current views are: 20

27 Μαΐου 2021
Δημοσίευση15:39

Δήμαρχε! Ανεύθυνε άρχοντα…

Οι δημότες έχουν ταλαιπωρηθεί από τους ανεύθυνους άρχοντες που προεκλογικά υπόσχονται τη Disneyland αλλά μετά την απομάκρυνση από το ταμείο γίνονται άφαντοί, οι περισσότεροι, για να εμφανιστούν ξανά πριν τις επόμενες εκλογές

Δημοσίευση 15:39’

Οι δημότες έχουν ταλαιπωρηθεί από τους ανεύθυνους άρχοντες που προεκλογικά υπόσχονται τη Disneyland αλλά μετά την απομάκρυνση από το ταμείο γίνονται άφαντοί, οι περισσότεροι, για να εμφανιστούν ξανά πριν τις επόμενες εκλογές

Ανεύθυνοι άρχοντες, ο καθένας με τον τρόπο του. Η χώρα μας έχει χορτάσει από δαύτους. Οι δημότες έχουν ταλαιπωρηθεί από τους ανεύθυνους άρχοντες που προεκλογικά υπόσχονται τη Disneyland αλλά μετά την απομάκρυνση από το ταμείο γίνονται άφαντοί, οι περισσότεροι, για να εμφανιστούν ξανά πριν τις επόμενες εκλογές. Ψηφίζεις έναν δήμαρχο να ξεβρωμίσει και να φωτίσει την πόλη σου, να φτιάξει κανέναν πεζόδρομο ή πεζοδρόμιο για να μπορείς να περπατήσεις. Να τη φωτίσει, να ενδιαφερθεί για την καθημερινότητα σου, να σε πραστατέψει με αντιπλημμυρικά έργα από τις βροχές και με κλάδεμα, αποψίλωση και ότι άλλο από τις πυρκαγιές. Αυτά είναι τα βασικά και όχι να κάνουν εξωτερική πολιτική ή βαρύγδουπες εκδηλώσεις απλώς για να φτιάξουν το προφίλ τους.

Δήμαρχε, ανεύθυνε άρχοντα σε θέλω δίπλα μου στην απειλή του κορωνοϊού με τις κοινωνικές υπηρεσίες, να δεις τι γίνεται στις πλατείες και να βοηθήσεις τους μοναχικούς ηλικιωμένους και άρρωστους. Δεν σε θέλω για τις φιέστες. Θέλω να φωνάξεις όταν η κεντρική εξουσία δεν υπολογίζει τον πολίτη και υποβαθμίζει τη ζωή του. Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα θρήνησε θύματα από πυρκαγιές και πλημμύρες και μέσα στον αστικό ιστό, σε περιοχές της Αττικής. Νεκροί ανυποψίαστοι του κινδύνου συμπολίτες μας, περιουσίες χαμένες από τη φωτιά και τη βροχή.

Καθημερινές είναι οι καταγγελίες για σημεία σε διάφορες περιοχές της Αττικής που έχουν μετατραπεί σε μικρές χωματερές. Ασυνείδητοι πετούν σκουπίδια, ξερά χόρτα, κλαδιά, και άλλα εύφλεκτα υλικά, με τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς να είναι μεγάλος. Σωροί από κλαδιά και πευκοβελόνες αποτελούν έτοιμο προσάναμμα. Η ανευθυνότητα, η βαριά αμέλεια και εν τέλει η ασυνειδησία, που χαρακτηρίζουν ορισμένους «άρχοντες» της Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν παύουν να κάνουν διαρκώς την εμφάνισή τους στους δρόμους των πόλεων μας.

Και ενώ έχει αρχίσει η αντιπυρική περιόδος, ορισμένοι που κλαδεύουν τα δέντρα δημιουργούν τεράστιο κίνδυνο για τους συμπολίτες τους και το φυσικό περιβάλλον, καθώς τα παρατάνε, στην κυριολεξία, όπου τους βολεύει. Οι κατ’ αρχήν λοιπόν που θα πρέπει να λογοδοτήσουν στους πολίτες και στον Εισαγγελέα είναι οι Δήμαρχοι, αλλά και οι Περιφερειάρχες στο βαθμό που όφειλαν να συμμετάσχουν σε έργα στα οποία πρέπει να χρηματοδοτηθούν για την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων των κινδύνων πυρκαγιάς και πλημμυρών.

Ας αφήσουν τους κιτς στολισμούς και ας κάνουν τη δουλειά για την οποία τους έχουν ψηφίσει οι πολίτες και επιτέλους ας ενεργοποιηθεί η δικαιοσύνη πριν γίνει το κακό και το «έγκλημα» γίνει μπαλάκι στο πινγκ πονγκ των ευθυνών.


σχετικα αρθρα