current views are: 41

14 Οκτωβρίου 2022
Δημοσίευση06:18

Κανάλια, καναλάκια και στο βάθος… εκλογές (λεφτά υπάρχουν!)

Όταν ξαφνικά η τηλεοπτικά αγορά μεταμορφώνεται σε χρυσωρυχείο

Δημοσίευση 06:18’

Όταν ξαφνικά η τηλεοπτικά αγορά μεταμορφώνεται σε χρυσωρυχείο

Άμα πάρεις το μέσο Έλληνα και τη μέση Ελληνίδα και τους γυρίσεις ανάποδα, κλειδιά θα πέσουν στην άσφαλτο, χαρτομάντηλα, κάνα χάπι αντιπυρετικό, καμιά βούρτσα για το μαλλί ίσως, μπορεί και καμιά ταυτότητα. Αλλά λεφτά, όχι!

Ούτε χαρτονόμισμα ούτε κέρμα θα έρθει σε επαφή με το οδόστρωμα. Εντελώς άδειες είναι οι τσέπες τους, η πορτοφόλα έχει πιάσει μούχλα και το ΑΤΜ έχουν μέρες να το επισκεφθούν, μη σου πω και βδομάδες. Δεν υπάρχει φράγκο στην αγορά, που λέγανε και οι παλαιότεροι. Κενό, μηδέν, τσεβά που λέμε κι εμείς οι βλάχοι…

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στη χώρα όπου ο Κωστής Χατζηδάκης μας έκανε τη χάρη να μπει στον κόπο και να σπάσει αυγά, στην τηλεόραση γεννάνε και τα κοκόρια τους. Βρέχει ο Θεός μπακίρι, πλημμυρίσανε στα μπικικίνια, μέχρι το γόνατο είναι στο χρυσαφικό!

Αλιεύω από την τρέχουσα ειδησεογραφία δια της ξεκουραστικής μεθόδου του κόπυ πάστε, που βολεύει πολύ εμάς τη γερουσία:
*Αν και η κυβέρνηση δεν δείχνει καμία διάθεση να ανακινήσει το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και πιο συγκεκριμένα της 7ης (ορφανής) άδειας, εσχάτως μαθαίνω ότι πασίγνωστος εφοπλιστής (και δεν αναφέρομαι στους Μπάκο και Καϋμενάκη) μαζί με έναν φίλο του εκδότη, καταστρώνουν σχέδια για τη διεκδίκησή της.

* Σε ένα δίμηνο, το αργότερο, προϋπολογίζεται να βγει στον αέρα, το νέο «πρόσωπο» του Action24 που πέρασε στην εταιρεία Greenhill Investments Limited, για λογαριασμό των Δημήτρη Μπάκου, Γιάννη Καϋμενάκη.

*Εν τω μεταξύ ποσοστό 30% του τηλεοπτικού χρόνου του AtticaTV αποκτήθηκε μέσω της εταιρείας Media Time από μέτοχο του Αστέρα Τρίπολης και εκεί στο σχέδιο αναβάθμισης του σταθμού έχουν ρόλο οι Χρήστος Μαχαίρας και Βασίλης Θωμόπουλος.

* Αφού πούλησε το Action24 στους Γιάννη Καϋμενάκη και Δημήτρη Μπάκο, ο Διονύσης Παναγιωτάκης προχώρησε στην απόκτηση ενός άλλου τοπικού, αθηναϊκού καναλιού: του Channel 9.
Κι αυτό προορίζεται να μετεξελιχθεί.

Τα διάβασα τα ανωτέρω κι αμέσως πήρα τηλέφωνο φίλο μου, γνωστό γατόνι της τηλεοπτικής πιάτσας να τον ρωτήσω τι συμβαίνει. Η απάντησή του:
«Τι να συμβαίνει ρεπόρτερ Ξανθάκη, εκλογές συμβαίνουν! Και έβδομη τηλεοπτική άδεια, φυσικά, που τώρα μπορεί κανείς να την πάρει και κοψοχρονιά γιατί όλο αναβάλλονται οι ετήσιες δόσεις των τριών εκατομμυρίων ευρώ. Αλλά πρέπει να έχεις και χρήμα για κάψιμο. Με τη διαφημιστική αγορά της τηλεόρασης στα 280 μύρια το χρόνο και τάση πτωτική, φέτος θα βγάλουν καλά λεφτά δυο κανάλια από τα έξι, άλλο ένα θα κονομήσει κάτι ψιλά, δύο κανάλια θα μπούνε γερά μέσα και ένα ακόμη θα χάσει αλλά όχι πολλά. Άμα θες επένδυση μια πενηντάρα το χρόνο για να είσαι ανταγωνιστικός στην πιάτσα, δεν βγαίνουν τα λεφτά, όσα και να σου δίνει πίσω το ΕΚΟΜΕ…»

Λεφτά, λεφτά, λεφτά και που είναι τα καταραμένα τα λεφτά ρε φίλε; Το σκεφτόμουν, το παίδευα, το ζόριζα και ύστερα είδα ένα παραπολιτικό του Γιάννη Κιμπουρόπουλου στην ΕφΣυν και στάνιαρα:
«500 % έχουν αυξηθεί φέτος οι ναύλοι μεταφορά υγροποιημένου αερίου (LNG), φυσικά με μεγάλο χορηγό την Ε.Ε. που έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για υποκατάσταση του ρωσικού αερίου. Οι ειδικοί δεν αποκλείουν προσεχώς ακόμη και ναύλους 1 εκατ. δολλαρίων την ημέρα. Καταλάβατε τώρα γιατί οι Έλληνες εφοπλιστές, που ελέγχουν ήδη το 22 % των ειδικών πλοίων στον κόσμο, παραγγέλνουν σωρηδόν και νέα


σχετικα αρθρα