current views are: 13

14 Απριλίου 2018
Δημοσίευση05:24

Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Λιβάνη

Τα βιβλία που βγαίνουν προσεχώς στα βιβλιοπωλεία

Δημοσίευση 05:24’

Τα βιβλία που βγαίνουν προσεχώς στα βιβλιοπωλεία

AΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΑΓΛΑΣ – ΑΓΚΑΘΩΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΣΕΠΗΣ

Οι «αγκαθωτές ιστορίες» µας δεν είναι τίποτ’ άλλο από µια παραµορφωτική προσέγγιση σκηνών της καθηµερινότητας, που λίγο πολύ όλοι µας έχουµε ζήσει
είτε ως µάρτυρες είτε ως πρωταγωνιστές.

Με µια καλή δόση χιούµορ, λίγο σαρκασµό και µια… ιδέα κυνικότητας, οι «γκροτέσκο» ιστορίες µας έχουν στόχο το γέλιο. Για να δούµε λοιπόν…

A943

ISBN 978-960-14-3289-2

Αθήνα 2018

Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Σελίδες: 55

ALYSIA HELMING – PROTOGENESIS

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ

Το soundtrack του βιβλίου ερμηνεύει ο Κώστας Μαρτάκης!

Το Amazon best-seller μυθιστόρημα φαντασίας της Αμερικανίδας συγγραφέως Alysia Helming, παντρεύει  την Ελληνική μυθολογία και τους Ολύμπιους Θεούς με την επιστημονική φαντασία! 
Κυκλοφορεί σε μετάφραση στα ελληνικά τη Δευτέρα 16 Απριλίου από τις εκδόσεις Λιβάνη! 
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ…  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Με τα ασυνήθιστα βιολετί μάτια της, κρυμμένα πίσω από χοντρά γυαλιά, η έφηβη Αμερικανίδα Ελέιν Κρόφορντ είναι ο τύπος της μαθήτριας που έχει πάντα την απάντηση σε ό,τι ρωτούν οι καθηγητές της. Κι όμως, δυσκολεύεται να ταιριάξει στο περιβάλλον της.
Μια μοιραία μέρα, η καθημερινότητά της ανατρέπεται βίαια. Ξεσπά μια φωτιά. Η μητέρα της χάνεται. Κάτι δεν πάει καλά… Στην υπόθεση υπάρχει περίπτωση να εμπλέκεται ο υπόκοσμος της Ελλάδας. Στον ύπνο της την κατατρέχουν ολοζώντανα όνειρα στα οποία εμφανίζονται αρχαίες θεότητες. Ένα μπερδεμένο κουβάρι από στοιχεία την ωθεί στο να πιστέψει ότι η μητέρα της εξακολουθεί να ζει… Πρέπει να ταξιδέψει στην Ελλάδα.
Οι απαντήσεις σε αυτή τη μυστήρια και επικίνδυνη υπόθεση βρίσκονται εκεί όπου η Ελέιν έρχεται αντιμέτωπη με το άγνωστο, σε μια νέα ζωή˙ διχάζεται ανάμεσα σε δύο αγόρια που τη διεκδικούν και ανακαλύπτει έναν εντελώς νέο κόσμο που την περιμένει.
Μετάφραση από τα αγγλικά

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

«Μια συναρπαστική ιστορία αγάπης, περιπέτειας και μυστηρίου, που διαδραματίζεται σε έναν κόσμο όπου η φαντασία συναντά την πραγματικότητα».  –Κώστας Μαρτάκης, τραγουδιστής 

«Η Xέλμινγκ τοποθετεί με ευφυή τρόπο φιγούρες της ελληνικής μυθολογίας μέσα στην καθημερινότητα της σύγχρονης Ελλάδας εν μέσω οικονομικής κρίσης για να σχολιάσει ζητήματα απληστίας, ύβρης και επιβίωσης των απλών καθημερινών ανθρώπων. Προσφέρει πολυπλοκότητα στη λεπτομέρεια και μια πλοκή που κεντρίζει το ενδιαφέρον, παντρεύοντας τη μυθολογία με την επιστήμη».  –Kirkus Reviews

 «Αν έχεις πάθος με τη μυθολογία, τα μαγικά στοιχεία, τους εφηβικούς έρωτες και το μυστήριο, αυτό το βιβλίο σίγουρα θα ικανοποιήσει τις ανάγκες σου και θα γεμίσει την καρδιά σου με αγάπη». –The Teen Magazine 

«Διατήρησε την περιέργεια και τη φαντασία μου σε διαρκή εγρήγορση, ενώ ταυτόχρονα μου μετέφερε μια αυθεντική και αληθινή εικόνα για την ελληνική κουλτούρα και μυθολογία!» –Jennifer Stahl, Principal Dancer San Francisco Ballet

Για το Μυθιστόρημα Protogenesis

Το Protogenesis πραγματεύεται την επίμονη εξέλιξη και μεταμόρφωση του ανθρώπινου πνεύματος, όπως περιγράφεται μέσα από τα μάτια μίας έφηβης Αμερικανίδας, και χρησιμοποιεί την επιστημονική φαντασία και το ρομαντισμό, για να εντάξει τη μυθολογία της αρχαίας Ελλάδας στον πολιτισμό της σύγχρονης Ελλάδας. Μία φανταστική ρομαντική ιστορία γεμάτη δράση, ανατροπές και εκπλήξεις! Η ηρωίδα του βιβλίου, η Helene, είναι μία δεκαεπτάχρονη Αμερικανίδα από την Καλιφόρνια, της οποίας η ζωή αλλάζει μέσα σε μία νύχτα όταν μετά από την μυστηριώδη εξαφάνιση της μητέρας της αναγκάζεται να μετακομίσει στην Ελλάδα για να μείνει στην Αθήνα με έναν άγνωστο συγγενή της. Εκεί, μέσα από μία σειρά περιπετειών, αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τη νέα της ζωή και να βρει τη δύναμη να γίνει η δυνατή γυναίκα που κρύβει μέσα της. Στην προσπάθεια της να διερευνήσει το μυστήριο πίσω από την εξαφάνιση της μητέρας της η Helene ανακαλύπτει ένα μυστικό πέρασμα σε έναν άλλο πλανήτη σε μία παράλληλη πραγματικότητα, τον πλανήτη Γαία όπου ζωντανεύουν οι Ολύμπιοι θεοί και η ελληνική μυθολογία…. (www.protogenesis.com)  

Η παρουσίαση του βιβλίου από την συγγραφέα Alysia Helming στην Αθήνα  

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι στην Ελλάδα συνεισέφεραν στην έρευνα της Alysia Helming για το μυθιστόρημα Protogenesis, μεταξύ των οποίων αρχαιολόγοι, ειδικοί στη λαογραφία και τη μυθολογία, καθώς και η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα.  Χάρη στη συγκινητική υποστήριξη που συνάντησε η συγγραφέας από τόσους πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα, το Protogenesis έχει επιλεγεί για να συμπεριληφθεί στις εκδηλώσεις της UNESCO τον Μάιο του 2018, με την ευκαιρία της ανάδειξης της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου. 
 
Για την συγγραφέα Alysia Helming 

Η Alysia Helming είναι η συγγραφέας του μυθιστορήματος Protogenesis, το πρώτο από την ομώνυμη και πολλά-υποσχόμενη σειρά επτά νεανικών μυθιστορημάτων, το οποίο έχει ήδη γίνει μία φορά best-seller στο Amazon όταν κυκλοφόρησε ως ανεξάρτητη έκδοση πριν από περίπου ένα χρόνο. 

Η Helming δεν έχει καμία ελληνική καταγωγή και μέχρι και το 2014 δεν είχε ταξιδεύσει ποτέ στην Ελλάδα. Έκτοτε, μόλις μπήκε στη ζωή της η συγγραφή της ιστορίας του Protogenesis έχει επισκεφθεί την Ελλάδα πάνω από 19 φορές! Αποτελεί πλέον αποστολή ζωής της Αμερικανίδας συγγραφέως να βοηθήσει την Ελλάδα μέσα από τη γραφή της, επικοινωνώντας με την παγκόσμια κυκλοφορία του βιβλίου της ένα μήνυμα ελπίδας που θα αυξήσει το τουριστικό ενδιαφέρον για τη χώρα που η ίδια αγάπησε μέσα από τα συγγραφικά της ταξίδια. 

Το βιβλίο έχει το δικό του soundtrack με τίτλο Forever and Tonight που ερμηνεύει ο Κώστας Μαρτάκης, ενώ μάλιστα πρόσφατα κυκλοφόρησε και το επίσημο video clip του τραγουδιού το οποίο εμπεριέχει στοιχεία από την ιστορία του μυθιστορήματος Protogenesis. Δείτε το εδώ: www.foreverandtonight.com. Εκτός από συγγραφέας, η Αλίσια είναι η παραγωγός των ταινιών μικρού μήκους Footsteps in Athens. Στόχος της συγγραφέως με την παραγωγή αυτών των ταινιών, που έχουν ως κεντρικό οικοδεσπότη των Κώστα Μαρτάκη, ήταν να διαδώσει παγκοσμίως τη μαγεία της Ελλάδας εξερευνώντας περιοχές της Αθήνας και της ευρύτερης Αττικής που επισκέπτονται οι πρωταγωνιστές μέσα από την ιστορία του Protogenesis! Δείτε τις ταινίες στο www.footstepsinathens.com. Το καινούργιο project στο οποίο δουλεύει αυτό τον καιρό η συγγραφέας σε ρόλο δημιουργού και συμπαραγωγού μαζί με τον Κώστα Μαρτάκη και την εταιρεία παραγωγής Trifecta Entertainment στο Hollywood, είναι μία νέα τηλεοπτική σειρά εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία πίσω από τη συγγραφή της σειράς βιβλίων Protogenesis με τίτλο Meet Me In Greece, ένα υβρίδιο ντοκιμαντέρ με ριάλιτι που πρόκειται να προβάλλεται σε Αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Μία ακόμη συνεργασία της Alysia Helming είναι αυτή με τον οίκο κοσμημάτων ANATOL, για τη σειρά Protogenesis Collection by ANATOL! Ο κορυφαίος Έλληνας σχεδιαστής κοσμημάτων Evan Τσουκαλάς του οίκου ANATOL διαβάζοντας το Protogenesis εμπνεύστηκε από την ιστορία και αποφάσισε να συνεργαστεί με την συγγραφέα δημιουργώντας μια ολοκαίνουργια κολεξιόν που φέρει τον τίτλο του βιβλίου και χρησιμοποιεί σχέδια και σύμβολα εμπνευσμένα μέσα από την ιστορία του Protogenesis!  

Αν και πάντοτε το όνειρο ζωής της ήταν να ασχοληθεί με τη συγγραφή, η Alysia Helming προέρχεται από ένα τελείως διαφορετικό χώρο, αυτόν των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Στην Αμερική θεωρείται guru σε θέματα φυσικής ενέργειας ενώ αυτή τη στιγμή κατέχει μαζί με το σύζυγο της μία από τις πιο πρωτοποριακές και πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες εταιρίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Αμερική, την Pristine Sun. Όταν δε γράφει, η Helming ταξιδεύει συχνά στην Ελλάδα για να εμβαθύνει στην έρευνα της και να εμπνευστεί.   

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ – ΠΑΝΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

Μια φωνή όλο φώς

Ο μεγάλος βάρδος και το λαϊκό μεταπολεμικό τραγούδι περιλαμβάνεται Aναλυτική Δισκογραφία

Το παρόν βιβλίο περικλείει τη βιογραφία του λαϊκού βάρδου και δημιουργού Πάνου Γαβαλά. Βασική δεξαμενή είναι οι προφορικές μαρτυρίες συνεργατών, φίλων, συγγενών του αλλά και, ευρύτερα, προσώπων που διαδραμάτισαν ρόλο σε αυτό που ονομάζουμε Λαϊκό Τραγούδι. Είναι επίσης η έρευνα του συγγραφέα σε βιβλία, Τύπο, περιοδικά. 

Το βιβλίο τούτο δεν περιορίστηκε σε μια μουσική μονογραφία με ρετρό απόχρωση. Αναβιώνει όλο το χρονικό και ιστορικό πλαίσιο από το οποίο προέκυψε, ζυμώθηκε, αλλά και καθόρισε ο βιογραφούμενος. Η προσφυγιά, η Γούβα και η Καισαριανή ως γενέθλιος τόπος, η Κατοχή, ο Εμφύλιος, οι μεταπολεμικές ταβέρνες, η χρυσή δισκογραφία, τα νυχτερινά κέντρα και τα ήθη του ’60, οι μετασχηματισμοί της νύχτας το ’70 και το ’80, αλλά και η προσωπική ζωή και τα όνειρα, η οικογένεια και τα δύσκολα τελευταία χρόνια. Μέσα στο βιβλίο μιλούν πολλοί. Από τον Μίκη Θεοδωράκη μέχρι τον Ντoύσαν Μπάγιεβιτς και από σερβιτόρους που δούλεψαν με τον βάρδο μέχρι την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Το ίδιο το κείμενο δεν αρκείται στην παράθεση μαρτυριών. Αποτελεί αφήγηση που σχεδόν διατρέχεται και από τον κοινωνικό καμβά, με επίκεντρο όμως πάντα τον Πάνο Γαβαλά. Και βέβαια τη Ρία Κούρτη με την οποία για είκοσι πέντε χρόνια αποτέλεσαν καλλιτεχνικό ντουέτο, πετυχημένο και εμβληματικό για τα ήθη και τους όρους της μαζικής ψυχαγωγίας και της αισθητικής αγωγής ενός λαού.

«Για να γράψεις για τον πατέρα μου πρέπει πρώτα να τον σπουδάσεις. 

Κι αν σου βγει, να τον αγαπήσεις». Αυτή η φράση του Γιάννη Γαβαλά με στοίχειωσε από την αρχή της περιπέτειάς μου με την καταγραφή του βίου του μεγάλου βάρδου και δημιουργού Πάνου Γαβαλά. Kαι αφότου μου ανατέθηκε από τον ίδιο τον Γιάννη. Μια φράση που με κυνηγούσε σε κάθε βήμα μου, όσο αναζητούσα ψηφίδα ψηφίδα την πορεία του Πάνου Γαβαλά στο ελληνικό τραγούδι, όσο άπλωνα τον καμβά της κοινωνικής συνθήκης όπου έδρασε, δημιούργησε και έζησε.
Δ. Μ.

Ο Δημήτρης Μανιάτης γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα και έλκει καταγωγή από τη Μύκονο. Έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία, Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία. Εργάζεται ως Δημοσιογράφος στην εφημερίδα Τα Νέα. Έχει γράψει κείμενα για επιθεωρήσεις, θέατρο, μουσικές παραστάσεις, τηλεόραση. Έχει συνεργαστεί με πολλά έντυπα. 

Άλλα έργα του:

Ληστής, θεατρικός μονόλογος.

Eγώ Είμαι Ένας Άλλος, διηγήματα (εκδόσεις Μετρονόμος).

Bασίλης Τσιτσάνης, επιμέλεια (εκδόσεις ΔΟΛ).

ΒΙ092

ISBN 978-960-14-3249-6

Αθήνα 2018

Σειρά: ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
Σελίδες: 366
Τιμή:  € 16,90 (με ΦΠΑ)

Rupi kaur –   γάλα και μέλι

#1 new york times bestseller

Aυτό είναι το ταξίδι επιβίωσης μέσα από την ποίηση αυτά είναι τα δάκρυα με αίμα και ιδρώτα είκοσι ενός χρόνων αυτή είναι η καρδιά μου στα χέρια σας αυτό είναι το τραύμα η αγάπη η συντριβή η ίαση  

H Rupi kaur είναι # 1 New York Times bestselling συγγραφέας και εικονογράφος δύο συλλογών ποίησης.
 Άρχισε να ζωγραφίζει σε ηλικία πέντε ετών, όταν η μητέρα της έδωσε ένα πινέλο και είπε –ζωγράφισε την καρδιά σου . Η Ρούπι βλέπει τη ζωή της ως εξερεύνηση αυτού του καλλιτεχνικού ταξιδιού. 
Αφού ολοκλήρωσε το πτυχίο της στις ρητορικές σπουδές, δημοσίευσε την πρώτη συλλογή ποιημάτων «γάλα και μέλι» το 2014.
 Η διεθνώς αναγνωρισμένη συλλογή πώλησε πάνω από δύο εκατομμύρια αντίτυπα, τα οποία έμειναν στη λίστα των bestseller για περισσότερο από ένα χρόνο.
 Από τότε έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από τριάντα γλώσσες. Η πολυαναμενόμενη δεύτερη συλλογή της «Ο ήλιος και τα λουλούδια» της δημοσιεύθηκε το 2017. τα βιβλία της μεταφράστηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο. 
Το βιβλίο χωρίζεται σε τέσσερα κεφάλαια και κάθε κεφάλαιο εξυπηρετεί διαφορετικό σκοπό. Διαπραγματεύεται ένα διαφορετικό θέμα . Θεραπεύει μια διαφορετική κακουχία. Το γάλα και το μέλι παίρνει τους αναγνώστες σε ένα ταξίδι, από τις πιο πικρές στιγμές στη ζωή και βρίσκουν γλυκύτητα σε αυτά γιατί υπάρχει γλυκύτητα παντού αν είστε απλά πρόθυμοι να κοιτάξετε.
απόδοση στα ελληνικά
γιώτα λιβάνη
B1254
ISBN 978-960-14-3290-8
Αθήνα 2018
Σειρά: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 208
Τιμή:  € 13,50 (με ΦΠΑ)

 


σχετικα αρθρα