current views are: 18

10 Νοεμβρίου 2021
Δημοσίευση09:33

Δεν βαράμε πυροσβέστες. Τέλος!

Όταν τα ΜΑΤ κοπανάνε τους σωτήρες μας…

Δημοσίευση 09:33’

Όταν τα ΜΑΤ κοπανάνε τους σωτήρες μας…

Όταν ήμουνα πιτσιρικάς, το ημερήσιο πρόγραμμα του πατέρα μου διαμορφωνόταν κάπως έτσι:
Ξύπναγε το πρωί, καβάλαγε το ποδήλατό του (Τρίκαλα, ίσιωμα), πήγαινε στο Γυμνάσιό του, δίδασκε (φιλόλογος, γαρ), τέλειωνε, γύρναγε σπίτι, δώσε φαΐ, δώσε μια ώρα ύπνο, δώσε προετοιμασία για την αυριανή μέρα (όλοι οι φιλότιμοι καθηγητές προετοιμάζονται για την αυριανή μέρα) και ύστερα τάβλι!
Τάβλι φουλ, με το παρεάκι του στο καφενείο, άλλα χόμπι δεν είχε ο συγχωρεμένος, εκεί το έβγαζε το άχτι του. Κι όταν τού ’λεγα «είσαι μεγάλος ταβλαδόρος μπαμπά», μου απαντούσε:
«Και πού να δεις τους πυροσβέστες»!
Για να απορώ εγώ και να τον ρωτάω:
«Μπαμπά, αφού όλη μέρα τάβλι παίζουν, γιατί τους πληρώνουμε;»
Και να μου απαντάει ο σοφός πατήρ:
«Γιατί στη δύσκολη στιγμή παιδί μου, μόνο αυτοί θα τρέξουν να μας σώσουν»!

Από τότε το θυμάμαι και το ανασύρω απ’ τη μνήμη μου κάθε φορά που κάποιο εκλεκτό γίδι του φιλελευθεράτου, γίδι με κέρατα τριπίθαμα, αρχίζει να ξερνάει χολή και ξίδι για το πυροσβεστικό Σώμα. Για τους ανθρώπους, δηλαδή, που διακινδυνεύουν τις ζωές τους για να σώσουν τις δικές μας ζωές, για να σώσουν τις περιουσίες μας, για να σώσουν τη Μητέρα Φύση. Και μετράνε θύματα κάθε χρόνο, μετράνε απώλειες, μετράνε φέρετρα γιατί δεν κάτσανε στ’ αυγά τους και μπήκανε μπροστά στη μάχη. Και για να τους ανταμείψει το ελληνικό κράτος, τους πλακώνει στο ξύλο…

Αναφέρομαι στα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας, όπου πήγαν οι Πυροσβέστες να διαδηλώσουν και να καταθέσουν τα αιτήματά τους στο υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας και ο υπουργός Στυλιανίδης φυσικά δεν ήταν στην έδρα του, ήταν στο κέντρο της Αθήνας, λες και δεν είχε ειδοποιηθεί για την κινητοποίηση, και ανέθεσε στον υφυπουργό Ευάγγελο Τουρνά να τους δει και να εξετάσει τα αιτήματά τους κι αυτός δεν τους έδωσε καμία απάντηση, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι. Ο άνθρωπος που όταν ανέλαβε είχε δηλώσει λέξη προς λέξη:

«Έχουμε μπροστά μας την ενδυνάμωση του Πυροσβεστικού Σώματος. Με έμφαση στην πληρέστερη προετοιμασία και στόχο τη μεγαλύτερη πρόληψη για την αντιμετώπιση των φαινομένων στις δύσκολες συνθήκες του καιρού μας».

Οπότε βρέθηκαν οι Πυροσβέστες στην Κηφισίας, με τα ΜΑΤ να μοιράζουν αφειδώς ενδυνάμωση. Και την αύρα της αστυνομίας να τους καταβρέχει, σε ένα κρεσέντο τραγικής ειρωνείας γιατί ψάχνανε για νερό οι άνθρωποι το καλοκαίρι μπας και σβήσουν καμιά φωτιά και νερό δεν βρίσκανε. Βάλε μέσα και τις κρότου λάμψης, που τις αρνείται το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, αλλά τις επιβεβαιώνουν οι παρόντες, όπου τραυματίστηκαν μάλιστα ένας πυροσβέστης και ένας φωτογράφος του ΑΠΕ, αλλά θα τα δούμε αυτά εν καιρώ τω δέοντι, διότι τώρα έχει σημασία οι πυροσβέστες να τιμήσουν τη στολή τους. Το είπε ο υπουργός ο Θεοδωρικάκος, στολή φοράνε, θα έπρεπε να την τιμήσουν, να τηρήσουν το νόμο και ν’ αφήσουν τη λεωφόρο ανοιχτή, όπως προβλέπεται. Με δυο λόγια, δεν φταίνε οι ΜΑΤατζήδες που τα κάνε ρόιδο, φταίνε οι άνθρωποι που τους ζητάμε να πέσουν στη φωτιά για πάρτη μας. Και δεν μπορούμε να κάνουμε μισή ώρα γαμημένη υπομονή, όταν βγαίνουν να υπερασπιστούν το δίκιο τους.

Ήρωες όταν βουτάνε με τη μούρη στο μπουρλότο, απαράδεκτοι όταν μας καθυστερούν στο δρόμο για το φρέντο. Και απαιτούμε ύστερα αυτοθυσία, αυταπάρνηση και πίστη στο καθήκον…

Υ.Γ.: Ο γίγαντας Στυλιανίδης, αφού άφησε να διαρρεύσει ότι ήταν στο κέντρο της Αθήνας, άρα τη συνεννόηση με τους ΜΑΤατζήδες αποκλείεται να την έκανε αυτός (τόσα χρόνια στην Ευρώπη, έμαθε να πετάει μπαλάκια…), διοχέτευσε επίσης στα media ότι λόγω της κινητοποίησης αναγκάστηκε να περπατήσει ενάμιση χιλιόμετρο για να πάει στο γραφείο του. Τέτοια ταλαιπωρία να μην ξαναζήσει άνθρωπος Παναγίτσα μου, του χρωστάμε όλοι μια συγγνώμη του κυρίου Υπουργού!