current views are: 13

15 Ιουλίου 2021
Δημοσίευση07:56

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, υποχρεωτικό το πιστοποιητικό (αλλά όχι για την Εκκλησία…)

Όταν ο Ιερά Σύνοδος μας βγάζει τη γλώσσα

Δημοσίευση 07:56’

Όταν ο Ιερά Σύνοδος μας βγάζει τη γλώσσα

Οπότε βγαίνει ο Μητσοτάκης σε διάγγελμα και ανακοινώνει ότι γίνεται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και όσοι δεν το πράξουν «θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 16η Αυγούστου και μετά». Επίσης, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει από 1η Σεπτεμβρίου και για τους υγειονομικούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Διότι «είναι αδιανόητο, για παράδειγμα, ένας ανεμβολίαστος νοσηλευτής να φροντίζει έναν ανοσοκατεσταλμένο καρκινοπαθή ασθενή», κλπ. κλπ. κλπ.

Πάμε τώρα και στο διάγγελμα του ρεπόρτερ Ξανθάκη, το οποίο εκφράσθηκε μέσω ποσταρισμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για τους φίλους social. Έγραφα λοιπόν εγώ, δέκα μέρες πριν μας τα πει ο Κυριάκος:
«Και γιατί δηλαδή μόνο τα κέντρα διασκέδασης και τα σινεμά;
Άμα έχουν άντερα, ας ανακοινώσουν ότι στις εκκλησίες θα μπαίνουν μόνο οι εμβολιασμένοι.
ΕΚΕΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩ»!

Το αποτέλεσμα;
Πήγανε ο Κικίλιας με τον Τσιόδρα στον Ιερώνυμο και στην Ιερά Σύνοδο για να φιλοτιμήσουν την Εκκλησία μπας και βοηθήσει επιτέλους στον αγώνα εναντίον της πανδημίας. Με τον υπουργό Υγείας να σπάει τα κοντέρ της ταπεινοφροσύνης (κομψά το γράφω…) και να δηλώνει:

«Ζητήσαμε με κάθε σεβασμό, οι άγιοι πατέρες, για μία ακόμη φορά, να στηρίξουν και να βοηθήσουν στο πνεύμα του Χριστού αυτή την προσπάθεια, για να μπορέσουμε να ξαναενημερώσουμε και να παροτρύνουμε το ποίμνιο και τους συμπολίτες μας, έτσι ώστε και αυτοί που είχαν τις αμφιβολίες τους ή κάποιους φόβους να μπορέσουν να εμβολιαστούν, ώστε να προστατέψουμε αυτό το αγαθό της υγείας και της ζωής».

Μιλάμε δηλαδή φουλ κατεβασμένα αυτιά και μάτια και μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου. Με ακόμη πιο δυνατές τις δηλώσεις Τσιόδρα, που κάνανε τα κόκκαλα του Γαλιλαίου να τρίξουν εκκωφαντικά:

«Απαντήσαμε στις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ερωτήσεις των ιεραρχών με γνώμονα την επιστημονική αλήθεια, που πάντα πρεσβεύουμε και στηρίζουμε, όπως βέβαια και η Εκκλησία».

Και τι αποκόμισαν μετά απ’ αυτό το ρεσιτάλ ευαισθησίας και καλών τρόπων που θα έκαναν ακόμη και τον Χρήστο Ζαμπούνη να χειροκροτήσει με ενθουσιασμό;
Κάτι λιγότερο από τρία αυγά Τουρκίας!

Διότι έβγαλε ανακοίνωση η Ιεραρχία, όπου ναι μεν συστήνει εμβολιασμό αλλά προσθέτει ότι πρόκειται για ελεύθερη επιλογή των πιστών. Και σε καμία περίπτωση δεν γίνεται λόγος για πιστοποιητικά εμβολιασμού και λοιπά παπίρεν σχετικά με την είσοδο στις Εκκλησίες. Όσο για τους ανταρτοπαπάδες που κάνουν κήρυγμα εναντίον των εμβολίων και των τσιπακίων, ούτε κουβέντα. Ούτε λέξη, μούγκα, κουρνιαχτός. Σαν να μην τους ξέρει η Εκκλησία, σαν να μην τους έχει ακούσει ποτέ, σαν να αγνοεί την ύπαρξή τους.

Κι επειδή οι ιερείς πάντοτε γουστάρουν να επιδεικνύουν ποιος κάνει τα πραγματικά κουμάντα σε αυτόν τον τόπο, βγήκε κατόπιν εορτής ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου  Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Αθηναγόρας, και δήλωσε ότι δεν έγινε καμία απολύτως συζήτηση για το αν πρέπει να μπαίνουν στους ναούς μόνο οι εμβολιασμένοι. Τους έδωσε στεγνά, σαν να λέμε, τον Κικίλια και τον Τσιόδρα ότι δεν μπήκαν ποτέ στο ψητό και απλώς το φέρνανε γύρω γύρω το θέμα στο ψιθυριστό και στο παρακαλετό. Αλλά με παρακάλια, ως γνωστόν, κανένα φρούριο δεν έπεσε. Πολλώ δε μάλλον η Ιεραρχία, που δεν είναι απλό φρούριο είναι Κράτος!

 


σχετικα αρθρα