VOICES

Η προπαγάνδα δεν σβήνει φωτιές και λιώνει στον…καύσωνα

του Νίκου Παναγιωτόπουλου - Δημοσίευση 1 Αυγούστου 2021, 17:00 / Ανανεώθηκε 1 Αυγούστου 2021, 17:01
Facebook Twitter Whatsapp

Την ώρα που οι κ.κ Χρυσοχοΐδης και Χαρδαλιάς δεν βλέπουν πουθενά τις δικές τους ευθύνες για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αχαΐα, υπάρχουν καταγγελίες για καθυστερήσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων και έλλειψης συντονισμού. 

Δεν είχαμε καταστροφικές πυρκαγιές; Δεν είχαμε καύσωνες; Δεν είχαμε φυσικές καταστροφές; Η πανδημία δεν έχει παγκόσμιες επιπτώσεις; Ναι, ναι σε όλα! Υπάρχει, όμως, μια διαφοροποίηση δεν υπήρξε στο παρελθόν κυβέρνηση που από τη θέση της αντιπολίτευσης να εργαλειοποίησε με τέτοιο μαξιμαλιστικό τρόπο φυσικές καταστροφές για να «εξοντώσει» πολιτικά τον αντίπαλο της.  

Επέλεξε να κάνει συνεχώς και με ένταση μικροπολιτική προπαγάνδα σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ με τους πρόθυμους στα ΜΜΕ δημοσιογράφους. Κατάφερε να περάσει την εικόνα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφερνε τουλάχιστον την καταστροφή, ευθυνόταν για όλες τις φυσικές καταστροφές αλλά και τις οικονομικές, που για αυτές ο λογαριασμός ήταν από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Είδε, τότε, η ΝΔ ως «ευκαιρία» την οποιαδήποτε καταστροφή ως μηχανισμό επικοινωνιακής διαχείρισης που εξαρχής είχε το στοιχείο της δημιουργίας ενός αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Μετά τις εκλογές αυτή η στρατηγική μετατράπηκε σε κυβερνητική προπαγάνδα που απομόνωσε μη ελεγχόμενες φωνές από τα ΜΜΕ και καλλιέργησε τον εφησυχασμό του «ποτέ ξανά». Η κυβέρνηση «καίγεται» αυτές τις μέρες κι από την αμετροέπεια και την υπερβολική διαχείριση δυο Υπουργών που πολλές φορές κούνησαν το δάχτυλο και «απείλησαν» τους πολίτες με την ατομική ευθύνη. Οι κ.κ Χρυσοχοΐδης και Χαρδαλιάς, όμως, δεν είδαν πουθενά τις δικές τους ευθύνες και ψάχνουν για δικαιολογίες αλλά εκθέτουν το πολυδιαφημισμένο και πολύτραγουδισμένο από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και γραφίδες «επιτελικό κράτος».

Η κυβέρνηση τώρα πανικόβλητη εξαντλείται σε δικαιολογίες των Υπουργών και εξαγγελίες στο πόδι, που δεν μπορούν να ελεγχθούν και να τηρηθούν. Αλλά είναι λυπηρό και το φαινόμενο να παρακολουθείς μεταδόσεις και σχόλια δημοσιογράφων την ώρα που καίγονται σπίτια να προτάσσουν την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού! Την ώρα που δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί παρά την άψογη κινητοποίηση αυτού του «υπέροχου» μηχανισμού και των «εξαιρετικών» επικεφαλής Υπουργών, καίγεται η χώρα. Πως η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού ήταν «άμεση σε όλα τα επίπεδα»; Αλληλοσυγχαίρονται οι Υπουργοί και τα ΜΜΕ δεν βρίσκουν ψεγάδι…

Αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική και δεν θα αναφερθούμε στην χαμηλή ένταση των ανέμων και τις καταγγελίες για καθυστέρηση της κινητοποίησης των Πυροσβεστικών δυνάμεων και την παρουσία των εναέριων μέσων ώρες αργότερα, όταν η πυρκαγιά ήταν ανεξέλεγκτη στην Αχαΐα. Καλά ούτε για το ανέκδοτο για τη δήθεν ετοιμότητα λόγω του καύσωνα, των αρμόδιων υπηρεσιών γιατί αν δεν ήταν ο «λαϊκιστής» Τσίπρας ούτε σύσκεψη δεν θα έκαναν.

Η έλλειψη συντονισμού των αρμόδιων υπηρεσιών θα έπρεπε εδώ και δύο χρόνια να είχε λυθεί αφού ήταν προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Ενώ τους εκθέτουν οι ανακοινώσεις για τις επικοινωνιακού τύπου συνεδριάσεις για την έγκαιρη προετοιμασία και την πλήρη ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, μετά την εκκίνηση της αντιπυρικής περιόδου. Από την άλλη, οι εξαγγελίες για τους νόμους του επιτελικού κράτους για την πολιτική προστασία γιατί δεν έχουν τεθεί σε ισχύ;

Που είναι το επιτελικό κράτος και η ετοιμότητα όταν για δύο μέρες καίγεται η μισή Αιγιάλεια, τραυματίζονται δεκάδες συμπολίτες μας, καταστρέφονται περιουσίες στη Ζήρια και τους γύρω οικισμούς, καίγονται σπίτια, αποθήκες, καλλιέργειες και ένα μοναδικό δάσος; Και το προκλητικό και εξοργιστικό είναι όταν συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, ο κ. Χαρδαλιάς να τα βρίσκει όλα τέλεια και φυσικά να μην ζητάει μια συγνώμη … Και δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τις ηρωικές  προσπάθειες και τις θυσίες των πυροσβεστών. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με το υγειονομικό προσωπικό που κράτησε όρθιο το εθνικό σύστημα υγείας με την πανδημία και ακόμα οι υπερωρίες και εφημερίες τους είναι απλήρωτες.  

Η σκληρή πραγματικότητα που θα την αντιληφθεί η κυβέρνηση τον επερχόμενο χειμώνα είναι ότι η προπαγάνδα δεν σβήνει φωτιές και λιώνει στον…καύσωνα και έρχεται και το πλήρωμα του χρόνου που τιμωρείται…

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr