current views are: 13

7 Απριλίου 2022
Δημοσίευση18:00

Για το Αζοφ(ιασκο) φταίει ο… ΣΥΡΙΖΑ

Εξοργιστική είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης να πετάξει τη μπάλα στην αντιπολίτευση ώστε να δικαιολογήσει το Αζοφ(ιασκο).

Δημοσίευση 18:00’

Εξοργιστική είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης να πετάξει τη μπάλα στην αντιπολίτευση ώστε να δικαιολογήσει το Αζοφ(ιασκο).

Να το ξεκαθαρίσουμε ότι άλλο πράγμα η συμπαράστασή μας στον Ζελένσκι αλλά και ατόπημα και απαράδεκτο που μίλησε στη Βουλή μέλος του Τάγματος Αζόφ. Δεν έχει καμία σχέση ο σεβασμός και αλληλεγγύη στον Ουκρανικό λαό που δοκιμάζεται στον πρόσωπο του δημοκρατικά εκλεγμένου Προέδρου της Ουκρανίας, κ. Ζελένσκι. Λέμε ΟΧΙ στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και όλοι οι δημοκράτες πολίτες δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας. 

Αυτό όμως το απαράδεκτο και ντροπιαστικό θέαμα για το Ελληνικό Κοινοβούλιο να απευθύνεται μαζί με τον Πρόεδρο Ζελένσκι, μέλος του Τάγματος Αζόφ έχει συγκεκριμένες ευθύνες και δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Αυτές οι εκδηλώσεις υψηλής πολιτικής και συμβολισμού που μαγνητίζουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον πρέπει να είναι πολύ καλά και επαγγελματικά προετοιμασμένες.  

Αντί γι’ αυτό είχαμε ένα μεγάλο ατόπημα και ενώ θα έπρεπε να δοθούν απαντήσεις και γρήγορα να ζητηθεί συγνώμη για τις παραλήψεις και την αδυναμία να οργανωθεί σωστά μια τέτοια παρέμβαση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου ζήτησε και τα ρέστα!    

Ναι κύριε Οικονόμου, ο Πρόεδρος Ζελένσκι στην ομιλία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, περιέγραψε τα δεινά που προκαλεί στον ουκρανικό λαό η ρωσική εισβολή και εστίασε στην ηρωική αντίσταση του λαού του. Αυτή ήταν η δουλειά του αλλά εκτέθηκε η Ελλάδα από το μήνυμα μέλους του τάγματος Αζόφ που έκτος από λάθος και άστοχo έδωσε ανάποδα επιχειρήματα στα μηνύματα που ήθελε να εκπέμψει το συγκεκριμένο γεγονός.

Εξοργιστική είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης να πετάξει τη μπάλα στην αντιπολίτευση ώστε να δικαιολογήσει το Αζοφ(ιασκο).

Και ναι θέλουμε καθαρές απαντήσεις κ. Οικονόμου για τα όσα είπε η κ. Νούλαντ για τους αγωγούς και την Τουρκία, για το γεγονός ότι δεν ακούστηκε τίποτα για Κύπρο, τίποτα για Τουρκία. Οι Τούρκοι λαμβάνουν ανταλλάγματα αλλά έχει το σθένος η κυβέρνηση να θέσει το ερώτημα: είναι με τους Ουκρανούς, που μάχονται για την ελευθερία τους, ή με τους εισβολείς του Πούτιν; Και να ζητήσει εδώ και τώρα κυρώσεις! Γιατί με μεγάλη ευκολία το θέτει στα Ελληνικά κόμματα αλλά στους συμμάχους; Ή είμαστε τόσο δεδομένοι και βιαστήκαμε να τα δώσουμε όλα και τώρα κοιτάμε σαν φτωχοί συγγενείς…

Με μάχες οπισθοφυλακών που δίνει το Μέγαρο Μαξίμου δεν μειώνεται το πολιτικό κόστος από τη ντροπή που συνιστά η ομιλία του νεοναζιστή του τάγματος ΑΖΟΦ στη Βουλή των Ελλήνων. Και το λάθος, όμως, δεν διορθώνεται με… λάθη και μάλιστα ξεπλύματος, καθώς κομματικές πηγές, που δε θέλουν να εμφανιστούν σαν κυβερνητικές, λένε ότι το «ΑΖΟΦ» δεν είναι νεοναζιστικό τάγμα αλλά είναι ενταγμένο στον ουκρανικό στρατό. Επιπλέον ότι ως νεοναζί τους εμφανίζει η ρωσική προπαγάνδα. 

Κάποιοι από την κυβέρνηση δείχνουν ότι είναι στραβός ο γιαλός και δεν είναι αυτοί που στραβά αρμενίζουν και επιχειρούν να καλύψουν πλήρως την εκδήλωση και την παρουσία του νεοναζιστή, ακόμη και ξεπλένοντας το τάγμα ΑΖΟΦ… Γιατί δεν λένε, απλώς, ότι τέτοιο φιάσκο ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού για όλα φταίει…