VOICES

Κυβέρνηση εναντίον Μητσοτάκη: Και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε; Το σχέδιο «Ελευθερία» απέτυχε και η ΔΕΘ πήγε άκλαυτη

του Νίκου Παναγιωτόπουλου - Δημοσίευση 15 Σεπτεμβρίου 2021, 17:00 / Ανανεώθηκε 15 Σεπτεμβρίου 2021, 17:17
Facebook Twitter Whatsapp

Φαίνεται ότι στο Μαξίμου δεν υπάρχει ο μηχανισμός για πολιτική διαχείριση των κρίσεων εκτός από διαρροές στα γνωστά «γραμμόφωνα» κι αυτό έχει αποδειχθεί σε μια σειρά από θέματα.

Οι φουρτούνες για την κυβέρνηση είναι μπροστά, ενώ το αφήγημα ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κόβει εισιτήρια και δεν φρενάρει τη φθορά της που πήρε «φωτιά» το καλοκαίρι, συνεχίστηκε με τον ανασχηματισμό και έγιναν χειρότερα τα πράγματα στη ΔΕΘ.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που ο περιβόητος «Νόμος του Μέρφι» έχει ισχύ και στην πολιτική. Τι σημαίνει όμως φράση που τον περιγράφει; Το «ό,τι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει στραβά». Βασικά, κάτι θα πάει στραβά αν δεν έχεις εσύ φροντίσει νωρίτερα να μην πάει. Ίσως αυτό τον εξηγεί καλύτερα. Όταν βιαζόμαστε κυρίως, τότε δεν προβλέπουμε τι μπορεί να πάει στραβά αλλά και όταν έχουμε εξασφαλίσει «τηλεοπτική» ασυλία με το καθημερινό λιβάνισμα κάποια στιγμή θολώνει το μυαλό και αυτοθαυμάζεσαι για το πόσο τέλειος είσαι αλλά τα γεγονότα είναι επίμονα και τιμωρούν. Φαίνεται ότι στο Μαξίμου δεν υπάρχει ο μηχανισμός για πολιτική διαχείριση των κρίσεων εκτός από διαρροές στα γνωστά «γραμμόφωνα» κι αυτό έχει αποδειχθεί σε μια σειρά από θέματα.

Τελευταίο παράδειγμα οι διαρροές για νέες παροχές, τρεις μόλις μέρες μετά τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ που θα πρέπει να διδάσκονται σε σχολές πολιτικής επικοινωνίας ως παράδειγμα προς αποφυγήν. Όσοι δεν παπαγάλιζαν τις διαρροές εντόπισαν και άσκησαν κριτική στο «γενναιόδωρο πακέτο» Μητσοτάκη που στην πραγματικότητα δεν ήταν τόσο γενναιόδωρο αλλά δημιούργησε γκρίνιες εντός ΚΟ της ΝΔ αλλά και στον σκληρό κομματικό πυρήνα που αποτελείται από συνταξιούχους και δημόσιους υπαλλήλους.

Οι διαρροές που δημοσιεύτηκαν σε πρωτοσέλιδο καθημερινής εφημερίδας επιβεβαίωσαν ότι δεν πέρασαν στην κοινωνία ως πακέτο ελαφρύνσεων οι εξαγγελίες στη ΔΕΘ, που ήταν επανάληψη μέτρων που είναι σε ισχύ και νέα μέτρα που δεν αφορούν τα κοινωνικά στρώματα που δοκιμάζονται από την ακρίβεια. Ότι το μέτρο που έγινε ανέκδοτο για τους νέους με τα data και το επίδομα 600 ευρώ, το οποίο τελικά ήταν πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 100 ευρώ το μήνα για έξι μήνες, μάλλον έκανε τα πράγματα χειρότερα.

Αλλά τα χειρότερα ήρθαν στη συνέχεια με ανώτερη κυβερνητική πηγή να λέει στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, “ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού σχετικά με τον εμβολιασμό”, ενώ επισημαίνει πως “εάν είχαμε κατορθώσει μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμού στις κατηγορίες άνω των 50 και 60 ετών, δεν θα χρειαζόταν ίσως να εμβολιαστούν τα παιδιά”. Είναι, συγκλονιστική, η παραδοχή της αποτυχίας του πολυδιαφημισμένου και ακριβοπληρωμένου εμβολιαστικού προγράμματος «Ελευθερία» που τόσο επαινούσε ο Πρωθυπουργός και που είδε τις προβλέψεις του να πηγαίνουν περίπατο.

Η κυβέρνηση αν και κομματικοποίησε την υπόθεση των εμβολιασμών, απέτυχε και τώρα το παραδέχεται με μια διαρροή, αποκαλύπτοντας ότι ο σχεδιασμός της ήταν πρόχειρος και επιφανειακός.Την ίδια ώρα συνεχίζεται η πολυφωνία και πολυλογία στα τηλεοπτικά μέσα που προκαλεί σύγχυση στην κοινωνία. Ενώ στο παρελθόν το κυβερνητικό επιτελείο πανηγύριζε για την εξέλιξη της πανδημίας, σήμερα η χώρα μας σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ECDC είναι στο «κόκκινο», καθώς είναι 2η σε κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους και 2η σε θανάτους ανά 1.000.000 κατοίκους σε όλη την Ευρώπη.

Υπουργοί βγαίνουν και δίνουν διαφορετικούς αριθμούς για τα self test και τους νέους που νοσούν αλλά και το αλαλούμ για την πρόσβαση των παιδιών, 12-17 ετών, στους κλειστούς χώρους εστίασης αναδεικνύει ότι στην κυβέρνηση υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας των αρμόδιων υπουργών.

Και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε; Μόνοι τους παραδέχονται την αποτυχία τόσο για σχέδιο «Ελευθερία» αλλά και ότι η ΔΕΘ πήγε άκλαυτη. Μήπως η κυβέρνηση αυτονομήθηκε και είναι εναντίον του Μητσοτάκη;

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr