current views are: 13

15 Ιουνίου 2021
Δημοσίευση06:00

AstraZeneca: «Ξεστοκάραμε»… σοβαρότητα – Η δικαίωση του Τσίπρα και οι εκτεθειμένοι υποκριτές

Με τους κυβερνητικούς χειρισμούς και την πολιτικοποίηση των εμβολίων οι παλινωδίες τις Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αντανακλούν απευθείας στην κυβερνητική αξιοπιστία. Αλλά το χειρότερο είναι ότι προκαλούν ανησυχία και φόβο στους πολίτες.

Δημοσίευση 06:00’

Με τους κυβερνητικούς χειρισμούς και την πολιτικοποίηση των εμβολίων οι παλινωδίες τις Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αντανακλούν απευθείας στην κυβερνητική αξιοπιστία. Αλλά το χειρότερο είναι ότι προκαλούν ανησυχία και φόβο στους πολίτες.

Από την πρώτη στιγμή που μια φράση του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και από διάφορους ανεξάρτητους σχολιαστές και ΜΜΕ που τον κρέμασαν στα μανταλάκια δεν μάσησα τα λόγια μου και έγραψα σχετικά. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε τη λέξη «ξεστοκάρισμα» για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 30-39 με το εμβόλιο AstraZeneca.

H κυβέρνηση κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπονομεύει την εθνική προσπάθεια του εμβολιασμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανταπάντησε, κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση και θράσος της κυβέρνησης. Ο κ. Γεραπετρίτης μάλιστα εξέφρασε στον Alpha 989 τον «θυμό» του, για τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας: «Είπε ότι γίνονται τα εμβόλια στις νεότερες ηλικίες για “ξεστοκάρισμα”. Να κάνετε την αντιπαραβολή με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος με στάση υπευθυνότητας απέναντι σε όλους τους πολίτες και απέναντι στην ανάκαμψη της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομίας, δήλωσε ότι το καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο σύντομο». Αλήθεια ποιος υπονομεύει το εμβολιαστικό πρόγραμμα με τέτοιες αποφάσεις που πλήττουν την αξιοπιστία του.
Θα πρέπει να απαντηθεί το βασκαντικό ερώτημα, αν οι αποφάσεις να μην μπουν ηλικιακά όρια στο συγκεκριμένο εμβόλιο εντασσόταν σε πολιτικούς σχεδιασμούς επίτευξης στόχων αγνοώντας του κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή;

Το πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι ότι χρησιμοποίησε την επιστημονική επιτροπή για να επιτεθεί στον Αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και τώρα που δικαιώθηκε ο δεύτερος για τον τραγικό χειρισμό λούφαξε και ρίχνει την «μπάλα» στην εξέδρα. Με τους κυβερνητικούς  χειρισμούς και την πολιτικοποίηση των εμβολίων οι παλινωδίες τις Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών  αντανακλούν απευθείας στην κυβερνητική αξιοπιστία. Αλλά το χειρότερο είναι ότι προκαλούν ανησυχία και φόβο στους πολίτες, ενώ έχουν μπερδέψει περισσότερο όσους πρέπει να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους με τη δεύτερη δόση του σκευάσματος. Κι αυτό δεν είναι επιστημονικό θέμα αλλά και πολιτικό

Μάλιστα, η σύγχυση αυξήθηκε περισσότερο για πολλούς πολίτες μετά τις νέες οδηγίες για το συγκεκριμένο εμβόλιο στην ενημέρωση και οι οποίες προκρίνουν πλέον τον εμβολιασμό σε όσους είναι πάνω από 60 χρονών. Η σύσταση αυτή δεν ίσχυε τους προηγούμενους μήνες κατά την περίοδο που πολλές χώρες έβαζαν όρια ηλικίας και το τρίτο κύμα της πανδημίας βρισκόταν σε έξαρση.

Αλλά κάποιος θα πρέπει να απαντήσει γιατί αγνοήθηκε το γεγονός ότι, ήδη από τις 26 Απριλίου, και λίγες μόνο ώρες πριν ανοίξει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τις ηλικίες 30 -39 η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μιλώντας στον Alpha 98,9 είχε εκφράσει την άποψή της ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δεν πρέπει τελικά να χορηγηθεί στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Μάλιστα η κ. Λινού λοιδορήθηκε από πολλά κυβερνητικά ΜΜΕ γι’ αυτήν την άποψη της  ενώ σήμερα που δικαιώθηκε είναι Τετάρτη.

Οι υπεκφυγές  στις οποίες προσέφυγε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ, ότι οι αποφάσεις είναι της επιστημονικής επιτροπής θα ίσχυε αν δεν είχε «εργαλειοποιήσει» αυτές τις αποφάσεις η κυβέρνηση για να εμφανίζει τον Αλέξη Τσίπρα σαν «αρνητή» και «σχιζοφρενή».

Οι υποκριτές αλλά και οι υποστηρικτές αυτών των επιθέσεων κατά του Αλέξη Τσίπρα εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα και στην πολιτική μια συγνώμη δεν αρκεί…