current views are: 52

29 Μαΐου 2023
Δημοσίευση19:20

ΑΕΚ: Μετά την Αγιά Σοφιά έρχεται το Sportcit – Ξεφεύγει και απογειώνεται ο δικέφαλος

Δημοσίευση 19:20’

Ο Δημήτρης Μελιεσσανίδης, διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, μιλώντας στους ρεπόρτερ στο γεύμα που τους παρέθεσε στην OPAP Arena, αναφέρθηκε στην εξέλιξη του προπονητικού κέντρου του «δικεφάλου», το οποίο θα εκτείνεται σε 100 στρέμματα και θα περιλαμβάνει δύο νέα γήπεδα για τις ακαδημίες και ένα πεντάστερο ξενοδοχείο, όπου τα Παρασκευοσαββατοκύριακα που δεν θα βρίσκεται η πρώτη ομάδα θα ανοίγει και για το κοινό! Ενώ, όπως συμπλήρωσε, εκτιμά πως σε δύο χρόνια θα είναι έτοιμο.

«Το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ επεκτείνεται, εξελίσσεται και γίνεται ”AEK Sportcity”. Η πόλη της ΑΕΚ. Στην ουσία θα φτιάξουμε δύο νέα γήπεδα για τις Ακαδημίες, πισίνα, γήπεδα τένις και ένα ξενοδοχείο πεντάστερο. Θα έχει δύο ορόφους και έχει πέτρινο στιλ, σαν τα παλιά ξενία, αν θυμάστε οι μεγαλύτεροι. Στο ισόγειο θα υπάρχουν όλα τα facilities, βιβλιοθήκες για τα παιδιά, play room, γυμναστήρια, εστιατόρια. Ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Στον πρώτο όροφο θα υπάρχουν 24 δωμάτια και δύο σουίτες. Όλος ο πρώτος όροφος θα είναι για τα παιδιά των ακαδημιών και μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Ο δεύτερος όροφος με 20 δωμάτια και δύο σουίτες θα είναι για την πρώτη ομάδα. Είναι το καινούργιο στοίχημα. Πιστεύω ότι θα το κερδίσουμε. Μόνο έτσι η ΑΕΚ μπορεί να μεγαλώσει. Έτυχε να το παρουσιάσουμε σε μια όμορφη εποχή έχοντας κατακτήσει δύο τρόπαια. Το πιστεύω πολύ αυτό το project και να είστε σίγουροι ότι κι αυτό θα υλοποιηθεί», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Μελισσανίδης.


Επίσης, αναφερόμενος στο Σεραφείδειο τόνισε πως η ΑΕΚ θα συνιστά τον μοναδικό σύλλογο στην Ελλάδα που η Β’ ομάδα της θα διαθέτει ιδιόκτητο γήπεδο με όλες τις προδιαγραφές, το οποίο μάλιστα θα το δηλώνει και η πρώτη ομάδα ως δεύτερη έδρα.

Αναλυτικά, η τοποθέτηση του Δημήτρη Μελισσανίδη για το «ΑΕΚ Sportcity»:

«Είμαστε όλοι χαρούμενοι. Μετά από τόσα χρόνια αυτή η ομάδα να έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Σήμερα θέλω να σας μιλήσω για τα νέα πλάνα μας, για το τι σκοπεύουμε να κάνουμε άμεσα. Για το τι θέλουμε να κάνουμε αφού φτιάξαμε το γήπεδο μας. Ο νέος μας στόχος είναι το ”ΑΕΚ Sportcity”. Έχουμε ήδη ετοιμάσει τα πλάνα για το αθλητικό μας κέντρο που θα είναι ίσως μοναδικό στην Ελλάδα. Εκατό στρέμματα σε μια αστική περιοχή πράσινη. Μετά το γήπεδο μας θα επενδύσουμε στο αθλητικό μας κέντρο. Θέλουμε να σας παρουσιάσουμε λοιπόν τα σχέδια μας. Θέλω να πιστεύω ότι όπως πετύχαμε στο γήπεδο μας θα πετύχει και το αθλητικό μας κέντρο», σημείωσε αρχικά ο διοικητικός ηγέτης της «Ένωσης».

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης παρουσίασε μια σειρά εικόνων για το πώς παρέλαβε (το 2013) το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα και το πώς έχει εξελιχθεί με τις επενδύσεις που έγινε. «Κάναμε επενδύσεις, βγάλαμε όλες τις άδειες και το πήραμε από την ιδιοκτησία της τράπεζας. Τα 45 στρέμματα έγιναν 100. Φτιάξαμε το ”Σεραφείδειο” και τις δύο κερκίδες και θα φτιάξουμε και τρίτη. Το γήπεδο είναι UEFA 2 και είμαστε ο μοναδικός σύλλογος στην Ελλάδα του οποίο η Β’ ομάδα διαθέτει ιδιόκτητο γήπεδο με όλες τις προδιαγραφές. Το γήπεδο αυτό θα το δηλώνει και η πρώτη ομάδα και δεύτερη έδρα», συμπλήρωσε.


Εν συνεχεία, παρουσιάζοντας τα σλάιντς, περιέγραψε και το όραμά του για το «AΕΚ Sportcity»: «Πάνω από το ”Σεραφείδειο” υπάρχει πλέον ιδιόκτητος χώρος της ΠΑΕ κι εκεί θα υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας. Το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ επεκτείνεται, εξελίσσεται και γίνεται ”AEK Sportcity”. Η πόλη της ΑΕΚ. Στην ουσία θα φτιάξουμε δύο νέα γήπεδα για τις Ακαδημίες, πισίνα, γήπεδα τένις και ένα ξενοδοχείο πεντάστερο. Θα έχει δύο ορόφους και έχει πέτρινο στιλ, σαν τα παλιά ξενία, αν θυμάστε οι μεγαλύτεροι. Στο ισόγειο θα υπάρχουν όλα τα facilities, βιβλιοθήκες για τα παιδιά, play room, γυμναστήρια, εστιατόρια. Ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Στον πρώτο όροφο θα υπάρχουν 24 δωμάτια και δύο σουίτες. Όλος ο πρώτος όροφος θα είναι για τα παιδιά των ακαδημιών και μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Ο δεύτερος όροφος με 20 δωμάτια και δύο σουίτες θα είναι για την πρώτη ομάδα. Είναι το καινούργιο στοίχημα. Πιστεύω ότι θα το κερδίσουμε. Μόνο έτσι η ΑΕΚ μπορεί να μεγαλώσει. Έτυχε να το παρουσιάσουμε σε μια όμορφη εποχή έχοντας κατακτήσει δύο τρόπαια. Το πιστεύω πολύ αυτό το project και να είστε σίγουροι ότι κι αυτό θα υλοποιηθεί».

Ενώ σε ό, τι αφορά το κόστος της επένδυσης, υπογράμμισε: «Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτήν την ερώτηση. Όταν θες να υλοποιήσεις κάτι τέτοιο, συνήθως η θεωρία με την πράξη έχει τεράστια διαφορά. Και για το γήπεδο άλλα ποσά που έλεγαν. Δεν έχει σημασία. Όσο και να στοιχίσει θα το κάνουμε και αυτό που είναι που μετράει. Ήδη έχουμε ξεκινήσει να βγάλουμε τις άδειες. Εκτιμώ ότι σε δύο χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί».

Τέλος, δίνοντας λεπτομέρειες για το ξενοδοχείο ανέφερε: «Σήμερα η ΑΕΚ ήδη έχει νοικιάσει ένα κτήριο. Μένουν περίπου 20 παιδιά της ακαδημίας. Γι’ αυτό ακριβώς θα έχουμε τον πρώτο όροφο. Για παιδιά από όλη την Ελλάδα. Να μένουν, να διαβάζουν, να πηγαίνουν σχολείο και να παρακολουθούν το προπονητικό πρόγραμμα. Ο δεύτερος όροφος θα είναι για την πρώτη ομάδα και όταν δεν θα είναι η ομάδα εκεί μπορεί οποιασδήποτε να έρθει να κάνει τις διακοπές του Παρασκευοσαββατοκύριακο. Να βλέπει τις εγκαταστάσεις μας, να απολαμβάνει τις προπονήσεις και το αθλητικό μας κέντρο. Έτσι η ΠΑΕ θα έχει επιπλέον έσοδα και θα κερδίζουμε φιλάθλους. Ήταν ένας στόχος, ένα όνειρο μου και θέλω να το υλοποιήσω».

aek


σχετικα αρθρα