current views are: 11

30 Ιουλίου 2021
Δημοσίευση18:50

Ο «λαϊκιστής» και «γραφικός» Τσίπρας …ξύπνησε το επιτελικό κράτος

Τέτοιες αποφάσεις, αν δεν είναι αποτέλεσμα σύγχυσης, είναι ένδειξη ότι δεν υπάρχει σχέδιο και ένας «λαϊκιστής» και «γραφικός» Τσίπρας κατάφερε να «ξυπνήσει» το επιτελικό κράτος.

Δημοσίευση 18:50’

Τέτοιες αποφάσεις, αν δεν είναι αποτέλεσμα σύγχυσης, είναι ένδειξη ότι δεν υπάρχει σχέδιο και ένας «λαϊκιστής» και «γραφικός» Τσίπρας κατάφερε να «ξυπνήσει» το επιτελικό κράτος.

Μέσα σε λίγες ώρες η κυβέρνηση έδειξε ότι συνεχίζει τις απίστευτες παλινωδίες που δημιουργούν ανασφάλεια στους πολίτες. Σε συνέχεια του ανοίγματος του τουρισμού χωρίς σχέδιο, με διάτρητο και ανύπαρκτο ελεγκτικό μηχανισμό παρά μόνο με επικοινωνιακό, τα ευτράπελα με τη Μύκονο ήταν αναμενόμενα. Τα ίδια έγιναν και με την εκπαίδευση. Μια κυβέρνηση που σε κάθε βήμα της στη διαχείριση της πανδημίας δίνει αφορμές να την κατηγορούν ότι το σχέδιο της είναι, «πάμε και βλέπουμε», μια κυβέρνηση του «είπα-ξείπα», μια κυβέρνηση σε πλήρη σύγχυση.

Σε λιγότερο από ένα 24ωρο αφού το Μέγαρο Μαξίμου έδειξε αλαζονεία και μη επαφή με την πραγματικότητα με ειρωνείες και χλευασμό στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, να ληφθούν μέτρα και να δοθεί αργία στους εργαζόμενους λόγω καύσωνα έσπευσε να υιοθετήσει ουσιαστικά την πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τέτοιες αποφάσεις, αν δεν είναι αποτέλεσμα σύγχυσης, είναι ένδειξη ότι δεν υπάρχει σχέδιο και ένας «λαϊκιστής» και «γραφικός» Τσίπρας κατάφερε να «ξυπνήσει» το επιτελικό κράτος.

Είναι πρωτοφανές κυβερνητικοί κύκλοι, μόλις χθες, να ειρωνεύονται την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα που διατυπώθηκε όχι γιατί του ήρθε μια ιδέα αλλά μετά από επικοινωνία που είχε με τον διευθυντή και πρόεδρο του Δ.Σ. του Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητή Μανώλη Πλειώνη- και λίγες μόνον ώρες μετά οι Υπουργοί να τρέχουν να ανακοινώνουν μέτρα «καταϊδρωμένοι» με τον καύσωνα προ των πυλών.

Τι έγινε από χθες που η κυβερνητικές πηγές χλεύαζαν τον Αλέξη Τσίπρα: «Ο επερχόμενος καύσωνας, όπως προβλέπουν οι επιστήμονες, θα αποτελέσει μια δοκιμασία για όλους. Η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή σε όλες τις υπηρεσίες, να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνέπειών του κι έχει θέσει σε επιφυλακή κρίσιμους τομείς της κρατικής μηχανής. Αποτελεί, όμως, ταυτόχρονα και ένα τεστ πολιτικής σοβαρότητας, στο οποίο ξανά δεν πιάνει τη βάση ο κ.Τσίπρας, ο οποίος ζητάει… να κηρυχθεί αργία η Δευτέρα. Γιατί όχι μόνο η Δευτέρα; Και με ποια καιρικά φαινόμενα θα κηρύσσονται αργίες; Μόνο με καύσωνα ή και με χιόνι ή με χαλάζι; Λαϊκισμός και γραφικότητα πάνε χέρι-χέρι».

Δηλαδή, αν καταλάβαμε καλά, τώρα εμείς πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Αλέξη Τσίπρα που ξύπνησε την κυβέρνηση, είτε να υποθέσουμε ότι η κυβέρνηση, ο λαϊκισμός και η γραφικότητα πάνε χέρι-χέρι…


σχετικα αρθρα