2023… σοκ για τους ελεύθερους επαγγελματίες – Αυξάνονται οι εισφορές τους λόγω πληθωρισμού!
Αυτό σημαίνει ότι οι εισφορές θα αυξηθούν 7-8% και στις πέντε κλκίμακες των ελεύθερων επαγγελματιών.

Αυτό σημαίνει ότι οι εισφορές θα αυξηθούν 7-8% και στις πέντε κλκίμακες των ελεύθερων επαγγελματιών.
Νέο σοκ περιμένει 1.200.000 ελεύθερους επαγγελματίες από την 1η Ιανουαρίου 2023, καθώς από εκείνη την ημερομηνία και μετά, διάταξη του νόμου 4670/2020 Αυτό σημαίνει ότι οι εισφορές θα αυξηθούν 7-8% και στις πέντε κλκίμακες των ελεύθερων επαγγελματιών.υνδέει το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών με τη διακύμανση του πληθωρισμού του προηγούμενου έτους.
Αυτό σημαίνει ότι οι εισφορές θα αυξηθούν 7-8% και στις πέντε κλκίμακες των ελεύθερων επαγγελματιών. Σύμφωνα με παράδειγμα που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος», στο Open TV, η πρώτη κατηγορία, που πληρώνει εισφορές 210 ευρώ, από το νέο έτος το ποσό θα αυξηθεί στα 227 ευρώ.
Ερωτηθείς ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, για το συγκεκριμένο θέμα, έθεσε μια αντιπαραβολή, ανέφερε το ρεπορτάζ: Ειπε ότι οι μισθωτοί πληρώνουν 20% περισσότερο από τους ελεύθερους επαγγελματίες κι αυτό έχει επίπτωση στις συντάξεις των ελεύθερων επαγγελματιών. Δηλαδή, αν κρατηθούν χαμηλά οι εισφορές που πληρώνουν, θα το πληρώσουν οι ίδιοι, καθώς θα λάβουν χαμηλή σύνταξη.
Ποιοι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, ανάσα θα πάρουν από το νέο έτος πολλοί συνταξιούχοι.
Συγκεκριμένα:
- Περίπου 1,6 εκατ. συνταξιούχοι θα δουν μία αύξηση στο 7% ή και λίγο παραπάνω.
- Αύξηση θα δουν και ένα εκατ. συνταξιούχοι μέσω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλέγγύης
- 200.000 παλαιοί συνταξιούχοι (προ του Μαΐου 2016) θα λάβουν την 4η ετήσια αύξηση του νόμου Βρούτση
- Ενα εκατ. συνταξιούχοι που θα λάβουν την επιταγή ακρίβειας ύψους 250 ευρώ
Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, πάνω από το 87% των συνταξιούχων (περίπου 2.100.000 πολίτες) θα δει μονή ή διπλή αύξηση στις συντάξεις.
ολες οι ειδησεις
- Κρήτη: «Λυτρώθηκα» λέει ο ανήλικος που βίαζε ο λυράρης – «Φύλλο και φτερό» τα κινητά του 66χρονου
- Γαλλία: Συγκρούσεις στην πορεία διαδηλωτών στο Παρίσι – Δακρυγόνα και τραυματισμοί με αφορμή το ασφαλιστικό (Φωτό)
- ΗΠΑ – Μακελειό στο Νάσβιλ: Βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση στο σχολείο και την εξουδετέρωση της 28χρονης
- Ελένη Ράντου: Η σπάνια φωτογραφία με τη μητέρα της που πάσχει από άνοια
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr