current views are: 14

20 Οκτωβρίου 2021
Δημοσίευση19:15

Σαν σε ριάλιτι που μπήκε νέος παίκτης: «Νέα Αλλαγή» ξανά με τον Γιώργο από το Καστελόριζο;

Όταν κάποιος βάζει φωτιά στο δάσος, τρέχουν όλοι να τη σβήσουν ακόμα κι αν ο «εμπρηστής» την έχει κοπανήσει…

Δημοσίευση 19:15’

Όταν κάποιος βάζει φωτιά στο δάσος, τρέχουν όλοι να τη σβήσουν ακόμα κι αν ο «εμπρηστής» την έχει κοπανήσει…

Αν είχε χιούμορ ο Γιώργος Παπανδρέου θα ανακοίνωνε την υποψηφιότητά του από το Καστελόριζο, γιατί έχει αφήσει ένα ταξίδι προς την Ιθάκη στη μέση. Θα ξαναζήσουμε ωραίες στιγμές με τις δηλώσεις του αλλά και με την επιλογή των συνεργατών του, όπως με εκείνους τους ανασχηματισμούς που ανακοινώνονταν στις 2 τη νύχτα γιατί ως τότε προσπαθούσε να βάλει σε τάξη στις «μουσικές καρέκλες» των υπουργών.

Θα πρέπει όμως να απαντήσει γιατί έβαλε την χώρα στα μνημόνια, χωρίς να ρωτήσει ή να συνεννοηθεί με κανένα από τα υπόλοιπα κόμματα, γιατί υπήρχαν λεφτά όπως μας έλεγε και έφτιαξε κόμμα για να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ και τώρα ξαναβάζει υποψηφιότητα για να το σώσει. Και μπορεί να τον έπεισαν στενοί του συνεργάτες ότι μπορεί να πάρει τη ρεβάνς ή να αποζητά την πολιτική δικαίωση, γιατί και οι άλλοι ψήφισαν μνημόνια ή τα εφάρμοσαν, απλώς του διαφεύγει μια λεπτομέρεια, όταν κάποιος βάζει φωτιά στο δάσος, τρέχουν όλοι να τη σβήσουν ακόμα κι αν ο «εμπρηστής» την έχει κοπανήσει…

Σίγουρα ο κ. Παπανδρέου έχει κάθε δικαίωμα να κατέβει υποψήφιος αλλά θα πρέπει να απαντήσει για όσα έκανε και δεν έκανε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής σήκωσε σκόνη και τη μετέτρεψε σε ριάλιτι που μπήκε νέος παίκτης για να ανεβούν τα νούμερα τηλεθέασης. Αλλά αυτά τα στοιχεία δεν είναι ικανά ώστε πέρα από το κουτσομπολιό και την ίντριγκα να προσδώσουν στο ΚΙΝΑΛ τη χαμένη δυναμική του ΠΑΣΟΚ.

Με ποιο τρόπο θέλει ο Παπανδρέου να απασχολεί την επικαιρότητα; Κομίζει κάτι νέο; Όχι. Βγήκε από τη… ντουλάπα με το παλιακό σύνθημα, «Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή», όπως εκείνο , «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» και τελικά… βουλιάξαμε! Τώρα που θα μπούμε στην ουσία μετά το σασπένς και το μικροπολιτικό του πράγματος, θα δούμε τα χειρότερα για το ΚΙΝΑΛ που η Φώφη Γεννηματά «φρέναρε» τον κατήφορο με τις ισορροπίες της.

Γιατί καλή η σαπουνόπερα αλλά τώρα που θα επανέλθει η παρελθοντολογία και οι διαιρέσεις το κόστος θα είναι μεγάλο, άλλωστε γι αυτό έφτασε εκεί που έφτασε το ΠΑΣΟΚ.