ΒΙΒΛΙΟ

«Πριν χαθεί η νύχτα» στο Polis Art Café

Δημοσίευση 10 Ιουνίου 2016, 22:02 / Ανανεώθηκε 10 Ιουνίου 2016, 17:08
«Πριν χαθεί η νύχτα» στο Polis Art Café
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη και η συγγραφέας Ευαγγελία Ευσταθίου μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Πριν χαθεί η νύχτα» στις 18 Ιουνίου

Ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη και η συγγραφέας Ευαγγελία Ευσταθίου μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Πριν χαθεί η νύχτα» στις 18 Ιουνίου

Η Έμιλι Ρομάνη βλέπει τη ζωή της να μετατρέπεται σε έναν σωρό από ερείπια εξαιτίας της δολοφονικής μανίας ενός άντρα που η αστυνομία αποκαλεί Κυνηγό. Η μητέρα της δολοφονείται άγρια, και ο αδερφός της μένει σχεδόν ανάπηρος. Ο έγκριτος εγκληματολόγος και αναλυτής στοιχείων Μάνος Κορυζής, στην προσπάθειά του να παγιδεύσει τον παρανοϊκό εγκληματία, παίρνει μια εσφαλμένη απόφαση την πιο κρίσιμη στιγμή. Το λάθος αυτό το πληρώνουν αθώοι, ενώ ο ίδιος είναι ανήμπορος να το διορθώσει λόγω του άδικου εγκλεισμού του στη φυλακή.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά, ο Κυνηγός επιστρέφει αποφασισμένος να ολοκληρώσει το δολοφονικό του παραλήρημα, μοιάζοντας πραγματικά άτρωτος. Η Έμιλι και ο Μάνος συναντιούνται αναπάντεχα και συμμαχούν εναντίον του, αλλά οι διαφορές που τους χωρίζουν μοιάζουν αγεφύρωτες Εκείνη, επιτυχημένη δημοσιογράφος πλέον, παραμένει δέσμια των οδυνηρών αναμνήσεων, χωρίς να έχει συγχωρήσει τον Μάνο για το λάθος του. Εκείνος, αληθινό θηρίο πια, κουβαλάει μια ψυχή γεμάτη σκοτάδια.

Καθώς οι έρευνες για την ανακάλυψη του δολοφόνου κορυφώνονται, τρομερά μυστικά έρχονται στο φως και αλήθειες καταρρίπτονται. Η Έμιλι και ο ανεπιθύμητος σύμμαχός της εμπλέκονται σε ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό από την Αθήνα ως τις σαβάνες της βόρειας Αυστραλίας, σε μια φρενήρη διαδρομή όπου τα συναισθήματα δίνουν μάχες με τη λογική και οι θανάσιμες απειλές μετατρέπουν το σκοτάδι γύρω τους σε έρεβος έτοιμο να τους καταπιεί.
Η αγάπη που αρχίζει να γεννιέται δείχνει αποκαρδιωτικά εύθραυστη.

Ο δρόμος μέχρι το χάραμα φαντάζει μακρύς .
Και είναι πολλοί οι κίνδυνοι που παραμονεύουν στις σκιές πριν χαθεί η νύχτα.

Το ψυχολογικό θρίλερ της Ευαγγελίας Ευσταθίου «Πριν χαθεί η νύχτα» θα παρουσιάσουν το Σάββατο 18 Ιουνίου, ώρα 20:00, στο Polis Art Café (Αίθριο Στοάς Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα) οι: Ελισσάβετ Δέδε (εκπαιδευτικός – βιβλιοκριτικός του blog Στον αστερισμό του βιβλίου http://stonasterismotouvivliou.blogspot.gr/), Μαρία Μπακάρα (κοινωνιολόγος) και Ιωάννα Κυρανάκη (προσωπική φίλη της συγγραφέως).

Άλλα βιβλία της Ευαγγελίας Ευσταθίου που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Λιβάνη: «Προσωπικές Στιγµές», «Πέτρινοι Κύκνοι», «Μ’ Άλλα Λόγια Σ’ Αγαπώ»,«Αν τον Άνεµο Ρωτήσεις», «Μετά την Καταιγίδα», «Το Γυάλινο Ρόδο», «Βαθύ», «Βελούδινο Σκοτάδι», «Ψίθυροι στις Φλόγες» και «Οι Δεσμώτες των Σκιών».