ΒΙΒΛΙΟ

«Ίσως την επόμενη φορά»: Το νέο μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου Τζαμιώτη

Δημοσίευση 13 Νοεμβρίου 2017, 10:22 / Ανανεώθηκε 15 Νοεμβρίου 2017, 15:13
«Ίσως την επόμενη φορά»: Το νέο μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου Τζαμιώτη
Facebook Twitter Whatsapp

«Επιτέλους, αξίζει να τιµωρηθεί όποιος τολµά να ζητήσει λίγη αποδοχή χωρίς να κινδυνεύει να χάσει τον εαυτό του; Και µε τον έρωτα; Τι γίνεται µε τον έρωτα; 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

''Ίσως την επόμενη φορά'': Μια ερωτική ιστορία για τα ''αν'', για τη μαζικότερη ασθένεια της εποχής, την απομάγευση του κόσμου και την εμμονή στη μοναχικότητα. 

Το νέο βιβλίο του αξιόλογου συγγραφέα, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, έχει αυτή τη φορά ερωτικό αποτύπωμα, καθώς αναφέρεται στο αίσθημα του Πέτρου και της Βασιλικής, δύο νέων ανθρώπων που ερωτεύονται σφόδρα, ονειρεύονται, κάνουν σχέδια αλλά... αρκεί μια παρεξήγηση και όλα πάνε στραβά. 

Κάπως έτσι δεν συμβαίνει συχνά και στη ζωή εξάλλου;

''Επιτέλους, αξίζει να τιµωρηθεί όποιος τολµά να ζητήσει λίγη αποδοχή χωρίς να κινδυνεύει να χάσει τον εαυτό του; Και µε τον έρωτα; Τι γίνεται µε τον έρωτα; Αν λίγη αποδοχή κοστίζει σε κάποιον ό,τι έχει και δεν έχει, ποιος µπορεί να ελπίζει πως διαθέτει αρκετή θέληση για να διεκδικήσει µια ιδέα έρωτα;'' αναφέρεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου. 

Μετά το ''Πέρασμα'', ένα βιβλίο με έντονη αναφορά στην προσφυγική κρίση, το οποίο εκδόθηκε το 2016, ο Κωνσταντίνος Τζαμιώτης, αλλάζει εντελώς χώρο, ύφος, χρόνο και θεματική. 

Το ''Ίσως την επόμενη φορά'' είναι ένα µυθιστόρηµα για την ερωτική επιθυµία που φτωχαίνει µπροστά στην ολοένα µειούµενη ικανότητα των ανθρώπων σήµερα να συνυπάρξουν, εξαιτίας του φόβου πως θα χάσουν την ταυτότητά τους.

Ο Πέτρος και η Βασιλική, οι ήρωες του βιβλίου μπορεί να είναι φίλοι μας, γνωστοί μας, που έζησαν το μεγάλο έρωτα, αλλά την τελευταία στιγμή... έκαναν πίσω. 

Η πλοκή, δε, του βιβλίου επιφυλάσσει μια έκπληξη, που κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την ανάγνωση.

Στο όγδοο βιβλίο του ο Κ. Τζαμιώτης φέρνει τους δύο ήρωες ενώπιον των παθών, των πράξεών τους και της λογικής.

Ο νικητής αυτής της ιδιότυπης, αλλά και ταυτόχρονα τόσο συνήθους μάχης, αποκαλύπτεται γλαφυρά στις 238 σελίδες του. 

 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr