current views are: 14

2 Δεκεμβρίου 2021
Δημοσίευση20:00

Εν πλήρει συγχύσει αθώοι…

Άγχος; Στρες; Πολιτικό κόστος; Ασχετοσύνη; Δούλεμα; Το «κακό το ριζικό μας»;

Δημοσίευση 20:00’

Άγχος; Στρες; Πολιτικό κόστος; Ασχετοσύνη; Δούλεμα; Το «κακό το ριζικό μας»;

Τις βλέπαμε και στο παρελθόν αλλά τον τελευταίο καιρό έχει παραγίνει. το κακό με τις κυβερνητικές κυβιστήσεις ( κοινώς κωλοτουμπες…). Λες και οι  κυβερνητικοί αξιωματούχοι  βάλθηκαν να μας τρελάνουν. Λες και κάποια  «βάσκανος μοίρα» να έχει καταραστεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του. Εξηγούμαι:

Ήταν 9 το πρωί της  29ης Οκτωβρίου  όταν  ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων του ΣΚΑΙ σχετικά με τον υποχρεωτικο εμβολιασμό, τους αποστόμωνε λέγοντας: «Επειδή είναι ωραία να ακούμε και ακούω από πολύ κόσμο να μιλάει για υποχρεωτικότητα , περιμένω, όμως, να ακούσω και τι σημαίνει υποχρεωτικότητα. Γιατί αυτός που προτείνει να έχουμε υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60, πρέπει να μας πει: Εννοεί ότι θα πηγαίνουμε με τη σύριγγα και θα τον εμβολιάζουμε θέλει, δεν θέλει; Εννοεί ότι θα έρθουμε να του πούμε, ότι εσύ που δεν εμβολιάζεσαι άνω των 60 δεν θα παίρνεις τα άλλα φάρμακά σου; Σημαίνει ότι δεν θα τον βάζουμε μέσα στο νοσοκομείο αν αρρωστήσει;…»

Ένα μήνα αργότερα, στις 30 Νοεμβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έλυνε   οριστικά τις απορίες του υπουργού του,  ανακοινώνοντας  τον υποχρεωτικό εμβολιασμό  τους και την επιβολή διοικητικού  προστίμου 100 ευρώ κάθε μήνα  στους μη  εμβολιασμένους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν θα προχωρήσουν  στην πρώτη δόση. Κι ας ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός που στις αρχές Νοέμβρη μιλώντας  στον ίδιο σταθμό ( τι σύμπτωση…) εξόρκιζε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό λέγοντας πως «οι περισσότερες υποχρεωτικότητες προκαλούν μεγαλύτερες αντιδράσεις..»

Επίσης , στο  διάγγελμά του στις 18 Νοεμβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει μεταξύ άλλων  πως «όσον αφορά τις λειτουργίες στις εκκλησίες, επαναλαμβάνω ότι οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ». Δυο εβδομάδες αργότερα,  ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στην  εύλογη απορία   των δημοσιογράφων της πρωινής εκπομπής της ΕΡΤ γιατί δεν γίνεται έλεγχος στους πιστούς  που  πηγαίνουν στις  εκκλησίες δήλωνε: «Δεν μπορεί κανένα κράτος που σέβεται την θρησκευτικότητα και την πίστη να μπαίνει στις εκκλησίες και να κάνει έλεγχο. Έτσι πιστεύω εγώ. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βάλει την αστυνομία στην εκκλησία να πάει να τη βάλει..»

Τέλος μιλώντας προχθές στην Βουλή ο κ. Μητσοτάκης  δήλωνε  πως «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν μεγαλύτερη θνησιμότητα». Για να του απαντήσει χθες ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη  πως «δεν υπάρχει αυτή την στιγμή πουθενά στον κόσμο νοσηλεία εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας. Η διασωλήνωση και ο μηχανικός αερισμός, είναι μια εξειδικευμένη υπηρεσία, που προσφέρεται μόνο από εξειδικευμένους επιστήμονες σε ειδικούς χώρους, σε όλο τον κόσμο»!

Άγχος; Στρες; Πολιτικό κόστος; Ασχετοσύνη; Δούλεμα; Το «κακό το ριζικό μας»; « Φταίει  Θεός που μας μισεί» που θαλεγε   κι ο  ποιητής Κώστας Βάρναλης ; Ειλικρινά δεν  ξέρω τι φταίει γι ΄αυτά τα απανωτά «είπα ξείπα » των κυβερνητικών αξιωματούχων. Εκείνο όμως που ξέρω καλά είναι ότι εμείς οι κορωνοέγκλειστοι παραμένουμε εν «πλήρει συγχύσει αθώοι» που θάλεγε κι ο ποιητής Μιχάλης Κατσαρός..…


σχετικα αρθρα