Έκτακτες Ειδήσεις

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2026
Πυρκαγιά στην Κάρυστο – Νέο μήνυμα από το «112» για εκκένωση
Δημοσίευση:

Άδωνις κατά «Εστίας» για τη «woke ατζέντα» – «Κανένα μάθημα δεν μου έκανε κανένας»

Δεν είναι «woke ατζέντα» ο γάμος ομοφύλων, λάθος που διορθώθηκε οι επιλογές φύλου στη φόρμα του ΕΟΠΥΥ, υποστηρίζει ο υπουργός Υγείας.

Επιμέλεια: Νίκος Αλέπης
Δημοσίευση:
Γεωργιάδης
ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI
Επιμέλεια: Νίκος Αλέπης

Δεν είναι «woke ατζέντα» ο γάμος ομοφύλων, λάθος που διορθώθηκε οι επιλογές φύλου στη φόρμα του ΕΟΠΥΥ, υποστηρίζει ο υπουργός Υγείας.

Απάντηση στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Εστία», το οποίο αναφέρει ότι ο Αντώνης Σαμαράς του έδωσε ένα «μάθημα για ακαθόριστο φύλο – woke ατζέντα», ανάρτησε στον λογαριασμό του στο “X” ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας υπενθυμίζει στους αναγνώστες ότι η εφημερίδα κατά το πρόσφατο παρελθόν «πολεμούσε» τον Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «ήταν ένα από τα βασικά έντυπα που υποστήριξε την σκευωρία Novartis», κατηγορώντας ως «κλέφτη» τόσο τον ίδιο, όσο και τον πρώην πρωθυπουργό. «Τώρα για να πλήξει τον Μητσοτάκη προσπαθεί να πει ότι στηρίζει Σαμαρά», σημειώνει.

Όσον αφορά στο πρωτοσέλιδο, ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει πως «κανένα μάθημα δεν μου έκανε κανένας». Παράλληλα, αρνείται ότι υπηρέτησε ποτέ η υπηρετεί τη «woke ατζέντα», ενώ αφήνει εκτός εκείνης τον γάμο ομοφύλων. Για να υποστηρίξει τη θέση του, αναφέρει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, ο «σημερινός παγκόσμιος ηγέτης κατά της woke ατζέντας», έχει ως υπουργό Οικονομικών έναν άνδρα παντρεμένο με άνδρα, που έχουν υιοθετήσει παιδιά.

«Η woke ατζέντα είναι πολλά πράγματα, αλλά ο γάμος δεν είναι μέσα σε αυτά», υποστηρίζει.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επαναλαμβάνει ότι οι ίδιες επιλογές φύλου υπήρχαν και επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, «χωρίς να ενδιαφερθεί κάποιος να τις αλλάξει» και υποστηρίζει ότι αυτό συνέβη επειδή «στη Δύση είχαν επικρατήσει σε πολλά σημεία τέτοιες απόψεις, που είχαν οδηγήσει σε τέτοια πανευρωπαϊκά πρότυπα». Πρόκειται για ένα «λάθος», λέει, το οποίο «λόγω του θορύβου διορθώθηκε».

«Και ναι τα πολλαπλά φύλα είναι woke ατζέντα αλλά εμείς δεν υπηρετήσαμε, ούτε υπηρετούμε την ατζέντα αυτή και σίγουρα όχι εγώ», σημειώνει.

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:

Μείνετε ενημερωμένοι με το Newpost. Ακολουθήστε μας για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.