current views are: 11

22 Σεπτεμβρίου 2021
Δημοσίευση07:08

Ο Μπακογιάννης μιμείται τον Αβραμόπουλο – Ας είμαστε επιφυλακτικοί με τον Ιμάμογλου

Ας μην κάνουμε το λάθος και καλό είναι να σταματήσουμε τις υπερβολές γιατί ο Ιμάμογλου ταυτίζεται με τον Κιλιτσντάρογλου.

Δημοσίευση 07:08’

Ας μην κάνουμε το λάθος και καλό είναι να σταματήσουμε τις υπερβολές γιατί ο Ιμάμογλου ταυτίζεται με τον Κιλιτσντάρογλου.

Είναι σχεδόν κληρονομικό χάρισμα, οι δήμαρχοι Αθηναίων να έχουν βλέψεις παραπάνω από το να είναι καθαρή η πόλη τους, λειτουργική και όχι άσχημη. Τους αρέσει να επιδίδονται σ΄αυτό το παλιομοδίτικο κλισέ της «διπλωματίας των δημάρχων». Αξεπέραστος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος που έγραψε ιστορία αναβαθμίζοντας τον ρόλο του Δημάρχου με όλους τους υπόλοιπους απλώς να διαβάζουν το manual που άφησε πίσω του. Ο Κώστας Μπακογιάννης είπε να τον μιμηθεί και όπως ο προκάτοχος του ανέπτυξε φιλία με τον Ερντογάν να πράξει το ίδιο με τον Ιμάμογλου.  

Πραγματικά δεν κατάλαβα τον λόγο επίσκεψης του Ιμάμογλου σε μια κρίσιμη φάση για τα Ελληνοτουρκικά, για να τσαντίσουμε τον Ερντογάν; Να τον πικάρουμε; Να εμπλέκουμε στα εσωτερικά πολιτικά της Τουρκίας; Τουλάχιστον άστοχη η υποδοχή και η επίσκεψη του στο Μαξίμου, θα μπορούσε να παραμείνει σε επίπεδο δημαρχιακό και ανταλλαγής απόψεων για την καθαριότητα και άλλα συναφή θέματα.   

Ας μην κάνουμε το λάθος και καλό είναι να σταματήσουμε τις υπερβολές γιατί ο Ιμάμογλου ταυτίζεται με τον Κιλιτσντάρογλου. Ο εχθρός του εχθρού μου δεν είναι έξυπνη τακτική στην περίπτωση της εσωτερικής πολιτικής σκηνής της Τουρκίας.

Σιγά μην χαρακτηρισθεί και φιλέλληνας ο  Ιμάμογλου.

Ο Ιμάμογλου στηρίχθηκε από τον Κιλιτσντάρογλου, τον αρχηγό του κεμαλικού κόμματος στο οποίο ανήκει, και του οποίου την ηγεσία φαίνεται ότι θέλει να καταλάβει συντόμως για να γίνει Ερντογάν στη θέση του Ερντογάν.

Για να μην παραμυθιαζόμαστε το κόμμα αυτό παίρνει πολύ πιο ακραίες ανθελληνικές θέσεις από τον Ερντογάν και τους ισλαμιστές. Ο ίδιος ο αρχηγός του, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρολγου, καλούσε πρόσφατα την τουρκική κυβέρνηση να ανακαταλάβει τα 18 νησιά που κατέχει παράνομα η Ελλάδα.

Στην Τουρκία δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις στην εξωτερική πολιτική. Θα έλεγα μάλιστα, ότι η ανθελληνική ρητορική είναι πιο έντονη στα κόμματα της τουρκικής αντιπολίτευσης, από ό,τι στο κόμμα του Ερντογάν. Τον κατηγορούν άλλωστε, ότι είναι υποχωρητικός προς την Ελλάδα.

Το κεμαλικό κόμμα είναι ένα ακραίο ανθελληνικό κόμμα, με ελάχιστη διαφορά από τους Γκρίζους Λύκους και παραδοσιακά ζητά την κατάληψη ελληνικών νησιών. Δηλαδή, δεν πιστεύω να περιμένουμε ο Ιμάμογλου να αλλάξει τις θέσεις αυτές που διαπερνούν την κοινωνική βάση του κόμματος που θέλει να ηγηθεί;

Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας δεν καθορίζεται ούτε από πρόσωπα αλλά ούτε διεθνείς φιέστες και αδελφοποιήσεις πόλεων και δημάρχων.