ΒΙΒΛΙΟ

Μάθε παιδί μου… ελληνικά

Δημοσίευση 8 Σεπτεμβρίου 2016, 10:01 / Ανανεώθηκε 7 Σεπτεμβρίου 2016, 19:02
Μάθε παιδί μου… ελληνικά
Facebook Twitter Whatsapp

Οι εκδόσεις Άγκυρα στρώνουν το δρόμο για τη νέα σχολική χρονιά με τρία νέα βιβλία γραμματικής και ορθογραφίας που θα κάνουν το διάβασμα… παιχνίδι

Οι εκδόσεις Άγκυρα στρώνουν το δρόμο για τη νέα σχολική χρονιά με τρία νέα βιβλία γραμματικής και ορθογραφίας που θα κάνουν το διάβασμα… παιχνίδι

Για τους γονείς που ανησυχούν, τα παιδιά που δυστροπούν και τους εκπαιδευτικούς που αναζητούν χείρα βοηθείας, οι εκδόσεις Άγκυρα έχουν την απάντηση. Τρία πολύ ελκυστικά βιβλία για τη γραμματική και την ορθογραφία της ελληνικής γλώσσας, γραμμένα από δύο έμπειρους εκπαιδευτικούς λειτουργούς, κυκλοφόρησαν τον Αύγουστο για να είναι στη διάθεση όλων στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς. Εικονογραφημένα εξαιρετικά από τον Άκη Μελάχρη είναι εύκολα στη χρήση και ευχάριστα, ό,τι πρέπει δηλαδή για να μπει η χρονιά με το καλό, χωρίς γκρίνιες και πανικό.

Τα βιβλία αναλυτικά:

«Η Πρώτη μου Γραμματική» του Δημήτρη Χασιώτη. Ανάλυση των βασικών γραμματικών φαινομένων και ασκήσεις για την εμπέδωσή τους.

«Με απλό και ευχάριστο τρόπο μαθαίνω Γραμματική» της Ασημίνας Γεραμάνη. Πώς τονίζουμε τις λέξεις; Πώς συλλαβίζουμε σωστά; Πώς σχηματίζουμε τους δύο αριθμούς των ουσιαστικών , των επιθέτων και των ρημάτων; Ποιες είναι οι πτώσεις; Ποια είναι τα πρόσωπα του ρήματος; Ποιες είναι οι σωστές καταλήξεις των ουσιαστικών, των επιθέτων και των ρημάτων; Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το λεξικό μας; Μέσα από 115 δραστηριότητες, παραδείγματα, κείμενα και κανόνες.

«Με απλό και ευχάριστο τρόπο μαθαίνω Ορθογραφία» της Ασημίνας Γεραμάνη. Πώς τονίζουμε τις λέξεις; Πώς συλλαβίζουμε σωστά; Πώς σχηματίζουμε τους δύο αριθμούς των ουσιαστικών, των επιθέτων και των ρημάτων; Ποιες είναι οι πτώσεις; Ποια είναι τα πρόσωπα του ρήματος; Ποιες είναι οι σωστές καταλήξεις των ουσιαστικών, των επιθέτων και των ρημάτων; Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το λεξικό μας; Mε 180 ασκήσεις και μαθήματα ορθογραφίας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr