current views are: 10

28 Απριλίου 2016
Δημοσίευση10:15

Ο Nτομινίκ Φερναντέζ για τη Μεσόγειο στο Μέγαρο

Ο χιλιοβραβευμένος γάλλος συγγραφέας σε μια διάλεξη για τον πλούτο και τους κινδύνους ενός πολιτισμού διασταυρώσεων       

Δημοσίευση 10:15’

Ο χιλιοβραβευμένος γάλλος συγγραφέας σε μια διάλεξη για τον πλούτο και τους κινδύνους ενός πολιτισμού διασταυρώσεων       

Ο χιλιοβραβευμένος γάλλος συγγραφέας σε μια διάλεξη για τον πλούτο και τους κινδύνους ενός πολιτισμού διασταυρώσεων        

Ο Nτομινίκ Φερναντέζ είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό. Επτά βιβλία του κυκλοφορούν στη γλώσσα μας  («Τα παιδιά του Γκόγκολ», εκδ. Ηλέκτρα, «Δικαστήριο τιμής», εκδ. Εξάντας, «Η αρπαγή του Γανυμήδη», εκδ. Εξάντας, «Πορπορίνο ή τα μυστήρια της Νάπολης», εκδ. Εξάντας, «Το ροζ αστέρι», εκδ. Εξάντας, «Η δόξα του παρία», εκδ. Αστάρτη, «Εγώ ο Πιέρ Πάολο στα χέρια του αγγέλου», εκδ. Αστάρτη) και ούτε ένα από αυτά δεν δείχνει σημάδια γήρατος.

Η επίσκεψη του Φερναντέζ στις 13 Μαΐου στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων «Λογοτεχνικά βραβεία –Σημαντικοί γάλλοι μυθιστοριογράφοι του καιρού μας» που οργανώνει η Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο στην Ελλάδα. Ο συγγραφέας και μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας που έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων με το βραβείο Médicis (1974) και το βραβείο Goncourt (1982) θα μιλήσει με θέμα «Μεσόγειος: πλούτος και κίνδυνοι ενός πολιτισμού διασταυρώσεων». Λάτρης της Μεσογείου που έχει ζήσει στη Νάπολη και τη Σικελία, ο Φερναντέζ έχει εξερευνήσει όλες τις παράκτιες χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας, και οι προσωπικές εμπειρίες του έχουν βρει διέξοδο στα βιβλία του: «Mère Méditerranée» [Μητέρα Μεσόγειος], «Méditerranées» [Μεσόγειες], «Le Radeau de la Gorgone» [Η σχεδία της Γοργόνας], «Le Piéton de Rome» [Ο πεζός της Ρώμης].

Tη διάλεξη -στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση- θα ακολουθήσει συζήτηση την οποία θα συντονίσει η Μαρί-Κριστίν Βαντόρν [Marie-Christine Vandoorne], Μορφωτική Ακόλουθος του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Μεσόγειος: πλούτος και κίνδυνοι ενός πολιτισμού διασταυρώσεων – Nτομινίκ Φερναντέζ, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,  13 Μαΐου, ώρα 19:00. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας (ώρα έναρξης διανομής 17:30). Για περισσότερες πληροφορίες, τηλ. 210 7282333 και www.megaron.gr. Η ομιλία θα μεταδοθεί απευθείας μέσω διαδικτύου και θα είναι ανοικτή σε όλους. Η παρακολούθηση της μετάδοσης θα είναι εφικτή μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου Μουσικής http://www.megaron.gr


σχετικα αρθρα