current views are: 4

12 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση15:31

Σεμινάρια κινηματογράφου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης αναλύει το σινεμά με βάση τις θεμελιώδεις ιδέες του ευρωπαïκού πολιτισμού.

Δημοσίευση 15:31’
αρθρο-newpost

Ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης αναλύει το σινεμά με βάση τις θεμελιώδεις ιδέες του ευρωπαïκού πολιτισμού.

Ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης αναλύει το σινεμά με βάση τις θεμελιώδεις ιδέες του ευρωπαïκού πολιτισμού.

Αντί άλλης εισαγωγής: Για τον Θανάση Τριαρίδη έχουμε ξαναγράψει. Είναι ένας από τους πιο προικισμένους θεατρικούς συγγραφείς της νέας γενιάς με δικό του άφοβο λόγο κι ένα τσίρκο ιδεών στο κεφάλι του που διατρέχουν όλη την ιστορία της ευρωπαϊκής τέχνης και φιλοσοφίας από τις αρχές του διαφωτισμού έως σήμερα. Θα το διαπιστώσετε μόνοι σας αν αφιερώσετε ένα βράδυ για να δείτε την παράσταση του τελευταίου έργου του «Μένγκελε» στο Θησείο από τους εξαιρετικούς Λάζαρο Γεωργακόπουλο και Μυρτώ Αλικάκη.

Όμως εδώ σας θέλουμε για κάτι άλλο: Για τον νέο κύκλο σεμιναρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που «παραδίδει» ο συγγραφέας με θέματα από τον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Ο τίτλος του σεμιναρίου είναι «Αναζητώντας τον φλεγόμενο ροδανθό * Όνειρα και εφιάλτες της Δύσης στον παγκόσμιο κινηματογράφο», οργανώνεται από τις Εκδόσεις Ευρασία και ολοκληρώνεται σε τριάντα συναντήσεις στη διάρκεια των οποίων ο εισηγητής διαπραγματεύεται έξι θέματα: Την αγωνία του μέλλοντος κόσμου, την εμμονή του Υπερανθρώπου, την συνάντησή μας με τα τέρατα μας, τη σύγκρουση της ανθρώπινης βούλησης με το ολέθριο πεπρωμένο, τα δάκρυα του έρωτα (και της ερωτικής απελπισίας), και, τέλος, το όνειρο της θυσίας.

Το σεμινάριο που θα διαρκέσει ως το καλοκαίρι αρχίζει στην Αθήνα την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου και στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στην Αθήνα κάθε Παρασκευή στο Dasein Lab (Δεύτερος όροφος θεάτρου Άνεσις, δεξιά είσοδος, Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι) και στη Θεσσαλονίκη κάθε Τετάρτη στον πάνω όροφο του Café Bazaar (Παπαμάρκου 34, Πλατεία Άθωνος). Στη διάρκειά του θα χρησιμοποιηθεί υλικό από 103 ταινίες των Τσάπλιν, Αϊζενστάιν, Μουνράου,  Λάνγκ,  Ντράγιερ, Ρενουάρ, Γουέλς, Χίτσκοκ, Ροσελίνι, Ντε Σίκα, Λιν, Μπέργκμαν, Μπερξόν, Κιούμπρικ, Παζολίνι, Ταρκόφσκι, Κόπολα, Πολάνσκι, Φόρμαν, Σκορτσέζε, Σκοτ, Λούκας, Σπήλμπερκ, Κισλόφσκι,  Μπάρτον,  Λαρς Φον Τρίερ και άλλων.

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων και των επιμέρους κύκλων, τις ημερομηνίες και τους τόπους διεξαγωγής, τις εξεταζόμενες ταινίες, τις τιμές και τους όρους συμμετοχής.

Εγγραφές και πληροφορίες στα τηλέφωνα 6937160705 και 2103614968.


σχετικα αρθρα