current views are: 37

2 Νοεμβρίου 2022
Δημοσίευση13:34

Αχτσιόγλου: «Το σόου τελείωσε – Διαλυμένη η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων»

«Αυτή είναι η επιπρόσθετη κρίση που ζει η ελληνική κοινωνία. Η κρίση της πολιτικής Μητσοτάκη, που συνδυάζει τα χαμηλά εισοδήματα και τις ακραίες ανατιμήσεις», σημειώνει η Έφη Αχτσιόγλου.

Δημοσίευση 13:34’

«Αυτή είναι η επιπρόσθετη κρίση που ζει η ελληνική κοινωνία. Η κρίση της πολιτικής Μητσοτάκη, που συνδυάζει τα χαμηλά εισοδήματα και τις ακραίες ανατιμήσεις», σημειώνει η Έφη Αχτσιόγλου.

«Την ώρα που τα κυβερνητικά στελέχη επιδίδονται σε σόου αυτοπροβολής και αυτοθαυμασμού, τα στοιχεία της έρευνας του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για το κόστος ζωής στην Ελλάδα, που δημοσιεύτηκαν σήμερα, μαρτυρούν τη σκληρή πραγματικότητα», υπογραμμίζει σε δήλωσή της η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, επισημαίνοντας «την εξελισσόμενη συρρίκνωση των μισθών και της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής που ακολουθεί απέναντι στην ακρίβεια εδώ και πάνω από έναν χρόνο η κυβέρνηση της ΝΔ».

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «η απώλεια αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών με μηνιαίο εισόδημα χαμηλότερο των 750 ευρώ φτάνει έως και το 40%», και ότι «τον Απρίλιο 2022 και ύστερα η απώλεια της αγοραστικής δύναμης του κατώτατου μισθού κυμαίνεται στο 19% (τον Σεπτέμβριο 19,2%)».

Τονίζει, επίσης πως «το α’ τρίμηνο του 2022, ο ονομαστικός μέσος μισθός μειώθηκε κατά περίπου 4,5%, ενώ η μείωση του πραγματικού μέσου μισθού άγγιξε το 12%» και πως «το α’ εξάμηνο του 2022 η Ελλάδα είχε τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στην ΕΕ στην επιβάρυνση των νοικοκυριών από τους λογαριασμούς ρεύματος και την τρίτη χειρότερη επίδοση στην επιβάρυνση από λογαριασμούς φυσικού αερίου».

«Αυτή είναι η επιπρόσθετη κρίση που ζει η ελληνική κοινωνία. Η κρίση της πολιτικής Μητσοτάκη, που συνδυάζει τα χαμηλά εισοδήματα και τις ακραίες ανατιμήσεις», σημειώνει και καταλήγει:

«Αυτό το μείγμα αφαίμαξης των εργαζομένων και των νοικοκυριών, με ταυτόχρονη εκτίναξη των ολιγοπωλιακών υπερκερδών, δεν κρύβεται σε κανένα “καλάθι” εξαπάτησης. Μόνη διέξοδος, η πολιτική αλλαγή».


σχετικα αρθρα