current views are: 15

3 Δεκεμβρίου 2021
Δημοσίευση07:19

Νο ΜΕΘ, νο Nτεθ: ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ

Δυο λόγια για την υποβάθμιση του ΕΣΥ

Δημοσίευση 07:19’

Δυο λόγια για την υποβάθμιση του ΕΣΥ

Εκεί που μεγάλωσα εγώ, στο ντιπ σάουθ της ελληνικής επαρχίας, όταν κάποιος τα έχωνε χύμα και τσουβαλάτα και δεν μέτραγε τα λόγια του, λέγανε ότι φόραγε παντελόνια.
Από τότε κύλησε πολύ νερό κάτω απ’ τις γέφυρες του Ληθαίου και κάπως ξεπλύθηκε το σκατό του σεξισμού, οπότε σήμερα μπορούμε να λέμε ότι όποιος τα χώνει χύμα και τσουβαλάτα και δεν μετράει τα λόγια του έχει άντερα.

Πράγμα το οποίον το εκτιμώ, όσο κι αν διαφωνώ σφόδρα με ουκ ολίγους απ’ αυτές του χυματσουβαλάτους. Μετράει η ειλικρίνεια παιδιά, έστω κι αν δεν την εκτιμάει το ελληνικό λουμπεναριό.
Ως εκ τούτου, μπορώ να σας πω ότι από τη μία δεν γούσταρα διόλου όσα είπε η Μιράντα Ξαφά στη Γιάμαλη και από την άλλη αναφώνησα «επιτέλους» διότι κάποιος ή κάποια είχε τα παντελόνια (συγγνώμη, τα άντερα) να πει αυτά που πιστεύει και όχι τις μπούρδες που χαϊδεύουν τα αυτιά των τηλεθεατών. Με δικά της λόγια:

«Το ΕΣΥ το στηρίζει η κυβέρνηση, έχει προσλάβει χιλιάδες γιατρούς και βοηθητικό προσωπικό. Προφανώς θέλει να μειώσει αυτό το προσωπικό όσο μειώνεται η πανδημία, δεν βλέπω τίποτα το περίεργο σ’ αυτό».

Και τη ρωτάει η ανκοργούμαν «πού το είδατε ότι μειώνεται η πανδημία;» και απαντάει η Ξαφά:
«Αυτή τη στιγμή, όχι. Από τη στιγμή που θεωρούμε ότι με τα εμβόλια θα μειωθεί, είναι λογικό να μειωθεί και η χρηματοδότηση, διότι υπάρχει και το θέμα του χρέους σας θυμίζω. Δεν πιστεύω ότι το σύστημα υγείας πρέπει οπωσδήποτε να είναι κρατικό. Υπάρχουν παραδείγματα στον κόσμο πολύ αποτελεσματικών ιδιωτικών συστημάτων που επιδοτούνται από το δημόσιο. Δηλαδή κάποιος ασθενής που δεν μπορεί να πληρώσει τα νοσήλεια θα επιδοτείται από το κράτος σε ένα ιδιωτικό νοσοκομεία. Δεν χρειάζεται όλα τα νοσοκομεία να είναι κρατικά».

Τα λέει αυτά η Μιράντα (άντερα, παντελόνια κλπ. κλπ.) και την άλλη μέρα το πρωί, διαβάζουμε το εξής:
«Αλλάζουν τα πάντα στη συνταγογράφηση όσων είναι ανασφάλιστοι. Από την 1η Ιανουαρίου δεν θα μπορούν να πηγαίνουν σε ιδιώτες γιατρούς για να τους συνταγογραφούν.
Η συνταγογράφηση τους θα γίνεται μόνον από γιατρούς νοσοκομείων αλλά και του λοιπού τομέα Υγείας. Το μέτρο αφορά σε συνταγές για φάρμακα, καθώς και θεραπευτικές και διαγνωστικές πράξεις.
Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, η κατάργηση του άρθρου κρίθηκε αναγκαία για τη συγκράτηση της δαπάνης του ελληνικού Δημοσίου, που προκαλείται από τη συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων σε ανασφάλιστους πολίτες».

Και λίγο πριν από την Ξαφά, είχαν ακουστεί στη Βουλή, από πρωθυπουργικά χείλη, τα εξής:
«Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις ΜΕΘ; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Όχι δεν έχω! Έχετε εσείς;»

Όπως καταλαβαίνετε, κάθε σχόλιο είναι περιττό. Εκτός, ίσως, από το σχόλιο που διαβάζω κάθε τρεις και λίγο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι από τύχη ζούμε. Από μεγάλη τύχη θα συμπλήρωνα εγώ, αλλά πόσα πια να σηκώσει και η καμπούρα του καλού Θεού της Ελλάδος; Κάποια στιγμή θα κάνει κρακ και θα σπάσει κι αυτή. Και τότε δεν θα μας σώνει κανείς, ούτε καν ο πνευματικός μας…

Υ.Γ.: Έλειψα δυο μέρες, λόγω παρενεργειών τρίτης δόσης εμβολίου. Η χαρά του Γρηγόρη Πετράκου είμαι ρε φίλε, να με κόψει βίντεο και να με δείχνει στην Ελλάδα όλη!


σχετικα αρθρα