current views are: 12

27 Απριλίου 2022
Δημοσίευση11:52

Στον ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζουν παράσταση: «Κυριάκος o φιλοβασιλικός» – Ενώ ο Τσακαλώτος αδειάζει Τσίπρα «χτυπώντας» Ανδρουλάκη

Ο κ. Τσακαλώτος μετά την ταπεινωτική ήττα στο συνέδριο αποφάσισε να στείλει μήνυμα με ανάρτηση του στο Facebook για τη συγχαρητήρια δήλωση του Ανδρουλάκη για τη νίκη του Μακρόν στις γαλλικές εκλογές.

Δημοσίευση 11:52’

Ο κ. Τσακαλώτος μετά την ταπεινωτική ήττα στο συνέδριο αποφάσισε να στείλει μήνυμα με ανάρτηση του στο Facebook για τη συγχαρητήρια δήλωση του Ανδρουλάκη για τη νίκη του Μακρόν στις γαλλικές εκλογές.

Εμείς μπορεί να ετοιμαζόμαστε για το επόμενο τριήμερο της Πρωτομαγιάς, άντε και για το καλοκαίρι και ο Πούτιν για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. H Ρωσία κόβει το αέριο σε Πολωνία και Βουλγαρία γιατί δεν πληρώνουν σε ρούβλια, έρχεται και η σειρά μας… Και στην Κουμουνδούρου οι επικοινωνιακοί εγκέφαλοι ανακάλυψαν άλλο θέμα για εθνικό διχασμό και πολιτική καφενείου ανεβάζοντας την παράσταση: «Κυριάκος o φιλοβασιλικός». 

Φέρνει, λένε, τον βασιλιά ο Μητσοτάκης για ψηφοθηρικούς λόγους. Συγγνώμη, υπάρχουν ακόμα βασιλόφρονες που ψηφίζουν ΝΔ; Και αν ναι, πόσοι είναι αυτοί; Μιλάμε πολιτική που αγγίζει τη νεολαία! Μα τέτοια απελπισία έχει πιάσει το επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ που δεν βλέπει να κερδίζει από τη φθορά της κυβέρνησης. Πραγματικά αν δεν ήταν τόσο σοβαρή η κατάσταση με τον πόλεμο και την ακρίβεια θα ήταν για επιθεώρηση. Μιλάμε για ένα κόμμα που ασχολείται με τα σύγχρονα προβλήματα του ελληνικού λαού λες και ζουν σε άλλες εποχές…

Επίσης στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει και μία αναφορά στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, μιλάνε για «νέο unfair της οικογένειας Μητσοτάκη». Δηλαδή υπάρχει και οικογενειακή ευθύνη, αλλά αυτό που θέλει να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ΑντιΜητσοτακικό μέτωπο που θα εξυπηρετεί τις εκλογικές του σκοπιμότητες. Μα είμαστε σοβαροί; Είναι αυτό το πρόβλημα της χώρας αυτή τη στιγμή;

Αφήστε που η αξιωματική αντιπολίτευση αλλάζει την ατζέντα από την ακρίβεια, βγάζει στο προσκήνιο φασιστικές, ακροδεξιές λογικές επαναφέροντας τα εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα και τις διχαστικές πολιτικές. Επιχειρεί μια γνωστή  μεταπολιτευτική πολιτική σύγκρουση, που δεν θα συζητάμε τις λύσεις στα προβλήματα αλλά τις διαχωριστικές γραμμές. Να ξεκαθαρίσουμε ότι οι βασιλιάδες στην Ελλάδα διέπραξαν βαρβαρότητες κατά της Δημοκρατίας, ευθύνονται για πολλά εθνικά εγκλήματα όπως η Μικρασιατική καταστροφή, η χούντα κλπ κλπ . Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να διαγράψουμε την ιστορία αλλά ούτε και να δώσουμε «άφεση αμαρτιών» στον ελληνικό λαό που και με τη δική του ψήφο «επανάφερε» τον Βασιλιά σε κρίσιμες εποχές για τη χώρα και τα εθνικά μας συμφέροντα. Όπως και ότι η έκταση στο Τατόι πρέπει να αξιοποιηθεί.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τον δικό του διχασμό και προφανώς είναι λίγα, πλέον, τα θέματα που συμφωνούν για κάνουν αντιπολίτευση και αυτά είναι συνήθως ακραία και διχαστικά όπως αυτό με τον… Βασιλιά. Τελευταίο επεισόδιο η επίθεση του Τσακαλώτου στον Αλέξη Τσίπρα μέσω… Εμανουέλ Μακρόν και Νίκου Ανδρουλάκη. Ο κ. Τσακαλώτος μετά την ταπεινωτική ήττα στο συνέδριο αποφάσισε να στείλει μήνυμα με ανάρτηση του στο Facebook για τη συγχαρητήρια δήλωση του Ανδρουλάκη για τη νίκη του Μακρόν στις γαλλικές εκλογές. Χαρακτηρίζοντας τη Λεπέν ως τη «λαϊκιστική απάντηση» στον νεοφιλελευθερισμό του Μακρόν και προσθέτοντας ότι «ελπίζω ειλικρινά να μην είναι αυτό το σοσιαλδημοκρατικό όραμά του για το μέλλον. Αλλιώς ζήτω που καήκαμε». Η απάντηση ήρθε άμεσα από τη Χαριλάου Τρικούπη που δεν έχασε την ευκαιρία να του υπενθυμίσει ότι «η Μαρίν Λεπέν δεν είναι η λαϊκιστική απάντηση», αλλά «το σύμβολο της μισαλλοδοξίας και της ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς», ότι «έχουν παράδοση να ξεπλένουν την Ακροδεξιά, όπως έκαναν επί σχεδόν πέντε χρόνια, ο κ. Τσίπρας και η παρέα του με τον ακροδεξιό συνεταίρο τους στη διακυβέρνηση», ενώ αναφέρθηκε και δηκτικά στα πρώην στελέχη των ΑΝΕΛ που έχουν προσχωρήσει στο «προοδευτικό μέτωπο» του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επίθεση του Τσακαλώτου έρχεται την ώρα που ο Τσίπρας καλεί τον Ανδρουλάκη για προοδευτική διακυβέρνηση. Με αυτόν τον τρόπο λέει «όχι» στο κεντρικό αφήγημα του αρχηγού του και υπονομεύει τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα «αδειάζει» και τη δήλωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών που χαρακτηρίζει τη νίκη του Μακρόν «μήνυμα υπέρ της δημοκρατίας στην Ευρώπη» και, σε αντίθεση με την ερμηνεία Τσακαλώτου, ταύτιζε ευθέως τη Λεπέν με τον νεοφιλελευθερισμό και καλεί τις προοδευτικές δυνάμεις σε «ενωτικές πρωτοβουλίες και συμπόρευση». Οπότε για τον ΣΥΡΙΖΑ καλύτερα να μιλάνε για επιστροφή του «Κοκού» και τα γαλάζια golden boys που πήραν τη θέση των προηγούμενων. Ο Τσακάλωτος, όμως, προκάλεσε την αντίδραση του ΚΙΝΑΛ για να θυμίσει και την προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να συγκυβερνήσει με τον Πάνο Καμμένο, με ένα σμπάρο πολλά… τρυγόνια. Γι’ αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν  να μιλάνε για τον Βασιλιά και άλλα εμφυλιοπολεμικά που συμφωνούν γιατί κατά τα άλλα συνεχίζουν να είναι μια «ωραία ατμόσφαιρα».