current views are: 16

31 Αυγούστου 2021
Δημοσίευση12:30

Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και στο υπουργείο Υγείας ποιος;

Έξοδος Κικίλια, έξοδος Κοντοζαμάνη, εν μέσω πανδημίας…

Δημοσίευση 12:30’

Έξοδος Κικίλια, έξοδος Κοντοζαμάνη, εν μέσω πανδημίας…

Οπότε μου γράφει η άλλη η φιλενάδα στο φέηζμπο:
«Επειδή πέφτετε πάντα μέσα στις προβλέψεις σας, τίποτε νουμεράκια του Λόττο μήπως μπορείτε να προβλέψετε, όπως προβλέψατε για είσοδο της άκρας δεξιάς μετά βαΐων και κλάδων, να μου τα δώσετε να παίξω».

Ορίστε και η εν λόγω πρόβλεψη, Δευτέρα απόγευμα, λέξη προς λέξη, για να μη μου λέτε ότι σας κοροϊδεύω:
«Νομίζω ότι μετά από την επίδειξη δύναμης στο Σύνταγμα (και το συνακόλουθο κλάσιμο μαλλιού, από πολύ κόσμο που είχε πάει στα νησιά και κοκορευόταν…), η άκρα δεξιά θα βρει τρόπο να τρουπώσει στον επικείμενο ανασχηματισμό. Ενδέχεται, μάλιστα, να τρουπώσει μετά βαΐων και κλάδων»!

Και τσουπ, να ‘σου ο Πλεύρης υπουργός Υγείας.

Ο οποίος Πλεύρης είναι πούρος και ντούρος ακροδεξιός και το δηλώνει κιόλας και τιμή του και καμάρι του το έχει και στο κούτελο τατού θα το κάνει. Εντάξει, έβαλε λίγο νερό στο κρασί του τα τελευταία χρόνια και δεν τουιτάρει πια τα φίδια που σαλτάρανε πολύ κόσμο, αλλά και πάλι πλάσμα συναινετικό και ευπροσήγορο δεν τον λες. Για να μην αρχίσω τώρα με την σουργελοκαταδρομική επιχείρησή του στην πλατεία Εξαρχείων, στις πέντε το πρωί μην κλάσει κάνα γατί απ’ το Κ*ΒΟΞ και τον πάρουν τα σκάγια!

(Κάνω μια παρένθεση εδώ, για να σημειώσω ότι δέχομαι αιτήματα για χαρτομαντεία, καφεμαντεία, ταρώ, διάβασμα φύλλων τέιου, καθημερινά ώρες γραφείου, Σαββατοκύριακο ρεπό, τιμαί λογικαί, γίνονται ευκολίες σε φοιτητές, πολυτέκνους και αποστράτους. Επικοινωνήσατε με τον γραμματέα μου κύριο Γορδούλη.)

Και ναι, τη φαντάζομαι τη σκηνή όπου θα σκάει μύτη ο Θάνος στους ανεμβολίαστους (στους ντούρους και πούρους ανεμβολίαστους, όχι στους απλώς προβληματισμένους που διατηρούν ακόμη το δικαίωμα στη σκέψη και στην αμφιβολία), θα βγάζει από την μία τσέπη το φορητό το ηχείο το μπλουτούθ, από την άλλη την πάουερ μπανκ και από την τρίτη το φορητό μικρόφωνο και θα τους τραγουδάει:

«Αδέρφια μου, αλήτες πουλιά»!

Η συνέχεια, θα είναι αναμφισβήτητα κινηματογραφική. Μόνο που έχω την εντύπωση ότι ο υπουργός θα αναμένει κάτι σε «Απέραντο Γαλάζιο» και θα του προκύπτει μια νέα εκδοχή του κλασικού «Τα ζόμπι δεν είναι χορτοφάγα». Κι επειδή ακριβώς δεν ψάχνονται για μπρόκολο αλλά για σάρκα και αίμα, πολύ φοβούμαι ότι δυο μπουκιές θα τον κάνουν. Έστω κι αν είχε διαπρέψει στις ειδικές δυνάμεις του ελληνικού στρατεύματος…

Επειδή όμως το υπουργείο Υγείας είναι το πιο κρίσιμο υπουργείο της κυβέρνησης όλη τώρα με την πανδημία (ξαναφουντώνει η πανδημία, σε περίπτωση που το λησμονήσατε!), απορία προκαλεί εκτός από την απομάκρυνση Κικίλια και η καρατόμηση Κοντοζαμάνη. Κι αυτό γιατί μπορεί ο κυρ Βασίλης απλώς να υπέγραφε, αλλά ο αναπληρωτής του είχε στα χέρια του όλο το πακέτο:
Νοσοκομεία, Φάρμακο και Πρωτοβάθμια Φροντίδα.

Όλα απ’ τα χεράκια του περνάγανε και όλα αυτός τα ρύθμιζε. ΟΚ, το καταλαβαίνω, έπαιζε καθοριστικό ρόλο και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους (και θα συνεχίσει να τον παίζει τον ρόλο αυτό), αλλά και πάλι, εν μέσω πανδημίας το επαναλαμβάνω, να μην υπάρχει καμία συνέχεια στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, μοιάζει λίγο σόλικο. Για να μην πω καμιά κουβέντα πιο βαριά και χαλάσω το κλίμα αισιοδοξίας τώρα που αναλαμβάνουν τα «κομάντα»!

Υ.Γ.: Όσο για την Ασημίνα Γκάγκα, οι καλές γλώσσες υμνούν το επιστημονικό της έργο, αλλά οι κακές επιμένουν ότι διακρίνεται κυρίως για τα εξαιρετικής καλαισθησίας φουλάρια της. Αμφότερες, πάντως, συμφωνούν, αφενός ότι συνδικαλιστικά σκίζει και αφετέρου ότι ήταν ανάγκη να μπει ακόμη μια γυναίκα στην κυβέρνηση. Γι’ αυτό το λένε και πολιτικό παιχνίδι, δεν είναι τυχαίο…


σχετικα αρθρα