current views are: 35

4 Οκτωβρίου 2022
Δημοσίευση19:17

Μα είναι τόσο «άμπαλοι» στον ΣΥΡΙΖΑ;

Και πριν κατέβουν στο «γήπεδο» ψάχνουν δικαιολογίες με την ομάδα να δείχνει ασυντόνιστη και απροπόνητη με σύστημα, «αυτοσχεδιάζουμε» και ότι… βγει! Ή αλλιώς όπως το είπε ο κ. Τζανακόπουλος με σύστημα «γιουρούσι».

Δημοσίευση 19:17’

Και πριν κατέβουν στο «γήπεδο» ψάχνουν δικαιολογίες με την ομάδα να δείχνει ασυντόνιστη και απροπόνητη με σύστημα, «αυτοσχεδιάζουμε» και ότι… βγει! Ή αλλιώς όπως το είπε ο κ. Τζανακόπουλος με σύστημα «γιουρούσι».

Αν ήμουν στη θέση του Τσίπρα και καταλάβαινα από ποδόσφαιρο θα έλεγα σήμερα κιόλας: όλοι στον  πάγκο…

Οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει, αν έχουν αναλάβει να κλωτσούν την μπάλα προς τα δίχτυα, αποδεικνύονται άμπαλοι. Έχοντας μπει στην τελική ευθεία για τις εκλογές, αναρωτιέται κανείς πόσες ακόμα επικοινωνιακές γκάφες μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στον ΑΝΤ1 και έδωσε ίσως τη χειρότερη συνέντευξη από την εποχή που ανάλαβε την ηγεσία του κόμματος και μάλιστα σε φιλικό περιβάλλον με πάσες από τους δημοσιογράφους.

Προφανώς σε εχθρικό περιβάλλον λειτουργεί καλύτερα, όπως παραμονές των τελευταίων εκλογών στον ΣΚΑΪ. «Αν είχα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, «να μοιράσω 50 δισ., και όχι να μαζέψω 37 δισ., θα έβγαινα πρωθυπουργός μέχρι να βαρεθώ». Δηλαδή ο κ. Τσίπρας πιστεύει στην εξαγορά των ψηφοφόρων και δεύτερον δεν τα «μάζεψε» επειδή ήταν νοικοκύρης αλλά αναγκάστηκε στην αφαίμαξη των Ελλήνων εφαρμόζοντας μνημονιακές πολιτικές  για να μοιράζει και αυτός επιδόματα. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει το ίδιο αντιπολιτευτικό λάθος με τις ιδεοληψίες του, κάνοντας έτσι εύκολη τη ζωή της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη να απευθύνεται στο κέντρο. Αυτό φάνηκε και με την αντίδραση στην περίπτωση της αστυνομικής εφόδου στη φοιτητική εστία του Πολυτεχνείου. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, συνεχίζει να κάνει ζημία όπως και άλλοι ακραίοι «εκφραστές» μιας δήθεν επαναστατικότητας, κάνοντας λόγο για «γιουρούσι» «κατατρομοκράτησης» και «αυταρχισμού», που δεν υπάκουε σε «καμία επιχειρησιακή ανάγκη».

Η αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται να μην έχει πρόσωπα να μιλήσουν με λογική και οι περισσότεροι που την εκπροσωπούν στα ΜΜΕ χαϊδεύουν μειοψηφικές περιθωριακές ομάδες, αφήνοντας στη Ν.Δ. να μιλάει στον κεντρώο ψηφοφόρο και να αθροίζει επιχειρήματα για την ανάγκη αυτοδυναμίας. Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι πρέπει να κερδίσουν μια χαμένη ιδεολογική μάχη γιατί ξεχνούν ότι έγιναν κυβέρνηση από την αγανάκτηση των πολιτών και όχι για τις ιδέες τους. Οι οποίες φυσικά κατά την περίοδο διακυβέρνησης άλλαξαν ή μετεξελίχθηκαν ωστόσο αυτό δεν «ενσωματώθηκε» σε πρόσωπα και αφήγημα στον ΣΥΡΙΖΑ.   

Τρίτωσε το κακό με μια μεγάλη επικοινωνιακή «επιτυχία» του κ. Παπαδημούλη, που δεν ήταν fake news για την PEGA στην Αθήνα και τις υποκλοπές, ήταν η ανοησία της επιδεικτικής βιασύνης που έκαψε το θέμα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Λειτούργησε σαν τρολ και όχι θεσμικά ως Ευρωβουλευτής και πολιτικά σκεπτόμενος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει σε μια σειρά δύσκολων εκλογικών μαχών χωρίς κεντρική επικοινωνία, χωρίς συντονισμό στην ενημέρωση και χωρίς πρόσωπα. Μάλλον, δεν εξηγείται διαφορετικά, το έχουν πάρει απόφαση ότι δεν κερδίζουν τις εκλογές. Και πριν κατέβουν στο «γήπεδο» ψάχνουν δικαιολογίες με την ομάδα να δείχνει ασυντόνιστη και απροπόνητη με σύστημα, «αυτοσχεδιάζουμε» και ότι… βγει! Ή αλλιώς όπως το είπε ο κ. Τζανακόπουλος με σύστημα «γιουρούσι».