ΒΙΒΛΙΟ

«Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…»

Δημοσίευση 17 Ιουνίου 2015, 16:05 / Ανανεώθηκε 17 Ιουνίου 2015, 16:05
«Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…»
Facebook Twitter Whatsapp

Έως τις 17 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσει η καλοκαιρινή εκστρατεία για την προώθηση της ανάγνωσης που οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και το δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών Future Library.

Έως τις 17 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσει η καλοκαιρινή εκστρατεία για την προώθηση της ανάγνωσης που οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και το δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών Future Library.

Η τέταρτη καλοκαιρινή εκστρατεία για την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας έχει ξεκινήσει σε 140 περίπου δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα. Με σύνθημα «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…» άνθρωποι κάθε ηλικίας καλούνται μέσα από δραστηριότητες, εκδηλώσεις και εργαστήρια να ανακαλύψουν τους διαφορετικούς ρόλους που μπορεί να διαδραματίσει μια βιβλιοθήκη στη ζωή ενός ατόμου ή μιας κοινότητας: θεματοφύλακας γνώσης, χώρος ανταλλαγής ιδεών και δημιουργική κυψέλη.  

Την εκστρατεία διοργανώνει για πρώτη χρονιά η Εθνική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών Future Library (119 βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα), που συγκροτήθηκε το 2011 με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Σκοπός της να απευθυνθεί σε όσους γίνεται περισσότερους ανθρώπους -τα προηγούμενα χρόνια η εκστρατεία απευθύνονταν κυρίως σε παιδιά και στους γονείς τους- και να μας προετοιμάσει για την κοσμογονία που θα συντελεστεί τα επόμενα χρόνια, όταν η πρώτη βιβλιοθήκη της χώρας θα μετακομίσει στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο φαληρικό δέλτα.  Μια κοσμογονία που δεν θα αφήσει ανεπηρέαστες ούτε τις περιφερειακές βιβλιοθήκες.

Τα προηγούμενα τρία χρόνια, στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας, περισσότερα από 200.000 παιδιά σ’ όλη την Ελλάδα επισκέφθηκαν 140 δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες και συμμετείχαν σε κάποιες από τις 8.402 δράσεις που έγιναν συνολικά αυτό το χρονικό διάστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το σάιτ http://summer2015.nlg.gr/ .

Για να δείτε ποιές βιβλιοθήκες συμμετέχουν στην εκστρατεία και το πρόγραμμα εκδηλώσεων της καθεμιάς πηγαίνετε εδώ http://summer2015.nlg.gr/index.php/libraries/

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr