current views are: 16

14 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση12:09

Ο Γάτος μου ο κλόουν ο Μαλόουν

Το πρώτο βιβλίο για παιδιά του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Θανάση Σκρουμπέλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τόπος

Δημοσίευση 12:09’

Το πρώτο βιβλίο για παιδιά του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Θανάση Σκρουμπέλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τόπος

Ο Μαλόουν, ένας παιχνιδιάρης και ονειροπόλος γάτος-κλόουν μπλέκεται σε διάφορες ευτράπελες καταστάσεις στη γειτονιά που ζει. Κάποια στιγμή, όμως, βαριέται τα παιχνίδια και αποφασίζει πως «θέλει κομπιούτερ και γραφείο και να πηγαίνει στο σχολείο». Εκεί θα μοιραστεί τις γνώσεις και τις εμπειρίες του ως γάτος-κλόουν, δίνοντας πολύτιμες συμβουλές στα υπόλοιπα ζώα, όπως: να είναι προνοητικά και να ξέρουν πως η δύναμη δεν είναι στην μπουνιά· να συνδυάζουν πάντα τη λογική, την καρδιά, τη φαντασία· αν χρειαστεί, να λένε όχι, ακόμη κι αν είναι πιο εύκολο το ναι. Και το σπουδαιότερο: να διαλέγουν τον φίλο τους από τον χαρακτήρα του κι όχι από το χρώμα ή τα ρούχα του…

Ο «Γάτος μου ο κλόουν ο Μαλόουν» είναι το πρώτο παιδικό βιβλίο που γράφει και εικονογραφεί ο γνωστός συγγραφέας Θανάσης Σκρουμπέλος. Με τρόπο διασκεδαστικό και αντισυμβατικό ο γάτος-κλόουν Μαλόουν περνά στα παιδιά μια σειρά από ουσιώδη μηνύματα κατά της βίας και υπέρ της διαφορετικότητας και της ανοχής, που θα τους χρησιμεύσουν σε όλη τους τη ζωή.

Ο Θανάσης Σκρουμπέλος, εκτός από συγγραφέας, είναι γνωστός σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Σπούδασε Καλές Τέχνες (χαρακτική και αγιογραφία) στην Αθήνα και κινηματογράφο στο Λονδίνο (London Film School), με υποτροφία της Διεθνούς Αμνηστίας, ως διωκόμενος από τη δικτατορία. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος σε αθηναϊκές εφημερίδες και περιοδικά, ενώ έχει γράψει σενάρια για την τηλεόραση («Τα παιδιά της Νιόβης» του Κώστα Κουτσομύτη) και τον κινηματογράφο («Το πέρασμα», «Η Αριάδνη μένει στη Λέρο», «Καλή πατρίδα σύντροφε» κ.ά.). Έχει σκηνοθετήσει ταινίες μεγάλου μήκους («Αλιόσσα», «Χαβάη», «Ο Τζώνης Κελν, κυρία μου», την ομαδική «Νέος Παρθενώνας» και τη σπονδυλωτή «Η αυλή με τα σκουπίδια» κ.ά.). Ασχολείται επίσης με τη συγγραφή και τη μετάφραση θεατρικών έργων («Χαβάη», «Μυστικές φωνές», «Γέρμα», «Γέλιο στο σκοτάδι» κ.ά.).

Από τις εκδόσεις Τόπος κυκλοφορούν τα βιβλία του: «Ο Αϊ-Γιώργης των Γραικών», «Οι κόκκινοι φίλοι μου», «Τα φίδια στον Κολωνό», «Bella Ciao», «Μπλε καστόρινα παπούτσια», «Ο μπαλτάς και άλλες ιστορίες», «Μαύρος Μακεδών», «Οι κόκκινοι βαρκάρηδες» και οι νουβέλες «Η ιστορία της Βέλβετ Παλμ», «Η κόρη του Οιδίποδα», «Σενάριο: από τη θεωρία στην πράξη».

Ο Γάτος μου ο κλόουν ο Μαλόουν, Θανάσης Σκρουμπέλος, εκδόσεις Τόπος


σχετικα αρθρα