10 Μαρτίου 2021
Δημοσίευση08:34

«Πονάω» στη Νέα Σμύρνη και (ο όχι και τόσο αργός) θάνατος της ελληνικής δημοσιογραφίας

Όταν το ξύλο πίπτει ράιτ θρου και αδιαλείπτως

Δημοσίευση 08:34’
ct2ep1615365710954

Όταν το ξύλο πίπτει ράιτ θρου και αδιαλείπτως

Κι όπως διαβάζω, ακούω και βλέπω τα φρέσκα κατορθώματα της ελληνικής αστυνομίας σε Χαλάνδρι, Νέα Σμύρνη, Πανόρμου (σήμερα πού;) και με δονούν τα μπαντ βάιμπς του Χρυσοχοΐδη, περνάει απ’ το μυαλό μου εκείνη η εικόνα με τους ασπροντυμένους κυρίους και τις ασπροντυμένες κυρίες στο Πάρκο Βενιζέλου, πλάι στο Μέγαρο Μουσικής. Με Καμίνη μέσα, με Αβραντίνη, με Γουσέτη, με Βερέμη, με Σκυλακάκη, όλο το ανφάν γκατέ της φιλελεύθερης διανόησης και δράσης είχε μαζευτεί για να εκδηλώσει την αντίθεσή του στα φαινόμενα βίας.

Πρίν από επτάμιση χρόνια συνέβη αυτό, το είχε οργανώσει η «Δράση», όπου ήταν τότε πρόεδρός της και ευρωβουλευτής ο Θόδωρος Σκυλακάκης (πριν δει το φως το αληθινό…), και οι παριστάμενες με τις παριστάμενες κράταγαν μικρά πλακάτ, που γράφανε επάνω «Όχι στη βία». Και φοράγανε άσπρα, το ‘παμε, δεν ξέρω αν ήταν εις ένδειξιν αγνότητος, ή γιατί φαίνεται καλύτερα το αίμα στο άσπρο το πανί έτσι φας καμιά μπούφλα στα μούτρα κι ανοίξει η μύτη σου. Σαν τις μπούφλες που έφαγε ο τυπάκος στη Νέα Σμύρνη, όταν μαζί με άλλους 29 συντρόφους του (υποθέτω ότι επρόκειτο για κατασκευαστές πλυντηρίων) επιτέθηκαν στα ΜΑΤ και ανάγκασαν τους ένστολους να αντιδράσουν.

Όπως αντέδρασε και ο Γιώργαρος ο Καμίνης, που δεν είναι πλέον δήμαρχος Αθηναίων αλλά είναι βουλευτής επικρατείας του ΚΙΝΑΛ και έχει λόγο για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Ανακαλύπτοντας τη γλωσσίτσα που του είχε φάει η γατούλα κατά την περίοδο της δημαρχίας του, βγήκε και είπε ότι η αστυνομική βία δεν ήταν απλώς αδικαιολόγητη αλλά και εξοργιστική κλπ. κλπ. Σημείωσε όμως και κάτι άλλο, που αξίζει να το διαβάσουμε:

«Από τον περασμένο Νοέμβριο, το Κίνημα Αλλαγής έχει ζητήσει να παρευρεθεί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης στη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, στην οποία θα συζητηθεί το πόρισμα της “Επιτροπής Αλιβιζάτου” για την αστυνομική βία.
Παρότι το πόρισμα έχει παραδοθεί από τον Μάιο του 2020, ο κ. Χρυσοχοΐδης κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του, αρνούμενος επί μήνες να εμφανιστεί με τη δικαιολογία ότι “δεν ευκαιρεί”».

Να λέει ψέματα ο Καμίνης, δεν το πιστεύω. Άλλωστε στην υπεκφυγή ήταν μετρ, όχι στην παραμύθα. Οπότε, μάλλον ισχύει ότι ο υπουργός «δεν ευκαιρεί» να συζητήσει ένα πόρισμα που ρίχνει ευθύνες στα αστυνομικά όργανα και στους προϊσταμένους τους για ουκ ολίγα περιστατικά βίας κατά των πολιτών. Τα οποία περιστατικά, όχι μόνο δεν μειώθηκαν από τον περασμένο Νοέμβριο αλλά με αυξήθηκαν δραματικά. Με γεωμετρική όχι με αριθμητική πρόοδο υπουργέ μου, δεν σου λέω να το διαβάσεις γιατί δεν χωράει στην κεφάλα, εκεί έχει εγκατασταθεί μονίμως το Μνημόνιο…

Εν αναμονή λοιπόν του πότε θα «ευκαιρήσει» ο Μιχαλάρας, να το κλείσω το σημερινό επαναλαμβάνοντας την γνωστή παροιμία ότι πολλές φορές θα πάει η στάμνα στη βρύση, αλλά μία φορά θα σπάσει. Ως τώρα, είχα την εντύπωση ότι άντεχε ακόμη η ελληνική δημοσιογραφία και είχε σφυγμό και αναπνοή. Μετά από την πλήρη υποταγή ωστόσο στους φετφάδες της ελληνικής αστυνομίας, που είδαμε σχετικά με τον ξυλοδαρμό στη Νέα Σμύρνη, αναγκάζομαι κι εγώ να παραδεχτώ ότι πλην μεμονωμένων περιπτώσεων εξεμέτρησε το ζην. Μας το ‘πε ο παπάς στ’ αυτί και μας το κάρφωσε ο Μπούκουρας το φέρετρο. Να ζήσουμε να τη θυμόμαστε, καφές, κονιάκ και μπισκοτάκια σερβίρονται στα πέριξ του ιεαρού ναού.

Υ.Γ.: Το καφριλίκι δεν απαντιέται ποτέ με καφριλίκι. Τελεία.