current views are: 10

1 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση11:45

Παντελής Μπουκάλας – Ρέα Γαλανάκη σε Σκυταλοδρομία Λόγου

Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου θα διεξαχθεί η δεύτερη Σκυταλοδρομία Λόγου στο Δημαρχείο της Αθήνας

Δημοσίευση 11:45’

Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου θα διεξαχθεί η δεύτερη Σκυταλοδρομία Λόγου στο Δημαρχείο της Αθήνας

Μετά την επιτυχημένη πρώτη Σκυταλοδρομία Λόγου, κατά την οποία ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος παρέδωσε τη σκυτάλη στον συγγραφέα-δοκιμιογράφο Παντελή Μπουκάλα, η διοργάνωση Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου μας προσκαλεί σε μια  δεύτερη Σκυταλοδρομία, τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, ώρα 19:30, στο Δημαρχείο της Αθήνας.

Αυτή τη φορά ο Παντελής Μπουκάλας παραδίδει τη σκυτάλη στην Ρέα Γαλανάκη με αφετηρία το τελευταίο της βιβλίο «Δυο γυναίκες, δυο θεές» (εκδόσεις Καστανιώτη).

Συντονιστές της εκδήλωσης θα είναι ο Αλέξης Ζήρας, κριτικός λογοτεχνίας και η Τίνα Μανδηλαρά, δημοσιογράφος-κριτικός λογοτεχνίας. Η εκδήλωση πραγματοποιείταισε συνεργασία με τις εκδόσεις Άγρα και τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Στη Σκυταλοδρομία Λόγου, συγγραφείς επιλέγουν ο καθένας το αγαπημένο του βιβλίο από διαφορετική κατηγορία λόγου (Ποίηση, Ιστορία, Βιογραφία/ Απομνημονεύματα/ Ημερολόγιο, Μυθιστόρημα, Νουβέλα-Διήγημα, Επιστήμη, Θέατρο, Βιβλία για παιδιά και εφήβους, Φιλοσοφία, Κριτική-Δοκίμιο, κ.ά.). Στη συνέχεια καλούν τον συγγραφέα του βιβλίου αυτού σε ένα ανοικτό, δημόσιο διάλογο, με τη συμμετοχή του κοινού, παραδίδοντάς του τη Σκυτάλη προκειμένου, στην επόμενη εκδήλωση, να επιλέξει και να παρουσιάσει τον επόμενο δημιουργό. Η δράση διαρκεί όλη τη χρονιά της διοργάνωσης. Συντονιστές-παρουσιαστές της εκάστοτε εκδήλωσης είναι εκπρόσωποι από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών – καλλιτέχνες, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, κ.ά.

Η Τρίτη Σκυταλοδρομία ακολουθεί τη Δευτέρα 2 Ιουλίου με επιλογή – έκπληξη από τη Ρέα Γαλανάκη!

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Έλληνες Συγγραφείς»κ αι η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό με σειρά προτεραιότητας. Μέγας δωρητής της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.


σχετικα αρθρα