current views are: 22

30 Ιουλίου 2021
Δημοσίευση08:19

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Όταν οι φιλελέδες γίνονται σταλίνια!

Ολίγες σκέψεις για μια τροπολογία που άναψε φωτιές…

Δημοσίευση 08:19’

Ολίγες σκέψεις για μια τροπολογία που άναψε φωτιές…

Εγώ ήμουνα διακοπές όταν πέρασε από τη Βουλή, με ψήφους ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, αυτή η σχετικώς κατάπτυστη τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Όπως ανακοίνωσε μάλιστα από του βήματος ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, νομοτεχνική βελτίωση προβλέπει τη δυνατότητα επέκτασης της υποχρέωσης του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους εργαζομένων, πέραν των υγειονομικών. Σύμφωνα με τη ρύθμιση, ο υπουργός Υγείας εξουσιοδοτείται όχι μόνο για την εξειδίκευση μέτρων αλλά και για την επέκταση των κατηγοριών στις οποίες δύναται να επιβληθεί ο υποχρεωτικός εμβολισμός, λαμβανομένων υπόψη των δεδομένων της δημόσιας υγείας και της σοβαρότητας της νόσου. Ετσέτερα, ετσέτερα, ετσέτερα όπως θα σημείωνε και ο μονάρχης του Σιάμ απευθυνόμενος στη γραμματέα του.

Εγώ, λοιπόν, έλειπα σε διακοπές και δεν ανακατεύτηκα καν στον ενδοοικογενειακό καυγά των Συριζαίων, που παίξανε μπουνίδια για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και για τον σατανικό Πολάκη που όχι μόνο καπνίζει (ο Πολάκης καπνίζει!), αλλά αποπροσανατολίζει και τον κοσμάκη με τις δηλώσεις του και τα ποσταρίσματά του. Μιλάμε τώρα για κανονικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών, τύπου χάι νουν και Τζον Γουέην, το τραίνο θα σφυρίξει τρεις φορές στην Κουμουνδούρου, χαμός γίνεται στην κοινωνία, χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, κι αυτοί προτιμούν να μαλλιοτραβιούνται στα κομματικά γραφεία. Πραγματικοί αριστεροί ρε φίλε, υπεράνω όλων οι συσχετισμοί και οι φράξιες!

Εν τω μεταξύ, ακόμη και στις ΗΠΑ όπου η πανδημία ξαναπήρε την πάνω βόλτα βγήκε ο πρόεδρος Μπάιντεν και είπε ότι για τους κρατικούς υπαλλήλους θα ισχύσει είτε εμβολιασμός είτε τεστ. Το «υποχρεωτικός» το ξέκοψε, γιατί εκεί δεν είναι η χώρα της χαράς που το κάνουνε το Σύνταγμα χαλάκι του μπάνιου, είναι κανονικό κράτος με κανονικούς νόμους και κανονική κυβέρνηση. Θα το τραβήξουν το σκοινί όσο παίρνει, αλλά δεν θα το σπάσουν κιόλας για να ικανοποιηθούν οι υγειονομικοί ταλιμπάν. Άσε που έσκασε μύτη ο Χρυσοχοϊδης και δήλωσε ότι μόλις οι μισοί αστυνομικοί είναι εμβολιασμένοι. Αυτούς θα τους υποχρεώσει κανείς να καρφιτσωθούν, ή μήπως εξαιρούνται από τις υποχρεώσεις των πλεμπαίων;

Εν τω μεταξύ στην Ευρώπη, φουντώνει το κύμα κόντρα στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Κάθε μέρα που κοιτάω το φωτογραφικό υλικό στην Guardian (πιο πολύ για ζωάκια κοιτάω, αλλά τα βλέπω όλα!), αντικρίζω διαδηλωτές σε διάφορες πόλεις της Γαλλίας και της Ιταλίας να τα χώνουν και να σκούζουν. Κεντρικό τους σύνθημα:
Ναι στο εμβόλιο, όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Και δεν σκάνε μύτη με σταυρούς και σημαίες και Παναγίτσες και Χριστούληδες και ράσα και ψαλμωδίες, νορμάλ άνθρωποι σαν εμένα κι εσένα βγαίνουν στους δρόμους και πλακώνονται με τις δυνάμεις της τάξεως (να είναι άραγε ανεμβολίαστες κι εκεί;), γιατί κάπως υποπτεύονται, κάπως μυρίζονται, κάπως τους περνάει απ’ το μυαλό ότι έτσι γίνεται η αρχή, έτσι ανοίγει η πόρτα η μεγάλη, έτσι θα πάνε περίπατο τα δικαιώματα και οι ελευθερίες. Κι άμα δεν υπάρχουν δικαιώματα και ελευθερίες, τι τη θέλεις την Ευρώπη δηλαδή; Μια χαρά είναι και η Κίνα, έχει δουλίτσα ο κόσμος εκεί και τρώει ρυζάκι!

Υ.Γ. 1: Κι ενώ ήταν έτοιμοι να τραβήξουν πιστόλια στον ΣΥΡΙΖΑ, βγήκε και το ΚΚΕ να καταψηφίσει την τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Δηλώνοντας μάλιστα ότι «αποτελεί έναν ακόμα κρίκο της απαράδεκτης και επικίνδυνης πολιτικής της “ατομικής ευθύνης” στην αντιμετώπιση της πανδημίας». Και μείνανε στην αξιωματική αντιπολίτευση με τα Λούγκερ στο χέρι. Δεν πειράζει παιδιά, μια άλλη φορά. Ο Πολάκης θα ξανακαπνίσει!

Υ.Γ. 2: Επειδή είναι εύκολο να τα ρίχνουμε όλα στο παπαδαριό για το αντιεμβολιαστικό κύμα, δείτε παρακαλώ και τη στάση των δημοφιλέστατων Active Member. Έγραψε ο ηγέτης τους B.D. Foxmoor:
«Λοιπόν αδέρφια, ας ξεκαθαρίσω κάτι. Είμαι και θα παραμείνω ανεμβολίαστος. Όχι για λόγους υγειονομικούς, αλλά για λόγους αρχών. Με λίγα λόγια (μια και τα πολλά τα κρατάω για τα τραγούδια μας), από τους εξουσιαστές δεν θα δεχόμουν ούτε νερό στην έρημο».
Τροφή για σκέψη, αναμφιβόλως.

Υ.Γ. 3: Όπως μαθαίνω από έγκυρες πηγές, σπάει ταμεία στα social media η αμφισβήτηση των εμβολίων εκ μέρους του Κυριάκου Βελόπουλου. Το σημειώνω, με την επιφύλαξη ότι αυτού του είδους οι συρμοί δεν μεταφράζονται πάντοτε σε ψήφους.


σχετικα αρθρα