ΒΙΒΛΙΟ

Οι Λογοτεχνικοί Περίπατοι ξεκινούν αύριο με Γιάννη Ξανθούλη

Δημοσίευση 22 Σεπτεμβρίου 2016, 13:55 / Ανανεώθηκε 23 Σεπτεμβρίου 2016, 12:15
Οι Λογοτεχνικοί Περίπατοι ξεκινούν αύριο με Γιάννη Ξανθούλη
Facebook Twitter Whatsapp

Οι βόλτες που έγιναν θεσμός ξαναρχίζουν το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου με τελικό προορισμό το Public του Συντάγματος όπου τους περιπατητές θα περιμένει ο Γιάννης Ξανθούλης

Οι βόλτες που έγιναν θεσμός ξαναρχίζουν το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου με τελικό προορισμό το Public του Συντάγματος όπου τους περιπατητές θα περιμένει ο Γιάννης Ξανθούλης

Οι «sold-out» βόλτες στο κέντρο της Αθήνας με θέματα από τη ζωή και το έργο των μεγάλων της ελληνικής λογοτεχνίας ξαναρχίζουν. Οι φίλοι της λογοτεχνίας  και βολταδόροι θα έχουν για άλλη μια σεζόν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στην Αθήνα μέσα από τα μάτια των συγγραφέων και των ηρώων τους: Τα σπίτια που κατοίκησαν, τα σημεία της πόλης όπου διαδραματίστηκαν τα σημαντικότερα επεισόδια της ζωής και της τέχνης τους.

Οι φετινοί Λογοτεχνικοί Περίπατοι ξεκινούν με ένα αφιέρωμα στον Γιάννη Ξανθούλη, μεγάλο νικητή των Public Book Awards 2016  για το μυθιστόρημά του «Την Κυριακή έχουμε γάμο» (εκδ. Διόπτρα).

Ο περίπατος θα ξεκινήσει στις 10:30 π.μ. από το νεοκλασικό κτήριο (γωνία Ασκληπιού και Δερβενίων) το οποίο ενέπνευσε τον Γιάννη Ξανθούλη για το μυθιστόρημά του, «Ο θείος Τάκης». Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι θα κατευθυνθούν  προς την οδό Φειδίου, εκεί όπου στεγαζόταν η εφημερίδα Απογευματινή, στην οποία άρχισε την επιτυχημένη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία.

Επόμενος σταθμός, το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, σημείο αναφοράς  για τον Γιάννη Ξανθούλη όταν ήρθε για πρώτη φορά στην Αθήνα από την Αλεξανδρούπολη όπου ζούσε.  Θα ακολουθήσει το Θέατρο Αθηνών, στην οδό Βουκουρεστίου, όπου ο συγγραφέας παρακολούθησε την πρώτη του παράσταση στην Αθήνα, το «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» του Λουΐτζι Πιραντέλλο από τον θίασο Μυράτ-Ζουμπουλάκη σε μουσική και τραγούδια του αξέχαστου Μάνου Χατζιδάκι.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα κατευθυνθούν στο Public Συντάγματος, όπου θα έχουν την ευκαιρία, να συναντήσουν και να συζητήσουν με τον ίδιο τον συγγραφέα.

Τους Λογοτεχνικούς Περιπάτους οργανώνουν τα Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture.

Λόγω της αυξημένης ζήτησης και του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο blog.public.gr

Επόμενος Λογοτεχνικός Περίπατος στις αρχές Οκτωβρίου με μια διαδρομή εμπνευσμένη από τη Μαντάμ Σουσού του Ψαθά.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων στα Public στο blog.public.gr