current views are: 22

23 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση08:30

Τα 10 καλύτερα παιδικά βιβλία για το ’16

Τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα δώρα αφηγούνται ιστορίες με χοντρομπαλάδες βασιλιάδες, χνουδωτά ζωάκια, μυθολογικούς ήρωες και παιδιά με ξενικά ονόματα

Δημοσίευση 08:30’

Τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα δώρα αφηγούνται ιστορίες με χοντρομπαλάδες βασιλιάδες, χνουδωτά ζωάκια, μυθολογικούς ήρωες και παιδιά με ξενικά ονόματα

Τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα δώρα αφηγούνται ιστορίες με χοντρομπαλάδες βασιλιάδες, χνουδωτά ζωάκια, μυθολογικούς ήρωες και παιδιά με ξενικά ονόματα

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να προτιμήσετε ένα βιβλίο έναντι των άλλων επιλογών για χριστουγεννιάτικα παιδικά δώρα. Πρώτον, η παιδαγωγική αξία του. Δεύτερον, ο χρόνος που το παιδί θα περάσει μαζί του –ασύγκριτα μεγαλύτερος απ’ ότι με μια κούκλα ή με ένα αυτοκινητάκι. Τρίτον, η τιμή του. Το βιβλίο είναι σήμερα το best value for money δώρο για παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας.

Τα βιβλία που επιλέξαμε και σας προτείνουμε είναι πρόσφατης κυκλοφορίας και θα απασχολήσουν τα παιδιά δημιουργικά τις ημέρες των γιορτών αλλά και αργότερα. Απευθύνονται σε αγόρια και κορίτσια, ηλικία μικρότερη από 12 ετών.

1. Παραμύθια με την Ξένια, Ξένια Καλογεροπούλου, εκδόσεις Μάρτης. Ακόμα και παιδιά να μην έχετε, οι διασκευές παραμυθιών απ’ όλο τον κόσμο της ηθοποιού που εικονογραφεί με μοναδικό τρόπο ο Φίλιππος Φωτιάδης αξίζουν μια θέση στη βιβλιοθήκη σας.


2. Μπουκίτσες μαγείας (από τη σειρά Μαγικό Ζαχαροπλαστείο), Κάθριν Λίτλγουντ, εκδόσεις Ψυχογιός. Μαγικά κόλπα, υψηλή ζαχαροπλαστική, συνωμοσίες και απαγωγές. Η συνταγή για τις  Μπουκίτσες μαγείας είναι απλά αχτύπητη.


3. Το αγόρι με τη βαλίτσα, Ξένια Καλογεροπούλου-Μάικ Κένι, εκδόσεις Πατάκη. Το θεατρικό έργο του διάσημου Μάικ Κίνι που ανέβηκε πέρυσι από το ΚΘΒΕ με ήρωα ένα μικρό αγόρι από τη Μέση Ανατολή σε αφήγηση της αγαπημένης ηθοποιού και παραμυθατζούς.
4. Το χαμένο βιβλίο (από τη σειρά Η ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ, Έντουαρντ Μπάρι, εκδόσεις Μεταίχμιο. Η ωραιότερη ιστορία εξαφανίστηκε μέσα από το βιβλίο. Ο Ντιέγκο και η Άλμπα αποφασίζουν να φτάσουν στον πάτο του μυστηρίου.


5. Το πρώτο μου οριγκάμι, εκδόσεις Διόπτρα. Η αρχαία ιαπωνική τέχνη διπλώματος χαρτιού είναι η αφορμή για ένα βιβλίο κατασκευών με αυτοκόλλητα που σχηματίζουν φανταστικά μεταφορικά μέσα, χαριτωμένα ζωάκια και προϊστορικά πλάσματα.
6. Η οικογένεια Φον Τραπ στην Αμερική, Μαρία Φον Τραπ, εκδόσεις Άγκυρα. Η Μαρία Φον Τραπ αφηγείται τις περιπέτειες της οικογένειά της στην Αμερική και δη στο Βερμόντ όπου κατέληξε μετά από την φυγή της από την Αυστρία. Τα γεγονότα μετά από τους τίτλους τέλους της «Μελωδίας της Ευτυχίας».
7. Καληνύχτα Όβελ, Παναγιώτα Στρίκου-Τομοπούλου, εκδόσεις Παρρησία. Η Μαρία κάθε βράδυ, για να κοιμηθεί, μετράει προβατάκια. Όμως τι θα συμβεί όταν το τελευταίο προβατάκι θα ζητήσει βοήθεια. Η εμπνευσμένη εικονογράφηση ανήκει στην Χρύσα Σπυρίδωνος.


8. Ο Ξυλαράκης, Axel Scheffler & Julia Donaldson, εκδόσεις Ίκαρος. Μια ακόμα καταπληκτική ιστορία από το γνωστό συγγραφικό δίδυμο με ήρωα ένα καλό οικογενειάρχη που απομακρύνεται από το δέντρο όπου κατοικεί και κινδυνεύει να γίνει …στάχτη.


9. Χιονίζει, Eric Carle, εκδόσεις Καλειδοσκόπιο. Ο μεγάλος αμερικανός παραμυθάς και εικονογράφος μας εύχεται Καλά Χριστούγεννα μέσα από μια ακόμα μαγική ιστορία.


10. Το αίνιγμα του φαραώ (από τη σειρά Άγκαθα & Μίστερι), Σερ Στιβ Στίβενσον, εκδόσεις Κέδρος. Με έμπνευση από την Άγκαθα Κρίστι, ο συγγραφέας πλέκει μια ιστορία σασπένς και αποκαλύψεων με ήρωες δυο ντετέκτιβ για γέλια και για κλάματα.


σχετικα αρθρα