current views are: 11

28 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση16:52

«Τα ημερολόγια της Εστέρ» κυκλοφορούν στα ελληνικά

Το graphic novel που διαδέχτηκε τον «Μικρό Νικόλα» στις καρδιές των γάλλων αναγνωστών κάθε ηλικίας κυκλοφορεί επιτέλους από τις εκδόσεις Ποταμός

Δημοσίευση 16:52’

Το graphic novel που διαδέχτηκε τον «Μικρό Νικόλα» στις καρδιές των γάλλων αναγνωστών κάθε ηλικίας κυκλοφορεί επιτέλους από τις εκδόσεις Ποταμός

Μπορεί στη Γαλλία να κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες ο τρίτος τόμος των περιπετειών της Εστέρ –θα είναι αναμφίβολα το best-seller των γιορτών- όμως στην χώρα μας η μικρούλα Εστέρ, έργο του διάσημου κομίστα Ριάντ Σατούφ, παραμένει συγκριτικά άγνωστη.

Καιρό να τη γνωρίσουμε λοιπόν. Ο πρώτος τόμος των περιπετειών της, «Τα ημερολόγια της Εστέρ – Ιστορίες από τη ζωή της Εστέρ, ετών 10», κυκλοφορεί επιτέλους στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ποταμός σε μετάφραση Αριάδνης Λουκάκου και θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους.

Η δεκάχρονη πιτσιρίκα που ζει στο Παρίσι παρατηρεί τους πάντες και τα πάντα γύρω της και καταγράφει τις σκέψεις της, με την ειλικρίνεια που χαρακτηρίζει τα παιδιά της ηλικίας της, με οίστρο και φαντασία.

Η Εστέρ γεννήθηκε το 2014 μέσα από τις σελίδες του περιοδικού Obs. «Τα ημερολόγια της Εστέρ», βασισμένα σε αληθινές ιστορίες  ενός μικρού κοριτσιού,  έγιναν εξαιρετικά δημοφιλή ανάμεσα στους αναγνώστες του εβδομαδιαίου εντύπου και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν σε έναν τόμο, τον πρώτο της σειράς που γνώρισε τεράστια επιτυχία.

Ο Ριαντ Σατούφ είναι από τους πιο δυναμικούς σύγχρονους κομίστες. Γεννήθηκε το 1978 και έζησε τα παιδικά του χρόνια μεταξύ Λιβύης, Συρίας και Βρετάνης. Σχεδιάζει κόμικς τα τελευταία 20 χρόνια και έχει εκδώσει περισσότερα  από 20 βιβλία. Είναι από τους λίγους συγγραφείς graphic novel που βραβεύτηκε δύο φορές με το βραβείο Fauve d’ Or στην Ανγκουλέμ. Η σειρά «Arab de Future» είναι παγκόσμιο best seller και έχει μεταφραστεί  σε περισσότερες από 20 γλώσσες.

Ως σκηνοθέτης έχει γυρίσει τις ταινίες «Les Beaux Gosses», βραβείο Cesar πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη, και «Τα ημερολόγια της Εστέρ».

Τα ημερολόγια της Εστέρ, Ριάντ Σατούφ, εκδόσεις Ποταμός