current views are: 17

26 Απριλίου 2022
Δημοσίευση06:55

Ήρθε η Ανάσταση για τους παπάδες!

Προεκλογική περίοδος, ίσον ντίλια για την Εκκλησία

Δημοσίευση 06:55’

Προεκλογική περίοδος, ίσον ντίλια για την Εκκλησία

Το είπε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο πασχάλιο μήνυμά του, απόσπασμα του οποίου παραθέτω εδώ για να αποφεύγουμε τις παρεξηγήσεις:
«Η απορία ξεχειλίζει: καθεύδει ο Χριστός; Τα γεγονότα μοιάζουν αποκαλυπτικά. Ας μείνουμε πιστοί μαθητές του Χριστού. Στη χαρά της Αναστάσεως που θα ακολουθήσει και ήδη γιορτάζουμε, ”πάντα πεπλήρωται φωτός, ουρανός τε και γη και τα καταχθόνια”. Θα κάνουμε πράξη το ”Αλλήλους περιπτυξώμεθα”».

Αυτό ακριβώς, τίποτε άλλο. «Πεπλήρωται φωτός» ο ουρανός, τίγκα στα βαρελότα και στις κροτίδες το στερέωμα μόλις ανέκραξε ο ιερέας το «Χριστός Ανέστη». Και τα καταχθόνια, βεβαίως, διότι ακόμη και οι αντίχριστοι σπεύσαμε να ανάψουμε λαμπάδα, να τσουγκρίσουμε αυγό, να τσιμπήσουμε πετσούλα. Κάπως μας άγγιξε η Θεία Χάρις, κάπως μας ευλόγησε κι εμάς τα τραγιά!

Όσο για τη γη, εκεί υπάρχει ένα θεματάκι διότι το ‘πε και το ‘κανε ο Κωστής Χατζηδάκης όταν απελευθέρωνε την αγορά ενέργειας:
Έσπασε αυγά!
Και όχι μόνο αυγά θα σημείωνα εγώ, καθώς συναντώ όλο και περισσότερους Έλληνες και Ελληνίδες με σπασμένα τα νεύρα, μετά από την παραλαβή του λογαριασμού. Αν γλυτώσεις με τριψήφιο ποσό σε ευρώ, τι να σε πω, δοκίμασε την τύχη σου και στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ. Πέντε κι ένα νούμερα είναι, δεν θα σου πέσει το χέρι…

Αυτά είναι όμως για τους κοινούς θνητούς. Η Εκκλησία, θα φωτισθεί με άλλο τρόπο, πιο αναστάσιμο. Το αποκαλύπτει ρεπορτάζ της εφημερίδας «δημοκρατία», που έχει πηγές στον κλήρο, δεν είναι σαν εμένα που δεν κατέχω ούτε που πέφτει η Μονή Πετράκη. Λέει, λοιπόν, η εφημερίδα ότι τώρα που έρχονται εκλογές και κλείνονται τα ντίλια (ΟΚ, εγώ το λέω, αλλά καταλαβαινόμαστε), έπιασε ο Ιερώνυμος από το λαιμό τον Κυριάκο (κι αυτό εγώ το λέω, αλλά παίχτε μπάλα) και του είπε κάτι θέλω από εσένα για να γίνει το θαύμα το μεγάλο και όπως το νερό μεταμορφώθηκε σε κρασί να μεταμορφωθεί και το σταυροκόπημα σε ψήφο!

Τι θέλει (για να μην πω τι απαιτεί…), ο Αρχιεπίσκοπος; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ (αυτά δεν είναι δικά μου, τώρα) ζητάει «κατοχύρωση των οργανικών θέσεων των κληρικών». Πώς μεταφράζεται το άνωθεν; Σε απλά ελληνικά σημαίνει να λαμβάνουν τη νόμιμη (γκουχ, γκουχ) μισθοδοσία που δικαιούνται (γκουχ, γκουχ, γκουχ) από το δημόσιο μισθολόγιο οι κληρικοί σε όλη την Ελλάδα και όχι να αποζημιώνονται «στον αέρα».
Και πάμε παρακάτω, στο ρίαλ εστέητ. Διότι η Εκκλησία έχει πιο πολλά ακίνητα, απ’ όσα αστέρια έχει ο αναστάσιμος ουρανός. Και θέλει εδώ και τώρα «ξεκαθάρισμα και αξιοποίηση». Το οποίον μας κάνει το εξής:

Έως το τέλος του καλοκαιριού (κορόιδα είναι, να περιμένουν τις κάλπες;) η Εκκλησία της Ελλάδος και οι Μητροπόλεις σε Δωδεκάνησα και Κρήτη περιμένουν να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις τα αρμόδια υπουργεία (Παιδείας, Περιβάλλοντος, Οικονομικών κ.λπ.) ώστε να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τι ανήκει στις Μητροπόλεις, τι μπορούν να εκμεταλλευτούν και με ποιους όρους δόμησης. Γι’ αυτό και ο Αρχιεπίσκοπος έχει ρίξει όλο του το βάρος στο να κατοχυρώσει και να αξιοποιήσει τα μοναδικά «φιλέτα» που έχουν απομείνει στην Αττική, στη Βουλιαγμένη (τουριστικά ακίνητα, κατοικίες) και στο Σχιστό (κέντρο logistics).

Και ρωτάω εγώ τώρα, που εκτός από οπαδός του Βελζεβούλη είμαι και αλογομούρης:
Τι απόδοση δίνουν οι στοιχηματικές ότι η Πολιτεία θα κάνει όλα τα χατίρια της Εκκλησίας; Ή μάλλον να το πω αλλιώς:
Υπάρχει ακόμη το συγκεκριμένο στοίχημα ή μήπως το «φράξανε», για να μην πάνε ταμείο όλοι οι παίκτες; Αν κρίνω από την προθυμία της κυβερνήσεως να κατεβάσει τα βρακιά της στους παπάδες,  μάλλον δεν θα το δούμε πουθενά…


σχετικα αρθρα