ΒΙΒΛΙΟ

Νέα διάκριση για την «Κοιλάδα της Λάσπης» της Ιωάννας Μπουραζοπούλου

Δημοσίευση 26 Δεκεμβρίου 2015, 09:01 / Ανανεώθηκε 24 Δεκεμβρίου 2015, 16:22
Νέα διάκριση για την «Κοιλάδα της Λάσπης» της Ιωάννας Μπουραζοπούλου
Facebook Twitter Whatsapp

Η συγγραφέας τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος του Ιδρύματος Κώστα & Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών

Η συγγραφέας τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος του Ιδρύματος Κώστα & Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών

Οι φίλοι της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα μπορούν να αισθάνονται δικαιωμένοι. Η πιο σημαντική δημιουργός του είδους στη χώρα μας και η μοναδική που έχει αποσπάσει διακρίσεις στο εξωτερικό –το βιβλίο της «Τι είδε η γυναίκα του Λωτ;» κατατάχθηκε ανάμεσα στα καλύτερα παγκοσμίως από τους ειδικούς του Guardian το 2013- απέσπασε την ύψιστη διάκριση για μυθιστοριογράφο που απονέμει η Ακαδημία Αθηνών.

Η Ιωάννα Μπουραζοπούλου –γι αυτή πρόκειται- στο τελευταίο της βιβλίο, την «Κοιλάδα της Λάσπης», πρώτο μέρος μιας τριλογίας με τίτλο «Ο δράκος της Πρέσπας», καταπιάνεται με έναν δράκο και τις ολέθριες συνέπειες της παρουσίας του στα σκοτεινά νερά της λίμνης που αποτελεί το φυσικό σύνορο τριών χωρών.

Ένας παράλογος χορός μισαλλοδοξίας, φόβου και φιλοδοξίας στήνεται στις ακτές της λίμνης από ανθρώπους που πασχίζουν να εκμεταλλευτούν την παρουσία του δράκου για να ικανοποιήσουν το πάθος τους για χρήμα και εξουσία. Πρώτος και καλύτερος τον χορό σέρνει ο έτερος «δράκος», Έκτορας Μόζερ, της Παγκόσμιας Τράπεζας Ανάπτυξης, ο οποίος έχει συλλάβει ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο για την εκμετάλλευση του φαινομένου.

Η «Κοιλάδα της Λάσπης» είναι το έκτο μυθιστόρημα της Μπουραζοπούλου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Η βράβευση έγινε την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου στην καθιερωμένη ετήσια πανηγυρική συνεδρία της Ακαδημίας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr