ΒΙΒΛΙΟ

«Σπίτια στο φως – Σχέδια ενός διπλωμάτη στην Αθήνα» στο Μουσείο Μπενάκη

Δημοσίευση 9 Ιουνίου 2018, 08:01 / Ανανεώθηκε 8 Ιουνίου 2018, 13:59
«Σπίτια στο φως – Σχέδια ενός διπλωμάτη στην Αθήνα» στο Μουσείο Μπενάκη
Facebook Twitter Whatsapp

Μια πολύτιμη έκδοση –φόρο τιμής στην Ελλάδα θα παρουσιάσουν οι εκδόσεις Γκοβόστη τη Δευτέρα 18 Ιουνίου στο Μουσείο Μπενάκη

Ο Radu Arion, υπηρέτησε τα δύσκολα έτη από το 1938 έως το 1947 ως Επιτετραμμένος της Ρουμανίας στην Αθήνα. Στο τέλος της θητείας του επέλεξε να παραμείνει με την οικογένειά του στη χώρα, κάνοντάς τη δεύτερη πατρίδα του. Τα σχέδιά του, που για πρώτη φορά παρουσιάζονται εδώ, αποτελούν την απόδειξη της αγάπης του για την Ελλάδα.

Ο Radu ήταν μοναχικός κι ονειροπόλος άνθρωπος. Τα σχέδιά του διακρίνονται για την ευαισθησία και την ειλικρίνειά τους. Αποτελούν μια πολύτιμη μαρτυρία για μια άλλη Ελλάδα, βγαλμένη σαν από όνειρο, καθώς αποτυπώνουν την αισθητική των μεταπολεμικών ετών, μιας εποχής άγνωστης σε πολλούς νεώτερους, ενώ παράλληλα αποτελούν μια χρήσιμη πηγή για τον ιστορικό, τον αρχιτέκτονα αλλά και τον νοσταλγό εκείνης της εποχής.

Για το βιβλίο, το οποίο θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, θα μιλήσουν ο επιμελητής του τόμου Σκαρλάτ Ρ. Αριόν, Αρχιτέκτων, Καθηγητής Καλών Τεχνών, ο Νίκος Βατόπουλο, δημοσιογράφος, και ο Μάνος Μπίρης, Αρχιτέκτων, Ομότιμος Καθηγητής Ε.Μ.Π.

Μουσείο Μπενάκη - Ελληνικού Πολιτισμού, Κουμπάρη 1, Κολωνάκι, Δευτέρα 18 Ιουνίου, ώρα 19:30