ΒΙΒΛΙΟ

Παρουσίαση: «Οι Αρχαίοι Έλληνες» της Νταϊάν Χάρις Κλάιν την Τετάρτη στον Polis Art Café

Δημοσίευση 4 Μαρτίου 2019, 14:00 / Ανανεώθηκε 4 Μαρτίου 2019, 14:21
Παρουσίαση: «Οι Αρχαίοι Έλληνες» της Νταϊάν Χάρις Κλάιν την Τετάρτη στον Polis Art Café
Facebook Twitter Whatsapp

Η πολυτελής έκδοση, η οποία βασίζεται στη σειρά «The Greeks» του National Geographic, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Βασισμένο στη σειρά ντοκιμαντέρ «The Greeks» του National Geographic, το έργο «Οι Αρχαίοι Έλληνες. Μια εικονογραφημένη ιστορία» φωτίζει τη μοναδική ιστορία και τους ευφάνταστους μύθους των αρχαίων Ελλήνων, ενώ περιέχει κατατοπιστικούς χάρτες, αποτυπώνοντας ανάγλυφα την ακμή και την τεράστια επίδραση του αρχαιοελληνικού πολιτισμού. Στις σελίδες του φιλοξενούνται ποικίλα θέματα, όπως η μητριαρχική κοινωνία των Μινωιτών και οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες, καθώς και τα πρώιμα τεχνολογικά επιτεύγματα, όπως οι μηχανισμοί ψηφοφορίας και οι κλεψύδρες.

Η έκδοση, εικονογραφημένη με πάνω από 300 φωτογραφίες, επιφυλάσσει στους αναγνώστες ένα μαγευτικό, επιμορφωτικό ταξίδι στην αρχαία Ελλάδα, μέσα από τρία κεφάλαια, αρχίζοντας από την Αυγή των Ελλήνων (6000-1177 π.Χ.), συνεχίζοντας στην Ακμή των Ελλήνων (1177-508 π.Χ.) και καταλήγοντας στο Απόγειο της δόξας (508-323 π.Χ.) της Κλασικής Περιόδου και του πολιτισμού που δημιούργησε τη φιλοσοφία, τη δημοκρατία, τις τραγωδίες και τις κωμωδίες που διασώζουν τις αξίες και τα ιδανικά των αρχαίων Ελλήνων.

«Αυτή είναι η ιστορία των αρχαίων Ελλήνων, η κληρονομιά των οποίων παραμένει το θεμέλιο του δυτικού πολιτισμού», γράφει η ιστορικός Νταϊάν Χάρις Κλάιν, η οποία ξετυλίγει με συναρπαστικό τρόπο την αφήγησή της για την πολιτική, την κοινωνική ζωή, τις κατακτήσεις, τις ιδέες, την τέχνη και άλλες πτυχές της αρχαιοελληνικής κοινωνίας. «Αυτή η έκδοση», συνεχίζει «εξηγεί πώς (οι αρχαίοι Έλληνες) δημιούργησαν τον πιο πεφωτισμένο πολιτισμό του αρχαίου κόσμου από το 6000 π.Χ. μέχρι τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το 323 π.Χ., και πώς η αρχαιολογία, αλλά και οι νέες επιστημονικές τεχνικές, μας αποκαλύπτουν ακόμα πτυχές του ελληνικού πολιτισμού που μέχρι τώρα μας ήταν άγνωστες».

Η Νταϊάν Χάρις Κλάιν είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας και Κλασικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσινγκτον των Η.Π.Α.. Έχει σπουδάσει κλασική φιλολογία και κλασική αρχαιολογία στο Στάνφορντ και το Πρίνστον, ενώ είναι μέλος του προγράμματος Φούλμπραϊτ και έχει ζήσει στην Αθήνα για τρία χρόνια, όταν μελετούσε τα αφιερώματα στη θεά Αθηνά που βρίσκονταν στο εσωτερικό του Παρθενώνα. Η Κλάιν έχει εκδώσει ήδη ένα βιβλίο επί του θέματος, ενώ είναι μια δημοφιλής ομιλήτρια, η οποία συχνά πραγματοποιεί

Η συγγραφέας θα μιλήσει για το βιβλίο σε εκδήλωση που διοργανώνουν οι εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, την Τετάρτη 6 Μαρτίου και ώρα 18:00, στο Polis Art Café (Αίθριο Στοάς του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5).

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι επίσης ο Δημήτρης Πλάντζος, Αναπληρωτής Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Ε.Κ.Π.Α., ο Διονύσης Μουρελάτος, Δρ Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητής-Σύμβουλος Ε.Α.Π., και ο Αλέξανδρος Ηλιόπουλος, μεταφραστής-ιστορικός.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Καλλιόπη Κουντούρη, Δρ Ιστορίας της Τέχνης, Member of Faculty Hellenic American University.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr