current views are: 13

20 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση06:51

«Οι τρεις εξερευνητές της Αλάσαρνας» άρχισαν τα μπάνια τους

Καλοκαίρι στην Κω, ο Μανώλης και οι φίλοι του μοιράζονται τις εξερευνήσεις τους με μια παρέα παιδιών ηλικίας μόλις 2.000 ετών

Δημοσίευση 06:51’

Καλοκαίρι στην Κω, ο Μανώλης και οι φίλοι του μοιράζονται τις εξερευνήσεις τους με μια παρέα παιδιών ηλικίας μόλις 2.000 ετών

«Γερομπεμπέκες» θείες, ντοματούλα γλυκό, βουτιές στα βαθιά, αναζητήσεις στα υπόγεια σπιτιών, ξένες φωνές τουριστών που πλημμυρίζουν τον τόπο το καλοκαίρι και αρχαία μάρμαραˑ ιστορίες από τα βάθη των αιώνων που ζωντανεύουν στα μυαλά των παιδιών, μορφές που αναδύονται από το σκοτάδι και διεκδικούν μια θέση στο ψηφιδωτό της μνήμης.

Η Μαρία Καζάντη, δασκάλα στο επάγγελμα και στην ψυχή, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καρδάμαινα της Κω. Η εμπειρία της ως εθελόντριας στην ανασκαφές της Καρδάμαινας το ’85 ενέπνευσε τον ζήλο της για την αρχαία ιστορία του νησιού, πλούσια, πολυποίκιλη, σε συνάρτηση με την ιστορία της Ιωνίας, και η «δημοκρατία» του καλοκαιριού, με τα χρώματα και τα αρώματά της, την ελευθερία και τις υπερβολές της, την ανάγκη της να συνομιλεί με τα παιδιά.

Το δεύτερο βιβλίο της για παιδιά «Οι τρεις εξερευνητές της Αλάσαρνας» είναι μια συλλογή διηγημάτων με τους ίδιους ήρωες και φόντο την καλοκαιρινή Καρδάμαινα.

«Οι τρεις εξερευνητές της Αλάσαρνας», Μαρία Καζάντη, εκδόσεις Σαββάλας