current views are: 16

18 Μαΐου 2022
Δημοσίευση17:35

Αν ο Σκουρλέτης ήταν στη θέση του Μητσοτάκη στο Κογκρέσο…

Το έργο το είδαμε με τα μνημόνια και δεν θέλουμε ριμέικ με τα εθνικά μας θέματα.

Δημοσίευση 17:35’

Το έργο το είδαμε με τα μνημόνια και δεν θέλουμε ριμέικ με τα εθνικά μας θέματα.

Μετά standing ovation που έκαναν οι Αμερικανοί νομοθέτες στον Πρωθυπουργό, δύσκολα μπορεί κάποιος να αρνηθεί τη δύναμη της εικόνας και του συμβολισμού μιας Ελλάδας που γύρισε σελίδα και από επαίτης έχει γίνει «παίκτης» στη μεγάλη κατηγορία.

Βέβαια ο κ. Σκουρλέτης, που αν δεν κάνω λάθος είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι χειροκροτούσαν τον Μητσοτάκη επειδή τους διασκέδαζε. Όταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας ξένου πολιτικού στο Κογκρέσο, που είναι σπάνιο γεγονός, έχεις αυτή τη δυνατή εικόνα δεν το λες και διασκεδαστική ομιλία, γιατί τότε έχεις προβληματική επαφή με την πραγματικότητα

Η εικόνα του Έλληνα Πρωθυπουργού μπροστά από την Πελόσι και τη Χάρις είναι μία σημαντική στιγμή που της πρέπει αναγνώριση.

Και την ώρα που ο Τουρκικός Τύπος βράζει για τον Μητσοτάκη και κάποιοι από τον  ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι ήταν «σιωπηλός πελάτης» και ο Σκουρλέτης με λούμπεν και μηδενιστική ανάλυση, τι να πεις; Το μόνο που σκέφτεσαι είναι ότι αν ήταν στη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Σκουρλέτης ή κάποιος όμοιος του, τότε θα τους έριχνε και δυο χαστούκια και θα βροντοφωνάζαμε «κερδάμε»!

Θα τους έλεγε, ότι κακώς βοηθάνε την Ουκρανία, έχουν κάνει και αυτοί εισβολές σαν τον Πούτιν, και ότι πρέπει να ντρέπονται που δεν «κόβουν τα πόδια» του Ερντογάν. Θα βροντοφώναζε «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» και «Έξω οι βάσεις του θανάτου».

Και μετά; Όταν θα μας την έπεφτε ο Ερντογάν, θα εκλιπαρούσε τους, «φονιάδες των λαών» να σώσουν ότι μπορούν.

Το έργο το είδαμε με τα μνημόνια και δεν θέλουμε ριμέικ με τα εθνικά μας θέματα. Φώναζαν ότι μπορούμε να είμαστε ανεξάρτητοι, απειλούσαν ότι αν μας βγάλουν από το ευρώ θα ήταν καταστροφή για την Ευρώπη και ότι έχουμε και αλλού πηγές χρηματοδότησης. Πήγαν σε Κίνα και Ρωσία αλλά ο Πούτιν μας έδωσε κανονικά στον Ολάντ και μας έδειξε την πόρτα. Και μετά όταν μας «πακέταραν» για έξοδο από την Ευρώπη, ζητήσαμε τη βοήθεια από το «Αμερικάνικο ιππικό», σήκωσε το τηλέφωνο ο Ομπάμα μίλησε με τη Μέρκελ και καθάρισε για εμάς.  

Μιλάνε για κούρσα εξοπλισμών ….αλλά η σοσιαλιστική εκδοχή για παγκόσμια ειρήνη και αδελφοσύνη, καλή είναι, αλλά δεν την έχω δει πουθενά ακόμα και από κομμουνιστικά καθεστώτα-όταν υπήρχαν-και έχεις και έναν Ερντογάν δίπλα σου και έναν Πούτιν 600 χιλιόμετρα από τα σύνορα σου. Αυτή η άτιμη η γεωγραφία!

Αλλά θα μου πείτε γιατί δεν γράφεις, «Αν ήταν ο Τσίπρας στη θέση του Μητσοτάκη στο Κογκρέσο…», καθώς ο Σκουρλέτης δεν είναι αρχηγός. Μα γιατί ο Τσίπρας ακριβώς την ίδια πολιτική με τον Μητσοτάκη ακολουθήσε και τον Τραμπ επισκέφθηκε στις ΗΠΑ και αμερικανικά όπλα αγόρασε και αμυντικές συμφωνίες υπέγραψε, και τις επόμενες ετοίμασε. Απλώς κάποια στιγμή θα πρέπει να «καθαρίσει τα πιάτα» του και να έχει μια φωνή το κόμμα του και όχι να είναι εγγαστρίμυθο, άλλα όταν είναι κυβέρνηση και άλλα όταν είναι στην αντιπολίτευση.

Αστικό κόμμα εξουσίας στην πρώτη περίπτωση και ριζοσπαστικό αριστερό στη δεύτερη. Γιατί, πλέον το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που έλεγε ο Αβραάμ Λίνκολν, «Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό».