current views are: 12

20 Απριλίου 2021
Δημοσίευση12:00

Η κυβέρνηση «τροχονόμος» του κορωνοϊού – Ο λαός μίλησε «Πάσχα στο χωριό»

Οι «Κακοφωνίξ» Υπουργοί μπορεί να αποσύρθηκαν από το προσκήνιο αλλά κάνουν δουλίτσα με διαρροές και στο παρασκήνιο. Βγαίνουν τώρα όλοι και λένε, «άνοιξε» τα όλα αφού δεν εφαρμόζεται κανένα μέτρο, έτσι για να φτάσουμε γρηγορότερα στις ΜΕΘ, εκεί να δείτε κάτι ωραία τραγούδια που «παίζουν» οι αναπνευστήρες με… κομμένη την ανάσα.

Δημοσίευση 12:00’

Οι «Κακοφωνίξ» Υπουργοί μπορεί να αποσύρθηκαν από το προσκήνιο αλλά κάνουν δουλίτσα με διαρροές και στο παρασκήνιο. Βγαίνουν τώρα όλοι και λένε, «άνοιξε» τα όλα αφού δεν εφαρμόζεται κανένα μέτρο, έτσι για να φτάσουμε γρηγορότερα στις ΜΕΘ, εκεί να δείτε κάτι ωραία τραγούδια που «παίζουν» οι αναπνευστήρες με… κομμένη την ανάσα.

Κορωνοϊός στο χωριό ή στην πόλη; Στην πλατεία ή στην ταβέρνα… Επίσης η νυχτερινή απαγόρευση για ποιο λόγο υφίσταται ακόμα; Για να αισθανόμαστε ηλίθιοι όλοι εμείς που υπακούμε. Τελικά η κυβέρνηση έγινε απλώς τροχονόμος για τα «κορωνοπάρτι» στις πλατείες αλλά και στις απόψεις των «ειδικών» για το «Πάσχα στο χωριό».

Οι «Κακοφωνίξ» Υπουργοί μπορεί να αποσύρθηκαν από το προσκήνιο αλλά κάνουν δουλίτσα με διαρροές και στο παρασκήνιο. Βγαίνουν τώρα όλοι και λένε, «άνοιξε» τα όλα αφού δεν εφαρμόζεται κανένα μέτρο, έτσι για να φτάσουμε γρηγορότερα στις ΜΕΘ, εκεί να δείτε κάτι ωραία τραγούδια που «παίζουν» οι αναπνευστήρες με… κομμένη την ανάσα. Η κυβέρνηση ξεκίνησε αποτελεσματικά τη διαχείριση της πανδημίας αλλά στο πέρασμα του χρόνου έχασε αξιοπιστία, σοβαρότητα αλλά και δημιουργήθηκε θέμα στη διαφάνεια των αποφάσεων. Αυτή η απογευματινή ενημέρωση κατάντησε σε κυβερνητική ενημέρωση, ενώ θα έπρεπε να γίνεται με όρους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς ώστε να πειστούν οι πολίτες και όχι για να «ευλογήσουν» τα πεπραγμένα τους.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν κατάφερε να πείσει γιατί μετά από 6 μήνες lockdown η κατάσταση δεν βελτιώνεται αλλά από την άλλη οι Υπουργοί βγαίνουν στα τηλεπαραθύρια και λένε «πόσο καλά τα πάμε». Ενώ ζούμε το πιο μακρόχρονο και σκληρότερο(θεωρητικά) lockdown στην Ευρώπη και με την πανδημία να παραμένει στα κόκκινα πυροδοτήθηκε μια συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων και «Πάσχα στο χωριό». 

Με ποια αξιοπιστία και σοβαρότητα θα πειστούν οι νέοι να κάτσουν σπίτι και όχι να κάνουν πάρτι στις πλατείες; Οι καθημερινές αντιφάσεις και η μη τήρηση των μέτρων που παρακολουθεί από τα δελτία ειδήσεων η πλειοψηφία των πολίτων που συμμορφώνεται οδηγεί σε πλήρη απαξίωση των αποφάσεων. Από την άλλη έχουμε την πλειοδοσία υπουργών και «ειδικών» στα τηλεπαράθυρα για το ποιες δραστηριότητες θα ανοίξουν και αν θα πάμε για Πάσχα στο χωριό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η διαφημιζόμενη από υπουργούς απελευθέρωση που κατάντησε ανέκδοτο εξάντλησε την υπομονή των πολιτών που έχουν ήδη τεράστια κόπωση από την πανδημία και τις παρενέργειες στις ζωές τους και στις δουλειές τους. 

Η κυβέρνηση τρέχει πίσω από τις εξελίξεις και σε ρόλο τροχονόμου επιβάλλει προσχηματικά ένα αποτυχημένο lockdown, στο οποίο ούτε η κυβέρνηση πλέον πιστεύει αλλά ούτε οι πολίτες, αφού κάθε μέρα συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Ενδεικτικά είναι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης ης ALCO που παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, στην ερώτηση «Πιστεύετε ότι πρέπει να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού την περίοδο του Πάσχα», το 62% των πολιτών απαντά «ναι», το 29% «όχι» και 9% «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Ο λαός μίλησε…Πάσχα στο χωριό και δεν παν να λένε οι επιστήμονες το αντίθετο αφού βέβαια πρώτα έσπειραν την ελπίδα από τα τηλεπαράθυρα τώρα θερίζουν…Το 64% πιστεύει ότι οι αποφάσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων επηρεάζονται από τις επιθυμίες της κυβέρνησης και το 20% ότι δεν επηρεάζονται. Την ίδια ώρα το 51% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της πανδημίας, ενώ τέσσερις στους δέκα (40%) απαντούν ότι είναι. Κανένας σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του συνωστισμού στα ΜΜΜ, κανένας έλεγχος στους μεγάλους εργασιακούς χώρους. Καμία προσπάθεια για έξυπνα μέτρα και ανοίγματα με έλεγχο και κανόνες ασφαλείας που θα επιτρέψουν την κοινωνική ζωή και μερική οικονομική δραστηριότητα αυτό πραγματικά θα ήταν βαλβίδα εκτόνωσης.

ΥΓ: Αν ο Πρωθυπουργός δεν θέλει η κυβέρνηση του να εμφανίζεται ως «τροχονόμος» θα πρέπει να ζητήσει από τους Υπουργούς του να απαντήσουν:

  • Γιατί παρά τα σκληρά μέτρα και το μεγαλύτερο χρονικά lockdown στην Ευρώπη δεν έχουν αποτέλεσμα;
  • Γιατί με τι δηλώσεις τους δημιούργησαν κλίμα χαλάρωσης;
  • Γιατί με τις συνεχόμενες δηλώσεις τους άνοιξαν θέμα Πάσχα και δημιούργησαν προσδοκίες;

Το εύκολο είναι να ρίχνεις την ευθύνη στους νέους που συγκεντρώνονται στις πλατείες αλλά οι δημοσκοπήσεις δεν γίνονται εκεί και δείχνουν την αλήθεια.