current views are: 13

6 Ιουνίου 2021
Δημοσίευση07:43

Στα ναρκωτικά «το ελέγχω» δεν παίζει!

Το …μάθημα Καρανίκα περί ναρκωτικών ουσιών δεν έχει καμία σχέση με την σκληρή πραγματικότητα. Είναι η γνωστή καραμέλα όλων όσοι έκαναν ή συνεχίζουν να κάνουν ναρκωτικά και αποφεύγουν -ή αδυνατούν- να παραδεχθούν την εξάρτηση τους διότι ενίοτε έχουν συνέπειες (επαγγελματικές, οικογενειακές, νομικές κλπ).

Δημοσίευση 07:43’

Το …μάθημα Καρανίκα περί ναρκωτικών ουσιών δεν έχει καμία σχέση με την σκληρή πραγματικότητα. Είναι η γνωστή καραμέλα όλων όσοι έκαναν ή συνεχίζουν να κάνουν ναρκωτικά και αποφεύγουν -ή αδυνατούν- να παραδεχθούν την εξάρτηση τους διότι ενίοτε έχουν συνέπειες (επαγγελματικές, οικογενειακές, νομικές κλπ).

«Ναι, έχω εμπειρία, έχω δοκιμάσει πολλά πράγματα, εις γνώσιν μου όμως» ανέφερε στον Αντώνη Σρόιτερ στον «Άλφα», ο πρώην στρατηγικός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ανακάτεψε και την αριστερά ο Καρανίκας στην εμπειρία του με τις ουσίες. «Από τα 14 είμαι στρατευμένος στην Αριστερά» τόνισε. «Ο,τι έκανα ήταν σε μια λογική ελέγχου, μέτρου, και για την εμπειρία, για να απομυθοποιήσουμε τον εχθρό» συνέχισε. «Γνώριζα επιστημονικά ότι δεν είναι αυτό που λένε. Σαν παρέα, μαζί με άλλα παιδιά, οργανωμένα στην Αριστερά, το συζητήσαμε και το κάναμε με επιστημονικό τρόπο. Ερευνήσαμε πώς να το κάνεις με δοσολογία που να μη σε σκοτώνει, με ποιον τρόπο ώστε να μην είναι επώδυνος κ.λπ. »

Με «επιστημονικό τρόπο» το έκαναν λέει! Πόσο επικίνδυνη μπουρδολογία! «Το ελέγχω» στα ναρκωτικά δεν παίζει! Έτσι και μπει στο τούνελ κάποιος, με μαθηματική ακρίβεια βυθίζεται, εάν δεν βρει τη δύναμη να απεξαρτηθεί. Χάνει την προσωπικότητα του και
γίνεται έρμαιο εκβιασμών, επικίνδυνος για τον εαυτό του και για τους γύρω του.
Πόσες οικογένειες ζουν το θέατρο του παραλόγου! Υπάρχουν τραγικές περιπτώσεις που και οι δυο γονείς παίρνουν ουσίες, υποστηρίζουν ότι το ελέγχουν (!) και δίπλα τους μεγαλώνουν παιδιά που δεν φταίνε σε τίποτα. Ένοχοι και εκείνοι που βλέπουν το πρόβλημα και το κρύβουν κάτω από το χαλί!

Ο πρώην στρατηγικός σύμβουλος αναρωτιέμαι τι “στρατηγικές” συμβουλές έδινε στον τότε πρωθυπουργό ο οποίος δεν ένιωσε την ανάγκη ούτε μία δήλωση να κάνει, τραβώντας διαχωριστική γραμμή από τα λεχθέντα και τους εγκληματικά επικίνδυνους ισχυρισμούς περί χρήσης ναρκωτικών ουσιών, του πρώην συνεργάτη του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε πως ένοιωσαν οικογένειες που ζουν το δράμα των ναρκωτικών και είδαν τη συνέντευξη Καρανίκα ή διάβασαν τις επίμαχες αναφορές στα social media; Ή και στην δική του «αριστερά» όλα επιτρέπονται και το κάνω χρήση «με επιστημονικό τρόπο» είναι μια πρακτική που ανώδυνα θα μπορούσε να ακολουθήσει ένας νέος; Αν διαφωνεί να βγει και να το πει ευθαρσώς!

Κατά τ´ άλλα κάνει σημαία τους νέους ο κ.Τσίπρας. Στους οποίους τι λέει ακριβώς για τα ναρκωτικά; Μέχρι στιγμής τίποτα! Αντίθετα ο πρώην υψηλός ένοικος του Μαξίμου, καλύπτει τον πρώην «στρατηγικό» τρόφιμο του Μαξίμου. Χωρίς να αναλογίζεται τυχόν μιμητισμό εφήβων και άλλων που «με επιστημονικό τρόπο» επιχειρήσουν να κάνουν την γνωριμία τους με τα ναρκωτικά.

Οι καραντίνες της πανδημίας προκάλεσαν ενδοοικογενειακές συγκρούσεις και ρήξεις και ραγδαία αύξηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών όπως δείχνουν οι έρευνες στα λύμματα. Τα ναρκωτικά αλλοιώνουν χαρακτήρες. Οι εξαρτημένοι γίνονται εύκολα χειραγωγήσιμοι. Πολλές παθογένειες αναδύθηκαν στις διαπροσωπικές σχέσεις και μεγεθύνθηκαν στους ευάλωτους χαρακτήρες. Η μετά COVID εποχή αφήνει και άλλες πληγές ανοιχτές. Πολιτικοί και κόμματα, κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα πρέπει να μην αντιμετωπίσουν το φαινόμενο των ναρκωτικών ουσιών με ελαφρότητα αλλά να το δουν κατάματα και να αναζητήσουν λύσεις! Η ανοχή δεν συγχωρείται!


σχετικα αρθρα