current views are: 16

27 Ιουνίου 2022
Δημοσίευση09:17

Μεσαίωνας-Αμβλώσεις: 1-0

Όταν οι ΗΠΑ αποφασίζουν να μην σεβαστούν τις γυναίκες…

Δημοσίευση 09:17’

Όταν οι ΗΠΑ αποφασίζουν να μην σεβαστούν τις γυναίκες…

Δεν είναι τυχαίο που εκτός από ρεπόρτερ Ξανθάκης είμαι και γέρων Ξανθάκιος. Αφού βλέπω στο μέλλον πολύ μπροστά και αναγνωρίζω τα σημεία των καιρών και των πετούμενων. Πάρτε για παράδειγμα, λέω τώρα, όσα έγραφα εδώ στο Newpost τον Οκτώβριο του 2018, πριν από τέσσερα χρόνια όχι προχτές:

«Στις 6 Οκτωβρίου η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε με ψήφους 50 έναντι 48 την υποψηφιότητα του δικαστή Κάβανο για το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών. Κι έγειρε αποφασιστικά την πλειοψηφία του Ανωτάτου Δικαστηρίου υπέρ των “συντηρητικών” δυνάμεων.
…Όπως αρκετοί εξ ημών γνωρίζουν, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου το 1973, νομιμοποιήθηκαν οι αμβλώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μια απόφαση που από τη μία χαιρετήθηκε ως μέγιστη νίκη του γυναικείου κινήματος και από την άλλη ξεσήκωσε πλείστες όσες αντιδράσεις εκ μέρους ακροδεξιών και χριστιανικών οργανώσεων. Αυτές οι τελευταίες δεν έχουν σταματήσει έκτοτε τον αγώνα για να ανατραπεί η ετυμηγορία και να ξαναγίνουν παράνομες οι αμβλώσεις. 
Και πώς θα γίνει αυτό; Μα με μια καινούρια γνωμοδότηση εκ μέρους του Ανωτάτου Δικαστηρίου! Κάτι που έως τώρα δεν μπορούσε να συμβεί, μιας και οι εκάστοτε «μετριοπαθείς» συμμαχούσαν με τους εκάστοτε «προοδευτικούς» για να συγκροτήσουν μια σχετική πλειοψηφία υπέρ του Roe Vs Wade. Τώρα όμως έγειρε η πλάστιγγα υπέρ των «συντηρητικών» με τον δικαστή Κάβανο και διαμορφώθηκε το κρίσιμο 5-4 που μπορεί να στείλει το νόμο για τις αμβλώσεις στο χρονοντούλαπο».

Και δεν μείναμε καν στο 5-4, πήγαμε στο 6-3 με την αντικατάσταση της θανούσης Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ από την υπερσυντηρητική Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ, και τώρα προχτές αυτό το 6-3 έβαλε ταφόπλακα στην συνταγματική αναγνώριση των αμβλώσεων στις ΗΠΑ. Και σχεδόν οι μισές πολιτείες επέβαλαν ή ετοιμάζονται να επιβάλλουν αυστηρές απαγορεύσεις και ακόμη πιο αυστηρή αστυνόμευση…

Δεν είναι, μάλιστα, διόλου σίγουρο ότι θα μείνει στις αμβλώσεις η πλειοψηφία του αμερικάνικου Ανωτάτου Δικαστηρίου. Έσπευσε ο δικαστής Αλίτο να διαβεβαιώσει ότι τους ενδιέφεραν μόνο τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών, αλλά ο έτερος δικαστής Τόμας άφησε ανοιχτό το ζήτημα να παρέμβουν και στα ζητήματα της αντισύλληψης, των ερωτικών πράξεων μεταξύ ανδρών και του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλλου. Τώρα που πήραν φόρα, θα σκέφτηκε, γιατί να σταματήσουν στις αμβλώσεις και να μην το τραβήξουν το σκοινί; Με τέτοια πλειοψηφία και τις επικείμενες εκλογές του φθινοπώρου για τμήματα της Γερουσίας και του Κογκρέσσου να δίνουν προβάδισμα στους Ρεπουμπλικάνους λόγω ανικανότητας Μπάιντεν, γιατί να μην επιβάλλουν το λόγο και το νόμο του Θεού και σ’ ένα σωρό ακόμη περιπτώσεις; Φέρε τη ρομφαία την πύρινη κι ετοιμαστείτε να πέσουν κεφάλια!

Επί τη ευκαιρία και για να δείτε πως γυρνάει καμιά φορά το ζάρι και στη φέρνει από εκεί που δεν το περιμένεις, η διαπρεπής αρθρογράφος των New York Times, Μορήν Ντάουντ, υπενθύμισε σε προχθεσινό άρθρο της, ότι ο αδιανόητα συντηρητικός δικαστής Τόμας προτάθηκε για το Ανώτατο Δικαστήριο το 1991 επί προεδρίας του πατρός Μπους. Και τότε είχε καταγραφεί καταγγελία εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση και ασχολήθηκε με την καταγγελία αυτή ειδική επιτροπή της Γερουσίας, αλλά δεν ασχολήθηκε και τόσο πολύ, ούτε καν τους μάρτυρες από την πλευρά της καταγγέλλουσας δεν κάτσανε ν’ ακούσουν και το κλείσανε το ζήτημα στο άψε σβήσε, μην τυχόν και χαθεί η διακομματική συναίνεση.

Ξέρετε ποιος ήταν πρόεδρος εκείνης της αξέχαστης επιτροπής, που θα μπορούσε να τον στείλει τον Τόμας στο πυρ το εξώτερο (είχαν πλειοψηφία στη Γερουσία εκείνη την εποχή οι Δημοκρατικοί), αλλά τον άφησε να γίνει μέλος του Ανωτάτου Δικαστηρίου;
Ο Τζο Μπάιντεν!
Ο ίδιος Τζο Μπάιντεν, που τώρα σκίζει τα ρούχα του για τα δικαιώματα των γυναικών και υπόσχεται σειρά πρωτοβουλιών για να τα προστατεύσει. Αρκεί να ψηφίσουν Δημοκρατικούς το φθινόπωρο, μπας και ενισχύσουν την καταρρέουσα από καιρό προεδρία του…
 

 


σχετικα αρθρα