VOICES

Ο Χατζηπετρής, ο Χότζας και η «Μήδεια» μας …χιόνισαν

του Νίκου Παναγιωτόπουλου - Δημοσίευση 17 Φεβρουαρίου 2021, 20:00 / Ανανεώθηκε 17 Φεβρουαρίου 2021, 20:56
Facebook Twitter Whatsapp

Ε…λοιπον, ο Χότζας έκλεισε την Εθνική για να μην κινδυνεύσουν ζωές αν υπήρχαν εγκλωβισμοί. Ο Χότζας μας είπε για τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τον Ιστορικό χιονιά και ευτυχώς που γλιτώσαμε από τα χειρότερα. Ο Χότζας άρχισε να μετράει τα δέντρα που έπεφταν και ότι ευτυχώς που δεν μας έσπασαν το κεφάλι…

Ποιος να το περίμενε, από το ποιος δεν καθάρισε τα φρεάτια…θα λέμε ποιος θα κόψει τα κλαδιά … «Φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς, ναι, φταίνε κι οι άλλοι. Φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς, ναι, φταίει κι ο Χατζηπετρής». Οι στίχοι του Λουκιανού Κηλαηδόνη ξανά στην επικαιρότητα και Υπουργοί και αρμόδιοι να μας εξηγούν γιατί δεν φταίνε αλλά οι άλλοι… γιατί όχι και η χιονισμένη ατομική μας ευθύνη. Το μπαλάκι των ευθυνών για τις διακοπές ρεύματος «σφυρίζει» πάνω από τα κεφάλια μας. Οι λαλίστατες Υπουργάρες που έκαναν συσκέψεις έπαθαν αφωνία, δήμαρχοι και Περιφερειάρχες δεν ήξεραν γιατί δεν φταίνε και ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. μας λέει ότι ουδεμία ευθύνη φέρει για τα δέντρα που πέφτουν όχι από τα σύννεφα αλλά υπό το βάρος του χιονιού.  

Πόσο απλούστερα να το πω, δεν με ενδιαφέρει να μου περιγράφει ο Υπουργός γιατί και πως κόβονται τα δέντρα από το βάρος του χιονιού, το ξέρει καλύτερα ο κηπουρός. Αλλά με ενδιαφέρει σε όλες αυτές τις συσκέψεις τι έλεγαν οι αρμόδιοι; Προφανώς ο κρατικός μηχανισμός δεν λειτούργησε γιατί σταμάτησαν όλα τα άλλα να λειτουργούν είτε με κυβερνητική απόφαση, είτε με εντολή της «Μήδειας». Τον κακό με όλη αυτήν την κουβέντα είναι ότι περιγράφει όχι τον καιρό αλλά τον κακό τους τον καιρό. Δεν είναι και λίγο να κοιμάσαι στην Αθήνα και να ξυπνάς στον Βόρειο πόλο χωρίς ρεύμα και νερό

Αλλά η δημιουργική στατιστική δείχνει και την απόγνωση, εκτός από κρούσματα, τώρα μας ανακοινώνουν και πτώσεις δέντρων…  Και το άλλο το εντυπωσιακό είναι ότι μετράνε τις κακοκαιρίες για να μας πείσουν ότι η Ιστορική κακοκαιρία έχει «δικαίωμα» να μας αφήνει χωρίς ρεύμα και νερό για ώρες στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Σε λίγο θα μα πούνε ότι είμαστε αχάριστοι γιατί μας άνοιξαν χιονοδρομικά κέντρα, στις αυλές μας. Κλείνουν προληπτικά την Εθνική και σου λένε ναι αλλά αν δεν το κάναμε θα είχαμε τα χειρότερα. Ως πολίτης απαιτώ το κράτος να κάνει τη δουλειά για την οποία το πληρώνω, δεν μας κάνουν καμία χάρη. Οι φόροι και τα ανταποδοτικά τέλη δημιουργούν και μια νομική υποχρέωση της πολιτείας να προστατεύει τις ζωές μας, τις περιουσίες μας και να κλαδεύουν τα δέντρα πριν πέσουν και κόψουν το ρεύμα και όχι μετά να μας εξηγούν γιατί το βάρος του χιονιού φταίει γι όλα. Και φυσικά πολιτική υποχρέωση σε όλους αυτούς που τους αναθέσαμε τη διακυβέρνηση. Τα παραπάνω είναι μετρήσιμα και οι δικαιολογίες που προβάλουν οι κυβερνώντες μου φέρνουν στο μυαλό μια ιστορία του Νασρεντίν Χότζα.

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν λέει ένας φτωχός αγρότης, μουσουλμάνος ο οποίος έμενε σε μιά μικρή καλύβα με την οκταμελή οικογένειά του. Γεμάτος απόγνωση, μια μέρα είπε να συμβουλευτεί τον Χότζα προκειμένου να βρει μια λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζε.

Ο Χότζας, αφού τον άκουσε με προσοχή, τον συμβούλεψε να γυρίσει στην καλύβα και να βάλει μέσα και το γαϊδούρι του.

- Μα Χότζα μου εδώ δεν χωράμε οι άνθρωποι, θα χωρέσει και το γαϊδούρι;

- Κάνε αυτό που σου λέω. Ο Αλλάχ είναι μεγάλος, του είπε ο Χότζας και ο αγρότης έφυγε για να εφαρμόσει την συμβουλή του.

Την άλλη μέρα, ο αγρότης ξαναπήγε στον Χότζα.

- Λοιπόν, τον ρώτησε εκείνος. Όλα καλά;

- Τι καλά Χότζα μου; Ο γάϊδαρος γκάριζε όλη την νύχτα και μας κλωτσούσε. Δεν κλείσαμε μάτι.

- Λαμπρά, φώναξε ενθουσιασμένος ο Χότζας. Αύριο να βάλεις μέσα και την αγελάδα σου.

Ο αγρότης γούρλωσε τα μάτια, αλλά μετά σκέφτηκε πως ο Αλλάχ είναι μεγάλος. Εφυγε λοιπόν και πήγε να εκτελέσει την συμβουλή.

Την άλλη μέρα, ο αγρότης εξαγριωμένος ξαναπήγε στον Χότζα.

- Χότζα μου έλεος! Θα αλλαξοπιστήσω! Η κατάσταση είναι ελεϊνή! Ο γάϊδαρος γκάριζε όλη τη νύχτα, η αγελάδα μουγκανούσε και μας γέμισε ακαθαρσίες. Τι άθλια συμβουλή είναι αυτή;

- Ηρέμησε άνθρωπέ μου, είπε χαμογελαστός ο Χότζας. Αύριο να βάλεις μέσα και το σκύλο σου.

- Τελευταία φορά που σ ακούω, είπε αγανακτισμένος ο αγρότης. Και έφυγε γεμάτος νεύρα για να βάλει και τον σκύλο μέσα στο τσαρδί του.

Την άλλη μέρα ξαναπήγε στον Χότζα με τις γροθιές σφιγμένες και τις φλέβες στον λαιμό του να χτυπούν έτοιμες να σπάσουν

- Χότζα μου μάλλον με κοροϊδεύεις. Τι σου έκανα και με βασανίζεις έτσι;

- Γιατί, τι συνέβη άνθρωπέ μου, τον ρώτησε ο Χότζας διατηρώντας την ηρεμία του.

- Τι συνέβη; Ο γάϊδαρος γκάριζε και κλωτσούσε, η αγελάδα μας γέμισε ακαθαρσίες και ο σκύλος γρύλιζε όλο το βράδυ και μας ποδοπατούσε. Υπάρχει τίποτα χειρότερο;

- Καλά, του είπε ο Χότζας. Αύριο βγάλε όλα τα ζώα έξω.

Ο αγρότης έφυγε ανακουφισμένος αυτή τη φορά. Και την άλλη μέρα έτρεξε χαρούμενος στον Χότζα.

- Χότζα μου, τι σοφός άνθρωπος που είσαι, είπε γεμάτος θαυμασμό. Όλα τώρα είναι υπέροχα. Αποκτήσαμε τόση ευρυχωρία που δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Σ ευχαριστούμε πολύ!

Ε…λοιπον, ο Χότζας έκλεισε την Εθνική για να μην κινδυνεύσουν ζωές αν υπήρχαν εγκλωβισμοί. Ο Χότζας μας είπε για τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τον Ιστορικό χιονιά και ευτυχώς που γλιτώσαμε από τα χειρότερα. Ο Χότζας άρχισε να μετράει τα δέντρα που έπεφταν και ότι ευτυχώς που δεν μας έσπασαν το κεφάλι…  Σ’  ευχαριστούμε πολύ! Ευτυχώς που δε έσκασε κανένα ηφαίστειο, δεν έγινε παράλληλα σεισμός και δεν μας επισκέφθηκαν με επιθετικές διαθέσεις εξωγήινοι.

ΥΓ. Και ευτυχώς που δεν κυβερνάνε τα μπάχαλα οι ΣΥΡΙΖΑIοι γιατί μπορείτε να φαντασθείτε τι θα γινόταν…Ο Αλλάχ είναι μεγάλος γιατί μην ξεχνάτε στο Μάτι κάηκαν 100 άνθρωποι…  

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr