current views are: 11

12 Απριλίου 2021
Δημοσίευση09:05

Αναζητώντας τον Έλληνα Μπέπε Γκρίλο

Μετά από Ιταλία, Ουκρανία και Βουλγαρία έρχεται και η δική μας ώρα;

Δημοσίευση 09:05’

Μετά από Ιταλία, Ουκρανία και Βουλγαρία έρχεται και η δική μας ώρα;

Εκλογές ακόμη δεν έχουν οριστεί στην Ελλάδα (αν και κάτι «λαθάκια» του υπουργείου Εσωτερικών, ίσως θα έπρεπε να μας υποψιάζουν), στη γειτονιά μας όμως όλο και κάτι τρέχει. Βλέπε για παράδειγμα τη Βουλγαρία, όπου πήγε ο κόσμος στις κάλπες κι έβγαλε ξανά πρώτο τον μεγάλο χαμαιλέοντα Μπόικο Μπορίσοφ, αλλά με κομμένα τα φτερά. Σοβαρές απώλειες κατέγραψαν επίσης και οι Σοσιαλιστές που υποχώρησαν στην τρίτη θέση.

Και ποιος τους έκλεψε τα κουκιά;

Το νέο κόμμα Υπάρχει Τέτοιος Λαός, που υποτίθεται ότι τάσσεται κατά του κατεστημένου με επικεφαλής τον «Βούλγαρο Γκρίλο» Σλάβι Τριφόνωφ. Ο οποίος Σλάβι Τριφόνωφ, διετέλεσε δημοφιλής αστήρ της τηλεόρασης και του τραγουδιού, με σούπερ μπάντα και σατιρική εκπομπή δικές του και τα λέει χύμα και τσουβαλάτα και δεν μασάει τα λόγια του και δεν κάνει πίσω ούτε εκατοστό και δεν δωροδοκείται ούτε με αγίασμα και θα μπει μπροστά για μια νέα εθνική σταυροφορία κόντρα στη σαπίλα και στο ψέμα κ.λπ. κ.λπ.

Άμα θέλετε συνεχίζω ως αύριο, εύκολη είναι η ρητορική η συγκεκριμένη, δεν χρειάζεται καν να ρίξεις μια ματιά στο πρόγραμμα του κόμματος. Το είδαμε και στην Ιταλία με τον αυθεντικό Γκρίλο, το είδαμε και στην Ουκρανία με τον Ζελένσκι, τρίτωσε το κακό στη Βουλγαρία, εμείς τι περιμένουμε εδώ κυρίες και κύριοι να βρούμε έναν δικό μας άνθρωπο που θα λέει μόνο αλήθειες και θα σαρώσει τα στεγανά; Πιο έξυπνοι από εμάς είναι οι άλλοι, που δοκιμάζουν λύσεις από το χώρο της μικρής οθόνης και της κωμωδίας; Γιατί να μην τα τεστάρουμε τα νερά κι όπου μας βγάλει; Τώρα δηλαδή, κοιτάμε στον ορίζοντα και βλέπουμε ελπίδα και ανάσα;

Τα γράφω αυτά, διότι έσκασε μύτη έρευνα της ProRata στην Εφημερίδα των Συντακτών, όπου εν ολίγοις συμπεραίνεται ότι το 63 % αξιολογεί αρνητικά τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, το 66 % λέει ότι η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει μεθοδικά τα υλοποιούμενα μέτρα και το 55 % υποστηρίζει ότι η διασπορά του κορωνοϊού οφείλεται κυρίως ή αποκλειστικά στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίζεται την πανδημία.

Με δυο λόγια, μαύρα τα μαντάτα και μην λησμονούμε ότι μέρα με τη μέρα διογκώνεται ο αριθμών όσων δηλώνουν αναποφάσιστοι ή αναποφάσιστες. Η έρευνα της ProRata τους δίνει κάτι παραπάνω από 20 %, κάποιες άλλες δημοσκοπήσεις, όχι και τόσο φανερές, τους ανεβάζουν στο 30 %. Μερικές τους εκτοξεύουν και στο 35 %, αλλά δεν ξέρω πόσο βάση μπορεί να τους δώσει κανείς.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το σκηνικό είναι ρευστό. Και με τις επόμενες εκλογές να γίνονται με απλή αναλογική, δεν θέλει πολύ να ενεργοποιηθεί και στην Ελλάδα ο παράγων Τριφόνωφ, ο παράγων Ζελέζνσκι, ο παράγων Γκρίλο. Ποιος θα τον ενεργοποιήσει δεν ξέρω, αυτές οι δουλειές άλλωστε θέλουν και λεφτά, αλλά έχω την εντύπωση ότι πολλοί συστημικοί παίκτες θα καλόβλεπαν ένα «μαξιλάρι» ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ. Ένα μόρφωμα που λέγαμε παλαιότερα και στο ΚΚΕ Εσωτερικού, το οποίο θα σκούζει, θα γκαρίζει και θα ωρύεται μετατρέποντας την πολιτική σε μπουζουξίδικο. Όχι ότι και τώρα δεν θυμίζει πίστα μερικές φορές, αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων τηρούνται τα προσχήματα. Μ’ έναν Γκρίλο όμως στο προσκήνιο…

Υ.Γ.: Αν δεν είχε συγχωρεθεί ο Παντελής Παντελίδης, θα τον έδινα νούμερο ένα γκανιάν για νέο πολιτικό αστέρι. Τώρα, η επιλογή μου είναι ο Αντώνης Κανάκης από τους Ράδιο Αρβύλα, που διοργάνωσαν μάλιστα και γκάλοπ υπέρ της κατάργησης των πολιτικών. Έχει και την ευλογία της εκκλησίας ο τηλεστάρ, μην το ξεχνάμε!


σχετικα αρθρα