current views are: 12

3 Απριλίου 2021
Δημοσίευση15:24

Τα ανάμεικτα μηνύματα της κυβέρνησης και η αγανάκτηση της πιάτσας…

Τα «ανάμεικτα μηνύματα», βλέπετε, είναι ένα δηλητήριο που αργεί να δράσει, αλλά στο τέλος ξεπαστρεύει ό,τι βρίσκει μπροστά του.

Δημοσίευση 15:24’

Τα «ανάμεικτα μηνύματα», βλέπετε, είναι ένα δηλητήριο που αργεί να δράσει, αλλά στο τέλος ξεπαστρεύει ό,τι βρίσκει μπροστά του.

Πες, ρε φίλε, ότι είσαι τσιμπημένος με ένα πλάσμα ποθητό. Αγόρι, κορίτσι, τρανς, πλάσμα του Θεού τέλος πάντων. Απ’ αυτά που οι πιτσιρικάδες αποκαλούν χαϊδευτικά «κομενάκια».

Και σου στέλνει μήνυμα το πρωί ότι σε αγαπάει πολύ και δεν θέλει να σε χάσει και για την αγκαλιά σου ζει.
Ενθουσιασμός; Ενθουσιασμός!

Κι επανέρχεται ύστερα το μεσημέρι, με καινούριο μήνυμα που λέει ότι είσαι για τα μπάζα, ότι δεν θέλει να σε βλέπει και ότι τά ’κανες σκατά στη φάση σας.
Ζόφος; Ζόφος!

Για να φτάσουμε στο βράδυ και να πάρεις το τρίτο μήνυμα στη σειρά που θα γράφει ότι κάνατε λάθη και οι δύο, ότι η κοινωνία σάς αποξενώνει και ότι αύριο μπορεί να είναι καλύτερα τα πράγματα, αλλά μπορεί να είναι και χειρότερα.
Συγγνώμη δηλαδή:
Ζουρλαίνεσαι ή δεν ζουρλαίνεσαι; Βαράς το κεφάλι σου στον τοίχο ή δεν το βαράς; Χάνεις τη μπάλα ή δεν τη χάνεις;

Υπάρχει άνθρωπος, υπάρχει πλάσμα του Θεού που μπορεί ν’ αντέξει το πρωί γιουβέτσι, το μεσημέρι στουπέτσι και το βράδυ κοκορέτσι;
Ούτε ένας στο εκατομμύριο λέω εγώ, μη σου πω ούτε η τελευταία ηρωίδα από το μέτωπο της Πίνδου, που κουβάλαγε πυρομαχικά στα χιόνια για να ξαλαφρώνει τα μουλάρια.  Ούτε αυτή…

Τα Αμερικανάκια λοιπόν, που έχουν μια έκφραση για όλα τα μοντέρνα δεινά της κοινωνίας, έχουν μια έκφραση και γι’ αυτό. «Ανάμεικτα μηνύματα», το λένε και το εξηγούν ως εξής:

Είναι η περίπτωση εκείνη στην οποία ένα άτομο δέχεται αντικρουόμενα, προφορικά ή άλλου είδους, μηνύματα από ένα άλλο άτομο. Τυπική αλληλουχία αντίδρασης σε αυτού του είδους τη συμπεριφορά είναι σύγχυση, οργή και πρόθεση για διακοπή της επικοινωνίας με το άλλο άτομο.

Σας θυμίζει κάτι;
Σας φέρνει κάτι στο μυαλό;
Μάλιστα, το βρήκατε, το πετύχατε, το ανακαλύψατε, κερδίσατε χρυσούν ωρολόγιον και πλήρες σετ καλλυντικών Versace 19.69:
Είναι ακριβώς η συμπεριφορά της κυβέρνησης σχετικά με την πανδημία και αυτό που έχουμε μάθει να αποκαλούμε στην Ελλάδα «πιάτσα». Τους εμπόρους δηλαδή, την εστίαση, την παροχή υπηρεσιών και βάλε και πάρε και δώσε. Και όχι μόνο απέναντι σ’ αυτούς, μιας και εδώ και πολύ καιρό άλλα ακούμε το πρωί για τεστ, μάσκες, εξόδους, συνωστισμούς, ΜΜΜ, ΕΣΥ, ΜΕΘ, το σύμπαν ολόκληρο το γαμημένο, άλλα ακούμε το μεσημέρι και άλλα ακούμε το βράδυ. Ας επικεντρώσουμε όμως στην «πιάτσα» και στο τελευταίο, στο πιο φρέσκο φιάσκο της κυβέρνησης:
Στο γεγονός ότι το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη θα παραμείνει κλειστό, ενώ είχαν ειδοποιηθεί οι μαγαζάτορες πως σήμερα Δευτέρα θα ανέβαζαν ρολά.

Διότι η επιτροπή των ειδικών απέκτησε ξαφνικά σπονδυλική στήλη, σήκωσε μπαντιέρα ρόσα και εξέφρασε άποψη. Μεταμορφώθηκαν με δυο λόγια τα στελέχη της από γιουσουφάκια σε επιστήμονες και είπαν «ως εδώ». Και η κυβέρνηση, για να μην ξεβρακωθεί εντελώς (και πάθει κοκομπλόκο η γερουσία, που την στηρίζει…), άνοιξε την Αθήνα κι έκλεισε τις δύο μεγαλουπόλεις της περιφέρειας. Συν την Κοζάνη, δεν ξεχνώ, που μπήκε κι αυτή στο κόλπο. Και τώρα, δεκάδες μαγαζάτορες σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη δηλώνουν ότι θα τ’ ανοίξουν τα μαγαζιά και γαία πυρί μειχθήτω. Οπότε, τρέχουν οι υπουργοί να σώσουν τα άσωστα, να πιάσουν τον κόσμο στο μπλα μπλα, να τον μπαλαμουτιάσουν με υποσχέσεις, να τον παραμυθιάσουν με ελπίδες.

Έχω την εντύπωση, ωστόσο, ότι δεν θα καταφέρουν και πολλά. Τα «ανάμεικτα μηνύματα», βλέπετε, είναι ένα δηλητήριο που αργεί να δράσει, αλλά στο τέλος ξεπαστρεύει ό,τι βρίσκει μπροστά του. Ρωτήστε και τους ερωτευμένους να σας πουν τι έχει τραβήξει η καρδούλα τους και θα καταλάβετε πολύ καλά το μάταιον της υποθέσεως…


σχετικα αρθρα