CINEMA

Ένα 3D «Αίνιγμα» για δυνατούς λύτες: Δείτε το trailer

Δημοσίευση 24 Φεβρουαρίου 2017, 14:58 / Ανανεώθηκε 2 Μαρτίου 2017, 18:19
Facebook Twitter Whatsapp


Η δεκάλεπτη στερεοσκοπική ταινία μικρού μήκους, εμπνευσμένη από το έργο του σουρεαλιστή ζωγράφου Θεόδωρου Πανταλέων, είναι ένα οπτικό ποίημα που θα σας αφήσει άφωνους

Η δεκάλεπτη στερεοσκοπική ταινία μικρού μήκους, εμπνευσμένη από το έργο του σουρεαλιστή ζωγράφου Θεόδωρου Πανταλέων, είναι ένα οπτικό ποίημα που θα σας αφήσει άφωνους

Αυτή η ταινία απλώς μας άφησε άφωνους! Ήταν μια οπτική γιορτή, αλλά επίσης πέτυχε κι ένα αξιοσημείωτο επίπεδο συναισθηματικού βάθους, καθώς ζωντάνευε τη ζωγραφική του Θεόδωρου Πανταλέων· πάντοτε εν κινήσει και επεκτείνοντας τους ορίζοντές μας... Καταλήξαμε ευχαριστημένοι, ο καθένας από τη διαφορετική οπτική του γωνία, έτσι όπως μόνο μια σπουδαία ταινία μπορεί να πετύχει. Πίσω απ' όλα αυτά βρισκόταν μια δυνατή πραγματική ιστορία για την υποταγή των γυναικών. (από το σκεπτικό της Κριτικής Επιτροπής του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κατά την απονομή του Βραβείου Καλύτερου Animation στην ελληνική ταινία «Αίνιγμα» των Αντώνη Ντούσια και Άρη Φατούρου, Σεπτέμβριος 2016)

Με τον Άρη Φατούρο και τον Αντώνη Ντούσια γνωριζόμαστε περί τα 20 χρόνια. Τόσο περίπου χρονολογείται και η ιδέα τους για μια ταινία εμπνευσμένη από το έργο μου, που θα χρησιμοποιεί τη ζωγραφική μου σαν πρώτη ύλη για τη δημιουργία ενός νέου έργου, μιας άλλης τέχνης. Η πρόθεση αυτή, ιδιαίτερα κολακευτική για τον ζωγράφο, προερχόμενη μάλιστα από τόσο άξιους και ευφυείς δημιουργούς, ώριμη μέσα από τη δοκιμασία της στο χρόνο, εδραιώνουν την πεποίθησή μου πως εκκολάπτεται ένα πρωτοποριακό καλλιτέχνημα προορισμένο να συγκινήσει. (Θεόδωρος Πανταλέων, Ιανουάριος 2013)

To «Αίνιγμα» θα προβάλλεται σε 3D στον κινηματογράφο Δαναό 2 από την Πέμπτη 2 Μαρτίου

Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας η Feelgood Entertainment, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και η παραγωγός Steficon σας προσκαλούν στην εκδήλωση «Ζωγραφική, Κινηματογράφος, Animation, Νέες Τεχνολογίες: μια σχέση ΑΙΝΙΓΜΑτική» την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017, στις 17:00 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Συγκεκριμένα από τις 17:00 έως τις 18:00 το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το δεκάλεπτο «Αίνιγμα» σε κυλιόμενες 3D προβολές. Θα ακολουθήσει συζήτηση με συντονιστή τον  Μάνο Ευστρατιάδη, Σκηνοθέτη, πρώην Πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και ομιλητές: Κατερίνα  Κοσκινά, Ιστορικός Τέχνης - Μουσειολόγος, Διευθύντρια ΕΜΣΤ, Μάνος Στεφανίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μάνθος Σαντοριναίος, Καλλιτέχνης νέων μέσων, Αναπληρωτής Καθηγητής ΑΣΚΤ, Συν - Διευθυντής του  Ελληνογαλλικού Μάστερ «Τέχνη και Εικονική Πραγματικότητα», Παναγιώτης Ράππας, Σκηνοθέτης, Animator και Παραγωγός, Ισόβιο Μέλος της Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών του Κινηματογράφου    (A.M.P.A.S.) των ΗΠΑ, Παναγιώτης Κυριακουλάκος, Παραγωγός οπτικοακουστικών και διαδραστικών έργων, Λέκτορας στην Πληροφορική Κινηματογραφία (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), Κώστας  Κωνσταντινίδης, Διευθύνων Σύμβουλος PostScriptum. Μετά τη λήξη της συζήτησης θα ακολουθήσει κοκτέιλ.

Η ταυτότητα της ταινίας:

Σενάριο- Σκηνοθεσία: Αντώνης Ντούσιας &  Άρης Φατούρος
Μουσική Σύνθεση– Σχεδιασμός Ήχου:  Μάριος Αριστόπουλος
Φωνητικά: Άννα Λινάρδου, Τάσος Αποστόλου
Καλλιτεχνική Διεύθυνση- Αnimation- Μοντάζ: Αντώνης Ντούσιας
Βοηθός Αnimator: Νάντια Ζερβάκου
Μιξάζ: Κώστας Βαρυμποπιώτης
Παραγωγή: Μιχάλης Σαραντινός / Steficon
Εκτελεστικός παραγωγός:  Μαρία Κοντογιάννη
Δημιουργικός παραγωγός:  Άρης Φατούρος
Συμπαραγωγοί:  Χρήστος Γαρταγάνης, Πάνος Μπίσδας / Authorwave, Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης /  t-shOrt