current views are: 7

16 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση10:55

Η Τριλογία της Απόκλισης: Ανταρσία (video)

Η δεύτερη ταινία της σειράς που βασίζεται στην bestseller τριλογία της Βερόνικα Ροθ βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 19 Μαρτίου.

Δημοσίευση 10:55’
αρθρο-newpost

Η δεύτερη ταινία της σειράς που βασίζεται στην bestseller τριλογία της Βερόνικα Ροθ βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 19 Μαρτίου.

Η δεύτερη ταινία της σειράς που βασίζεται στην bestseller τριλογία της Βερόνικα Ροθ βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 19 Μαρτίου.

Ένα χρόνο μετά από τους «Διαφορετικούς», η δεύτερη ταινία της Τριλογίας της Απόκλισης, «Ανταρσία» είναι έτοιμη για το ταξίδι της στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Για εκείνους που έχουν διαβάσει τα βιβλία –κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πλατύπους- ή έχουν δει την πρώτη ταινία, τα λόγια είναι περιττά: Έχουν λάβει ήδη θέση υπέρ ή κατά. Για τους υπόλοιπους, ωστόσο, μερικές διευκρινίσεις είναι απαραίτητες.

Η «Τριλογία της Απόκλισης» ανήκει σε εκείνο το λογοτεχνικό είδος που περιγράφεται συλλήβδην ως νεανικό (young adults)  –στην ίδια κατηγορία ανήκουν οι «Αγώνες της Πείνας» και η «Τριλογία του Λυκόφωτος».  Η δράση όλων αυτών των έργων αναπτύσσεται κατά πανομοιότυπο τρόπο. Μια ιδεαλίστρια νεαρή βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα απειλητικό status quo και εξαναγκάζεται να πάρει τα πράγματα στα χέρια της.

 

 

Στην «Τριλογία της Απόκλισης» η υπόθεση εξειδικεύεται ως εξής: Η Τρις (Σεϊλίν Γούντλεϊ) και ο Φορ (Τεό Τζέιμς) ζουν σε μια μεταπολεμική κοινωνία η οποία επιβάλλει στα παιδιά της μόλις γίνονται 16 να διαλέξουν ανάμεσα σε 5 φατρίες, την Ομόνοια, την Απάρνηση, την Γενναιότητα, την Πολυμάθεια και την Ειλικρίνεια. Η συμμετοχή τους στην φατρία που θα επιλέξουν είναι ισόβια και υποχρεωτική. Όσο για εκείνους που δεν επιθυμούν –ή δεν μπορούν- να ενταχθούν, τα άτομα με αποκλίνουσα συμπεριφορά, κανείς δεν θέλει να γνωρίζει την τύχη τους. Απόλυτη άρχων του συστήματος είναι η Τζανίν (Κέιτ Γουίνσλετ), μια γυναίκα παθιασμένη για εξουσία, στο παρελθόν της οποία κρύβεται το κλειδί που θα ξεκλειδώσει τον συλλογικό εφιάλτη.

 

Στο δεύτερο μέρος της τριλογίας, την «Ανταρσία», η Τρις είναι πλέον επικεφαλής της επανάστασης για την κατάλυση του συστήματος με την υποστήριξη του Φορ. Μαζί προσπαθούν να διαφύγουν από τα στρατιωτικά αποσπάσματα που χτενίζουν την πόλη για να τους βρουν και παράλληλα αναζητούν τη λύση του μυστηρίου που καλύπτει το παρελθόν και στοίχισε τη ζωή τόσων και τόσων.  Όμως, οι επιθέσεις εναντίον των φατριών που τους έδωσαν καταφύγιο, πείθουν τελικά την Τρις να παραδοθεί στη διώκτη της. Κι εκείνη την μεταχειρίζεται σαν πειραματόζωο σε ένα ακόμα πείραμα προσομοιώσεων.

Μόνο που τα πειράματα αυτή τη φορά είναι πολύ πιο παρακινδυνευμένα και θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή της ηρωίδας. Αν πεθάνει στη διάρκεια ου εφιάλτη, τότε θα πεθάνει και στην πραγματικότητα.

 

 

Στην «Ανταρσία» ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Σβέντκε «υποδέχεται» εκτός του γνωστού καστ την Ναόμι Γουότς στο ρόλο της μυστηριώδους μητέρας του Φορ και την Οκτάβια Σπένσερ, στο ρόλο της επικεφαλής των Ειρηνικών.

«Η Τριλογία της Απόκλισης: Ανταρσία» («The Divergent Series: Insurgent»), από τις 19 Μαρτίου στους κινηματογράφους από την Odeon.


σχετικα αρθρα