ΒΙΒΛΙΟ

«Η νύχτα της Πηνελόπης» στον Πολυχώρο Αίτιον

Δημοσίευση 14 Δεκεμβρίου 2015, 13:26 / Ανανεώθηκε 14 Δεκεμβρίου 2015, 13:26
«Η νύχτα της Πηνελόπης» στον Πολυχώρο Αίτιον
Facebook Twitter Whatsapp

Η Πηνελόπη Σταυροπούλου περιγράφει τη μάχη της με τον αλκοολισμό σε ένα ημερολόγιο-αφήγημα που κυκλοφορεί από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή.

Η Πηνελόπη Σταυροπούλου περιγράφει τη μάχη της με τον αλκοολισμό σε ένα ημερολόγιο-αφήγημα που κυκλοφορεί από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή.

Ο αλκοολισμός είναι μια «ασθένεια» που συνήθως μένει κρυφή. Ιδιαίτερα όταν το «θύμα» είναι γυναίκα, το κοινωνικό στίγμα είναι πολύ ισχυρό και οδηγεί στην συσκότιση του προβλήματος, εις βάρος συχνά της προσπάθειας ίασης.

Η Πηνελόπη Σταυροπούλου, ηθοποιός με μακρά θητεία στο θεατρικό σανίδι, είναι μία από τις γυναίκες που έπεσαν στην παγίδα της εξάρτησης. Μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να βγει από το τέλμα στο οποίο την είχε ρίξει το αλκοόλ και να κάνει μια καινούργια αρχή.

Όμως, ο δρόμος προς την απεξάρτηση δεν είναι εύκολος. Η πειρασμός είναι μεγάλος και, για να αντισταθεί, κανείς πρέπει να αντλήσει από τα ψυχικά αποθέματά του και από την αγάπη των γύρω του.

«Η νύχτα της Πηνελόπης» της Πηνελόπης Σταυροπούλου είναι η αφήγηση της προσωπικής περιπέτειας μιας γυναίκας η οποία ξεπέρασε τον αλκοολισμό. Χωρίς ωραιοποιήσεις και χωρίς «επιστημονικό» πρόσχημα, η παθούσα μιλάει για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και κυρίως για τα ατέλειωτα βράδια όταν βρίσκονταν μόνη αντιμέτωπη με την αδυναμία της.

Το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή, έναν νέο συγκριτικά –πέντε χρόνων- εκδοτικό οίκο της Θεσσαλονίκης που εκδίδει έλληνες συγγραφείς της νεότερης γενιάς, θα παρουσιάσουν την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου στις 20:00 στον Πολυχώρο Αίτιον η συγγραφέας, η Γεωργία Ζώη (αρχιτέκτων-ηθοποιός), η Γιώτα Κουνδουράκη (σκηνοθέτις), η Ελένη Γαληνού (συγγραφέας), ο Γιώργος Σ. Πολίτης (συγγραφέας) και ο Λάζος Μαντικός (δημοσιογράφος  ΑΝΤ1, ραδιοφωνικός παραγωγός Art fm 90,6). Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η Μαρία Αλιφέρη.

Είστε όλοι καλεσμένοι.  

Πολυχώρος Αίτιον, Τζιραίων 8, (κοντά στη στάση μετρό Ακρόπολη), Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου στις 20:00