current views are: 14

9 Αυγούστου 2021
Δημοσίευση07:35

Έχει φύγει το παιδί! (Όταν τελειώνει το απόθεμα καλής θέλησης…)

Θα πάμε σε εκλογές ή θα τα αναστείλουν όλα οι πυρκαγιές;

Δημοσίευση 07:35’

Θα πάμε σε εκλογές ή θα τα αναστείλουν όλα οι πυρκαγιές;

Κάθομαι τώρα εγώ στο μπαρ «Κάκτος», στο Χαλάνδρι, και ξύνω την πάντσα.
Καταπληκτικό μπαρ, εξαιρετικά ποτά, ακόμη πιο εξαιρετικός ο Γιάννης που το έχει, να πηγαίνεις να καθαρίζει το κεφάλι σου και να φτιάχνει η διάθεσή σου!

Δεν είμαι μόνος, έχω και το φίλο μου το Βαγγέλη μαζί και τη φίλη μου τη Μαίρη. Και λέμε, λέμε, λέμε για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, καύσωνα, πυρκαγιές, μεταγραφή Τζόλη (όχι η Μαίρη!) λέμε και κάνα γκομενικό και καταλήγουμε, που αλλού, στα πολιτικά. Και μου τη βγαίνει από δεξιά ο Βαγγέλης, παρότι κεντροαριστερός:

«Εγώ νομίζω ότι έχει δίκιο ο Αντώναρος που γράφει ότι τέλος Αυγούστου θα διαλύσει τη Βουλή ο Μητσοτάκης και σε πέντε μέρες θα προκηρύξει εκλογές για τις αρχές Οκτωβρίου. Και όχι μόνο θα τις προκηρύξει αλλά θα τις πάρει κιόλας. Όπως τις πήρε κι ο Καραμανλής το 2007, παρά την καταστροφή στην Ηλεία»!

Τον κοιτάω εγώ, πάω να μιλήσω, μπαίνει στη μέση η Μαίρη, σπρεχάρει:
«Αν ζούσαμε στο 2007, μπορεί και να τις έπαιρνε τις εκλογές», του απαντάει του Βαγγέλη. «Τότε ήταν εντελώς διαφορετική εποχή, τότε έρρεε ακόμη το χρήμα, υπήρχε αισιοδοξία, υπήρχε άνεση, υπήρχαν δάνεια. Να στο πω αλλιώς και γράφτο κι εσύ ρεπόρτερ Ξανθάκη να το διαβάσει ο κόσμος:
Το 2007 υπήρχε απόθεμα καλής θέλησης, γιατί υπήρχε απόθεμα ευδαιμονίας!
Τώρα δεν υπάρχει ούτε το ένα ούτε το ένα. Και μην ξεχνάς ότι βγαίνουμε και από μια καραντίνα που κράτησε μήνες επί μηνών και είναι ολωνών τα νεύρα σπασμένα…»

«Οπότε», ρωτάω εγώ, «για μία ακόμη φορά δεν κατάλαβε τι συμβαίνει γύρω της η Σακελλαροπούλου, που ζήτησε αυτοσυγκράτηση;»
«Άσε μας ρε φίλε», αγανακτεί η Μαίρη, «δικαίως τη βάφτισες Καρτουνάρα, σαν τα κινούμενα σχέδια είναι που ζουν σ’ έναν δικό τους κόσμο. Καμία επαφή με την πραγματικότητα, δεν έχει ακόμη κατανοήσει ότι έπαψε να είναι δικαστικός και είναι Πρόεδρος…»

«Πάντως», συνεχίζει ο Βαγγέλης, επιστρέφοντας την κουβέντα στα χαρντ πόλιτικς, «έμαθα ότι κάτι δημοσκοπήσεις που είχαν βγει πριν από τις φωτιές την έβρισκαν ψαλιδισμένη τη διαφορά. Μη σου πω πολύ ψαλιδισμένη».

«Οπότε», του απαντάω, «είναι η κατάλληλη στιγμή για να βγουν καινούριες δημοσκοπήσεις, το επόμενο Σαββατοκύριακο ας πούμε. Κι επειδή εκτός από ρεπόρτερ είμαι και μακρινός απόγονος του Κάλχα, μπορώ από τώρα να σου πω ότι θα δείχνουν μικρότερη τη διαφορά, από τις δώδεκα μονάδες, ας πούμε, στις οκτώ ή στις επτά. Αλλά και πάλι το προβάδισμα θα το έχει η Νέα Δημοκρατία. Και σου έχω και τον τίτλο έτοιμο:
Αντέχει δημοσκοπικά η κυβέρνηση και ετοιμάζει την φθινοπωρινή αντεπίθεσή της”»!

«Αφού το φθινόπωρο θα πάμε σε εκλογές», μου αντιγυρίζει ο Βαγγέλης.
«Αν κρίνω από την αλλαγή στρατηγικής, όσον αφορά στις εμφανίσεις του πρωθυπουργού τώρα με τις πυρκαγιές, μην το βάζεις και στοίχημα», απαντάει η Μαίρη. «Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει και δεν είναι το ζήτημα η χυδαιότητα ή μη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Νομίζω ότι αυτή τη φορά, καίει το σίδερο και βράζει το νερό…»

«Άρα, θα διαψευσθεί ο Αντώναρος;», ρωτάω εγώ.
«Κοίτα», μου λέει η Μαίρη, «κι αυτός ως υπόθεση το έθεσε, δεν το είπε για σιγουράκι. Άνευ πυρκαγιών, θα το πίστευα κι εγώ. Τώρα δεν νομίζω ότι παίζει. Άσε που λάκισε το Open απ’ το μαντρί και δεν είναι πια ενιαίο το μέτωπο στήριξης…»